Když se podíváme na poslední 2 úmrtí na Taxisu. dnešní technikou. Jsou tam vidět věci které jsou zajímavé. Oba koně zlomený váz s tím že jeden v příkopu druhý na rovině. Oba měli netypický postoj hlavy ( oproti jiným koním) který značí přidržení uzdy a to že strachu žokeje. ( Ale třeba i tohle je náhoda).
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 14.10.2023, 10:53:26
Je krásný já se pořád snažíte dokázat že jsem koně neviděl a nic o něm nevím. To je také zábavné čtení tedy a já vás i u toho nechám 🙂.
Takže ano ten kus kůže na řízení a ovládání není třeba uzda . Ale fakt je neoddiskutatelný. A záznamy opět mluví jasně není potřeba je zpochybňovat.
A ano na koni jsem seděl a i vím část teorie jízdy. Ale každý kůň je svůj nejsou všechny přes kopírák.
A počkejte Vy mi chcete tvrdit že žokej tom kusem železe ovládá ve vzduchu 500kg živé váhy. To je tedy tvrzení jak řemen. A na to aby přemohl koní krční obratle určité takové úsilí v nečekanou chvíli pro koně určitě potřeba není . K přidržení hlavy na prsou mi opravdu stačí váha těla .
Ano to už mi píšete do 50 že nechcete diskutovat .
On člověk co nedokáže z odpověď mojí 3. otázku bohužel o koní také nic neví.
Takže klidně psát nemusíte. Já nejsem ten kdo jede na kvantitu příspěvků.
Ale za každým příspěvkem jsi pevné stojím a pro rejpali muži dát i důkazy. Až se mi jednou podaří od Vás mohu jistě změnit na Vás úhel pohledu .
A teď se ve vlákně zaměřím na lidi co koně opravdu znají. Vy jste zatím mě o tom přes obrazovku vážně nepřesvědčila. Ale Vy mě celkově na chovu zvířat nepřesvědčujete. A ono to bude i vaše kvantita příspěvků co nic neříkají.
Třeba už nikdo nenapíše do vlákna ale mě to nevadí i když škoda to za mě bude.
Odpověď na příspěvek uživatele XY. z 14.10.2023, 11:41:19
Zakopl pod vámi někdy kůň na rovině, pokusil se kůň pod váma si nutně podrbat nozdry o přední nohy?
To se udržet moc v rukách nedá, zvlášť žokejové, kteří se nemají jak zapřít, nemají kolenní opěrky na sedle, těžiště mají vysoko nad koněm. A koně mají v puse celkem jemná udidla. Jednou nebo dvakrát lomené stihlo.
Jo, je fakt, že nesoutěžím. Já jsem zvědavá, s jakou číčovinou zas přijdete 😆
Cena vstupenek na VP je k dispozici na stránkách závodiště. Počet diváků též. Troufnu si říct, že klidně polovina z nich jsou lidi od koní nebo letití fanoušci dostihů. Neznalci jsou možná na tribunách s cateringem, kteří mají lístky od sponzorů.
Odpověď na příspěvek uživatele -Elvira- z 14.10.2023, 11:54:43
Zakopnutí koně na rovině je pro jezdce celkem problém. Menší připravenost hobby jezdce určitě.
A pokud jak píšete bude v závodě u koně i vámi teď prezentována situace svědění nozder tak je to problém též . V běžném pomalém tempu když nemáte smolika a kůň na vás nešlapne tak si max natlučete jen kokos.
Já tedy v Tv celé odpoledne nesleduji . Programové to byla letos nuda. Ale prví dostih o jezcích řekl dost. Viz ten expert Šimůnek když nejde o zdraví koně je pěkný řev od majitele a trenérů ale nic hrozného se neděje. 3 koně běží ¾ závodu zbytečně.
Stejně Taxis zruší. Sedum koní si tam zase namlelo a jeden mrtvý.To mluví za vše a je jedno zda nejsou schopni připravit koně či snad ten příkop. Času bylo dost a koukat na hromadné pády snad nikoho kdo má koně rád nebaví. 😐 Pokud jsou takoví odborníci jako třeba zde, tak se ani nedivím.😀 Kecy v kleci jsou jedna věc a realita druhá. Pokud se tam koně dál lámou či zabíjejí je čas to ukončit. Když je někde nebezpečný úsek na silnici a často tam dochází k nehodám či dokonce smrti, tak to taky budete hájit ať to nechají jako tradici? Betonové patníky byly také tradičně podél silnic, ale hádejte proč už tam nejsou?
Zakopl pod vámi někdy kůň na rovině, pokusil se kůň pod váma si nutně podrbat nozdry o přední nohy?
To se udržet moc v rukách nedá, zvlášť žokejové, kteří se nemají jak zapřít, nemají kolenní opěrky na sedle, těžiště mají vysoko nad koněm. A koně mají v puse celkem jemná udidla. Jednou nebo dvakrát lomené stihlo.
Jo, je fakt, že nesoutěžím. Já jsem zvědavá, s jakou číčovinou zas přijdete 😆
Cena vstupenek na VP je k dispozici na stránkách závodiště. Počet diváků též. Troufnu si říct, že klidně polovina z nich jsou lidi od koní nebo letití fanoušci dostihů. Neznalci jsou možná na tribunách s cateringem, kteří mají lístky od sponzorů.
Stane se, ale dobře trénovaný kůň většinu těch “náhodiček” nemá. Díky vůli a díky cviku, rozhodně mnohem méně než kůň pro volný čas.
Je krásný já se pořád snažíte dokázat že jsem koně neviděl a nic o něm nevím. To je také zábavné čtení tedy a já vás i u toho nechám 🙂.
Takže ano ten kus kůže na řízení a ovládání není třeba uzda . Ale fakt je neoddiskutatelný. A záznamy opět mluví jasně není potřeba je zpochybňovat.
A ano na koni jsem seděl a i vím část teorie jízdy. Ale každý kůň je svůj nejsou všechny přes kopírák.
A počkejte Vy mi chcete tvrdit že žokej tom kusem železe ovládá ve vzduchu 500kg živé váhy. To je tedy tvrzení jak řemen. A na to aby přemohl koní krční obratle určité takové úsilí v nečekanou chvíli pro koně určitě potřeba není . K přidržení hlavy na prsou mi opravdu stačí váha těla .
Ale ok jsem nakloněn k diskuzi a objasnění věci.
Nechápu co to je za styl psaní, vždyť to je skoro na sílu. Moc Vám to nepomáhá.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 15.10.2023, 21:32:51
😂 ,,To nezvládám ani já, člověk. " A vždyť člověk je trochu lepší opice není také buch ví jak dokonalí stroj. Ale pro někoho jsi připustit že k dokonalosti chybí kus je nad intelygenční problém.
Odpověď na příspěvek uživatele XY. z 14.10.2023, 11:41:19
Milý XY, kometa je vet a taky má koně pár desetiletí nebo jste velmi mimo. Vy tu opravdu neargumentujete. Tak se nedivte, že Vám tu už nikdo nechce odpovídat.
Nevím co je to ,,Kometa vet "? No ještě že jste sem Jani zavítala i když již asi pozdě páč Pardubická je již dávná minulost a tak vlákno nikoho moc neláká.
Odpověď na příspěvek uživatele XY. z 17.10.2023, 10:27:04
Jana Vám sděluje, že Kometa je veterinářka a koňařka…
Chápu, že máte asi nějaký dysgrafický problém, ale už Vám psala Efe, abyste aspoň ta zvratná zájmena “se” a “si” psal bez “j” na začátku. Máme mnohdy problém pochopit, co vůbec píšete. A to Vám nepíšu ve zlém.