Řije se opakuje zhruba po třech týdnech. Říjné období je cca od poloviny srpna do února. Co koza to originál . Některé maji i tichou cca měsíc po porodu ,takže se může stát ,že jsou-li s kozlem ,zabřeznou znovu.
Dobrý den,mám také dotaz.U jedné kozy se vyskytla jakasi nekončící říje.Říje ji neskončila jako u jiných koz po 3-4 dnech,ale příznaky trvaji.Stale vrtí,nemečí,vytéka výtok a když měla říji jiná koza skáče na ni jako kozel,o onuchává je s vyplazeným jazykem.No jako kozel.Připouštěla jsem 22.11. a pak opakovaně 9.12.Je to prvnička 1,5r.Kozlovi stála pěkně.Začína nabírat i na váze,ale chová se opravdu zvláštně.Je bezrohá.Vzhledem výstavní koza,vemínko zatím nemá jenom cecíky.Nemate zkušenost s něčím podobným?Děkuji a přeji hodně úspěchů.Jitka
Odpověď na příspěvek uživatele Jitka Dorůžková z 20.01.2024, 09:37:11
Hermafrodit. Má první papírová koza,krásná,bezrohá,užívala si s kozlem a nic. Druhým rokem zmohutněla,začala mít kozlí výraz a i chování. Po porážce měla zakrnělá varlata pod veninkem.
Odpověď na příspěvek uživatele roklanka z 20.01.2024, 21:30:34
To my jsme jednou koupili od známé krásnou černobílou kozičku..i krásný čistý chov..měla jsem ji asi rok a uz vůbec nevim,z jakého důvodu jsme ji prodali..bylo to tak koncem léta..po čase se noví majitele ozvali,že kozicka nejde připustit a veterinář shledal,že je to hermafrodit.. vnější žádné znaky neměla.. asi něco,jako u vás..tak nám ji vrátili..bylo mi ji lito,ale měli jsme koz více, tak šla na porážku..
Taky se mi zdá, že nejspíš hermafrodit. Měla jsem několik let jednoho kvůli pozorování chování. Když měly kozy kůzlata, byl něžný a staral se o ně, když byla říjen, zápasil s kozly a snažil se je krýt. Vypadala zpočátku velká koza, později, asi ve dvou letech, už měl postavu velkou jako kozel, jen měl jemnější stavbu těla a rysy v obličeji. Bezrohý po bezrohých rodičích.
Při cystě se jiná koza chovala jako březí, tloustla, porodila, ale byly to jen obaly a plod žádný. Chování měla kozí.
Kozlí chování někdy má koza, když chce odradit ostatní kozy, aby ji otravovaly a chce jim dokázat svou nadvládu.
Tak si z toho vyberte🙂. Stejně to asi nemá jiné řešení, než počkat, jestli z ní něco vypadne. Nebo ultrazvuk, ale to je zbytečné, když se to dozvíte stejně.