Aktuálně: 3 732 inzerátů209 877 diskuzních příspěvků18 243 uživatelů

Gekončík noční rozmnožování

Anonymní (neregistrovaný) 05.10.2023, 10:22:00 xxx.xxx.175.61

Chovám již přes dva roky párek gekončíka nočního, rád bych je rozmnožil. Prosím o radu jak postupovat.Kladou vejce do rašeliny - suché nebo vhlké? Jak si mám zařídit inkubátor? Mohu je něčím přimět k páření? Děkuji!

Tom-Lu
Tom-Lu 25.12.2023, 14:12:44 xxx.xxx.92.172

U gekončíka nočního klade samice vejce do měsíce po oplodnění a inkubace pak podle teploty trvá obvykle do dvou měsíců. Podle teploty při inkubaci se líhne v převaze jedno nebo druhé pohlaví. Vyšší teploty mohou způsobit neplodnost vylíhlých samiček. Páření probíhá již brzy po zimním spánku a samička pak klade vejce vícekrát, ne více jak 8x za rok. 

Kladiště se připravuje z vlhkého písku nebo rašeliny umístěné do krabičky. Substrát nesmí vyschnout. Po nakladení se vejce přesunou do inkubátoru. Inkubátor je investice, ale často není problém si nechat u ochotného známého vejce inkubovat.

Lukas (neregistrovaný) 08.07.2024, 06:55:10 xxx.xxx.67.131

Ahoj!

Mám chovnou skupinku Gekončíků nočních. Jednoho samce, dvě samice. Jedna ze samic je mladší. V Únoru nebo v Březnu došlo ke spáření starší samice, doteď nedošlo ke snášce vajec. Byť mají prostorné terárium s dostatečným úkrytem, jsou chované ze 2/3 na písku a 1/3 kokosového substrátu, dodržuji doporučenou teplotu, pravidelně rosím, měním pitnou vodu, i misku na koupání. Poraďte prosím,kde je chyba! Díky moc.

Anonymní (neregistrovaný) 10.07.2024, 05:21:57 xxx.xxx.2.199

cau ja mam gekonciky a ty se pářej třepa 5x týdně. Ale spravne by ke snašce melo dojit za 3-4týdny ja si myslim že chyba tam žadná neni jen se jim to nepovedlo. Klidne mužeš čekat na prvni snušku mě už kladli dvakrat a lihnou se mi mladý. Tak hodne uspěchu cau.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.