individualni pach kazdeho je smesi pachu -vc. toho parfemu ap. a pes to vnima a rozlisuje vsechno.
pro me zatim nepochopitelne bylo, ze pes dokaze vyhledavat penize nejen, ze je najde -ale rozlisuje i mnozstvi penez.
…myslím, že ne, vše je to na gesta…pohyb těla…..ale je to jen má domněnka, nikdy jsem tento sport nedělala….
Fikovnice:To by mě zajímalo, JAK psi pod vodou vyhledávají mrtvé. A JAK je to vůbec učí… Pes, který má tolik vjemů zprostředkovaných čichem a sluchem, což pod vodou nevyužije! Pro mě záhada a skutečně obdivuhodné!👌
fíkovnice, ne POD vodou, ale NAD vodou….cítí pach stoupající z mrtvoly nahoru
..Jani pes není pod nebo ve vodě, ale je vezen s psovodem v loďce a je schopen ucítít hledané nad hladinou….
Jak psi vlastně dokážou vyhledat osobu,která voní kosmetikou, jak odliší pach hledané (myslím živé) osoby smíšený se vším tím čím se matláme?
individualni pach kazdeho je smesi pachu -vc. toho parfemu ap. a pes to vnima a rozlisuje vsechno.
pro me zatim nepochopitelne bylo, ze pes dokaze vyhledavat penize nejen, ze je najde -ale rozlisuje i mnozstvi penez.
tam to množství bude na intenzitě pachu? Jako že dvě bankovky smrděj takhle, balíček tolikatě a když má někdo kufr peněz, bude tam toho pachu nahamtáno mnoho…Ale …. prachy musej smrdět hroznou směsicí. Asi bude základní linií ten pach bankovního papíru? Je ale možné, aby tam po těch letech obíhání vlastně ještě byl? Musí asi být.
Balu, tento odkaz výjimečně otevřete. Tedy pokud Vás baví dog dancing a nejrůznější psí triky. Mně se to líbilo moc!👍
Ano, děkuji!😀
Já si to později sama vyhledala. I tak klobouček na takové vyhledávače.👏
Zrzavci:tam to množství bude na intenzitě pachu? Jako že dvě bankovky smrděj takhle, balíček tolikatě a když má někdo kufr peněz, bude tam toho pachu nahamtáno mnoho…Ale …. prachy musej smrdět hroznou směsicí. Asi bude základní linií ten pach bankovního papíru? Je ale možné, aby tam po těch letech obíhání vlastně ještě byl? Musí asi být.
Koupim takového psa. Zn. Spěchá.
A esi je ten pes fakt tak dobrej, jak se řiká, tak si ten inzerát najde aj tady!
U nás na cvičáku byl německý ovčák, který byl naučený vyhledávat cigára a bral celý krabičky z kapes lidem v hospodě a nosil je psovodovi 😀 Fakt, nekecám.
Ivus:U nás na cvičáku byl německý ovčák, který byl naučený vyhledávat cigára a bral celý krabičky z kapes lidem v hospodě a nosil je psovodovi 😀 Fakt, nekecám.
To byl hodně užitečný “trik”.
Zrzavci:tam to množství bude na intenzitě pachu? Jako že dvě bankovky smrděj takhle, balíček tolikatě a když má někdo kufr peněz, bude tam toho pachu nahamtáno mnoho…Ale …. prachy musej smrdět hroznou směsicí. Asi bude základní linií ten pach bankovního papíru? Je ale možné, aby tam po těch letech obíhání vlastně ještě byl? Musí asi být.
A nebo právě ta směsice pachů ? Na ničem jiném taková směs pachů není. A nebo je a pes jde po té směsici. On neví, že jsou to peníze 🙂Nenapadá mě jiný předmět, který by prošel tolika rukama. Třeba mám malou fantazii.
Zajímavé je i vyhledání nádorů. Můj tatínek měl na noze znaménko a naše mopsička mu k tomu pořád čichala.Enormně ji to zajímalo,časem se bohužel potvrdila diagnóza,ale určitě to uspíšilo návštěvu lékaře a včasnou léčbu.
To je známá věc. I upozornění na blížící se epileptický záchvat nebo hypoglykémii. Psí nos je neuvěřitelný.
Psi cítí,ale taky slyší např. i tlukot našeho srdce, jak nám proudí krev. Nejmladší čuba už se několikrát začala chovat “jinak” chvíli předtím než se mi začala motat hlava - mám nízký tlak,a když ještě klesne, omdlívám. V takovou chvíli se ode mě nechce hnout, pokládá na mě hlavu, vyskakuje ke mě na gauč (normálně tam nesmí a nikdy to nezkouší).
Ty jo, je dobrá !
další kauza
assil:další kauza
Tak to je průšvih ať se to stalo jakkoliv.
Strašný.
Ubohá paní.
Bankovky i kovové mince podle mě mají celkem typický pach,který citím i já a jako dítě jsem ten pach měla ráda. Vůně peněz tedy není metafora 🙂