Aktuálně: 3 726 inzerátů211 177 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Psi v médiích

balu
balu 15.03.2024, 07:01:04 xxx.xxx.152.98
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 15.03.2024, 06:42:57

Vy si nepamatujete, jak nechal přestěhovat Čunek neplatiče z bouraného městského nájemního domu do nových, stroze ale účelně vybavených bytů z unimo buněk? Nepamatujete si, jaké z toho bylo haló a jak se lidskoprávní organizace hemžily a jak byl Čunek odsuzován? 

Ti lidé, prostě lidé jakékoliv národnosti a etnika, jsou svéprávní (kdo není, má svého opatrovníka), stejně jako bílí, fialoví, modří a tak podobně. Dohled a vedení jaké navrhujete nepotřebují Vietnamci, kteří tu žijí mnohem kratší dobu než cikáni, nepotřebují ho Ukrajinci, nepotřebují ho ani lidé žádného jiného etnika a národnosti. Krom cikánů. Ti jediní se ani po pětistech letech v Evropě nechtějí přizpůsobit většině a žít jako ostatní. Vrátím se k té svéprávnosti - každý je odpovědný sám za sebe a pak za své děti do jejich zletilosti. Když to jde všem ostatním, musí to jít i cikánům. Ale my jsme si je rozmazlili, pořád je někdo vodí za ručičku, je spousta neziskovek, které se na to specializují, radí jim, jak ze státu vydojit co největší dávky a nepracovat. A problém bobtná, protože na rozdíl od většinové populace se množí a množí. 

Proč to v jiných zemích jde? Nevím. A jde to opravdu? Vím, že z Anglie se vraceli, protože po počátečním nadšení nových sousedů z toho, jak pomáhají perzekvovaným chudákům, prohlédli a zjistili to, co my - že se jim nechce pracovat, nechce chodit do školy a že jen natahují ruku. 

Ale je fajn, že máte nějaké ideály. 

Buggyra
Buggyra 15.03.2024, 07:13:48 xxx.xxx.198.226

K tomu Čunkovi: kdepak jsem asi vzala slovo čontejnery? 😀

Jenže zase - přestěhoval a zavřel dveře. Tím to pro ně skončilo. Žádná intervence, žádný tlak, žádné restrikce. No a navíc sestěhoval zase do ghetta. Takže si to zase porochnili v té komunitě.

Vietnamci se sem přistěhovali dobrovolně, nikdo je sem nenavážel, to za prvé, za druhé Vietnam je úplně jiná kultura a mentalita, ti lidé jsou od podstaty zcela rozdílní.

Já bych to udělala zrovna jak ti komouši, jak psala Orionka. To zjevně fungovalo, proč by nemohlo zas. Tatínkům pořádnou práci, kde by se realizovali, děcka pohlídat, aby chodila do školy, a bez milosti s prutem za zadkem všech. Jen se to musí důsledně dotáhnout. Lidskoprávní organizace by se asi vyvrátily.

Ale jak vidíte, nejsou peníze, nejsou lidi, cikány nepředěláš, takže to NEJDE. Nejde to, no a tak se nedá nic dělat. Ale jak říkám, mně to může být jedno, já je za humny nemám 🙂 Mě nikdy na ulici nenapadli, kromě když jsme byli děcka mi nikdy nic špatného neprovedli, a tak, já mám lehké spaní.

Zrzavci
Zrzavci 15.03.2024, 08:15:56 xxx.xxx.226.6
impact:

Paradoxně ale asi nejhorší zážitky mám s těmi českými množiteli. 

Za asi absolutní hrůzu považuji to, když jsme likvidovali množku v mém rodném Kojetíně. Pochytali jsme tam tenkrát všechny psy, pozavírali je do klecí a na rychlo vytvořených kotců a zbyla nám v baráku plným hoven a odpadků maličká fenka, asi mix krysaříka. Nebylo možný jí chytit, protože byla kluzká jak had a zuby jí jely jak sešívačka. Nechali jsme ji zavřenou v baráku a kluci z  MP mi tam druhej den dovezli odchytovou tyč, že ji zkusím chytit takto. No zjistila jsem, že tam v hovnech porodila tři štěňata. Byly velký jak malá myška, tipuju tak 50-60 gramů. Chytla jsem i fenu, dovezla je domů a tam jsem zjistila, že jsou ty štěňátka plný blech. Měli je jak malinký korálky všude po těle, kde neměli chmýří.

Pod pažičkama, v tříslech, za těma malinkatýma ouškama. Jedna přisátá blecha vedle druhé. A teď co s tím? Neexistuje nic pro tak malinký miminka, čím by šli odblešit. A tak jsem je jedno po druhým držela v dlaních pod čůrkem teplé vody a houbičkou na nádobí jsem se z nich ty blechy jednu po druhé snažila sundat. I když jsem přes slzy neviděla.. 

V září to bude osm let a do dneška o tom nejsem schopná nahlas mluvit. Napsat jo, ale mluvit ne.. Tak strašný zážitek to byl.

Druhej šílenej zážitek je taky od české množky. Když se zbavila feny xJRT. Dovezli mi ji myslím v sobotu a na oko vypadalo všechno v pořádku. A tak jsem si říkala, že nechám fenu přes víkend dáchnout a na veterinu pojedeme v pondělí. Druhý den ráno fena začala funět a hrabat a během pár minut mi doma porodila štěně s uhnilou hlavičkou. Tenkrát jsem seděla úplně v šoku v kuchyni na zemi a říkala si, že tohle přece kurva nemůže být pravda..

A pak se tady o sobě člověk dočte, že se rád hřeje na výsluní, když tu lynčuje tu de*entní množku s jorkama. Ale to je jen a jen o tom, co člověk ve svým životě zažije. Lidi, kteří jsou na stejném nebo podobném postu jako já, to znají moc dobře. Lidi, kteří maj jen nastudováno ze socek a internetu, nemají ani za mák tušení, s čím vším se musíme srovnat. A jak velký odpor k hloupým množkám pak máme.

No a to je i důvod, proč pro mě neexistují hranice mezi ČR a SR. Protože nezáleží na tom, jestli ten pes štěká česky nebo slovensky. Záleží jen a jen na tom, jestli ho někdo zachrání…

já jenom, že jsme tady rozjely (a to i já) něco, co myslím ke psům v médiích nepatří. Poslední, co se tu týkalo psů byl příspěvek Impact a to, myslím, by - ne kvůlivá Impaktovi 🙂 , ale pro to, co píše. A to by nemělo zapadnout kvůli schopnosti či neschopnosti romů se přizpůsobit. Takže já budu tak drzá a přesunula jsem svým příspěvkem Impaktin příspěvek do popředí. Myslím, že tohle je důležitý, aby lidi četli.

kometa
kometa 15.03.2024, 08:43:29 xxx.xxx.224.101
Buggyra:

a co? Nevím.

Četla jsem zajímavou knihu o osudech Abordžinců (vím, že se to píše jinak). A bylo to moc smutné čtení. Tím, že jim vzali přirozený způsob života, z nich udělali nemakačenky a alkoholiky bez budoucnosti.

Buggyra
Buggyra 15.03.2024, 09:07:05 xxx.xxx.198.226

Dobře, já už k cikánům řekla své, téma je jiné, uznávám a mlčím 🙂

balu
balu 15.03.2024, 09:45:46 xxx.xxx.152.98
Buggyra:

K tomu Čunkovi: kdepak jsem asi vzala slovo čontejnery? 😀

Jenže zase - přestěhoval a zavřel dveře. Tím to pro ně skončilo. Žádná intervence, žádný tlak, žádné restrikce. No a navíc sestěhoval zase do ghetta. Takže si to zase porochnili v té komunitě.

Vietnamci se sem přistěhovali dobrovolně, nikdo je sem nenavážel, to za prvé, za druhé Vietnam je úplně jiná kultura a mentalita, ti lidé jsou od podstaty zcela rozdílní.

Já bych to udělala zrovna jak ti komouši, jak psala Orionka. To zjevně fungovalo, proč by nemohlo zas. Tatínkům pořádnou práci, kde by se realizovali, děcka pohlídat, aby chodila do školy, a bez milosti s prutem za zadkem všech. Jen se to musí důsledně dotáhnout. Lidskoprávní organizace by se asi vyvrátily.

Ale jak vidíte, nejsou peníze, nejsou lidi, cikány nepředěláš, takže to NEJDE. Nejde to, no a tak se nedá nic dělat. Ale jak říkám, mně to může být jedno, já je za humny nemám 🙂 Mě nikdy na ulici nenapadli, kromě když jsme byli děcka mi nikdy nic špatného neprovedli, a tak, já mám lehké spaní.

Buggyro, 

ano, Čunek je přestěhoval na jedno místo. Až na výjimky, pár rodin šlo do nějakých zapadlých vesnic do starých domů, ti nejhorší neplatiči. Můžete mi říct, proč by měl trestat  lidi většinového etnika tím, že mezi ně nastěhuje tuto menšinu? Chtěla byste bydlet v takovém sousedství? 

Píšete, žádná intervence, žádné restrikce - vy víte, že nebyly? V naší republice operuje spousta neziskovek, která se dobře živí na pomoci tomuto etniku. Stát nemůže vodit to jediné neschopné etnikum za ručičku. Když zde dokážou dobře žít Vietnamci, kteří, jak sama píšete, pocházejí ze zcela jiného kulturního prostředí, tak by to měli zvládnout i cikáni, kteří v našem (evropském, středoevropském) kulturním prostředí žijí už víc jak pět set let a zde v republice od roku 1918, v českých zemích od 1945, když bereme fakt, že jich hodně přišlo po válce ze Slovenska.

Vy byste udělala… tatínkům práci. OK, kde ji vezmete? A kde vezmete ty tatínky ochotné pracovat? Na pracáku je spousta lidí dlouhodobě, už dávno bez nároku na podporu v nezaměstnanosti, ale ti lidé nejdou pracovat, byť do dělnických profesí se pořád někde bere a je po dělnících i jen se základním vzděláním mezi zaměstnavateli hlad. Tito lidé jsou raději na dávkách hmotné nouze. Jsou líní pracovat. Jak je chcete donutit? Seberete jim všechny dávky? Začnou krást, ne pracovat. Zavřete je za krádeže? Budou se válet v kriminálu, protože pro vězně práce není. Budou mít veškeré zaopatření, teplo, jídlo dle norem, televizi, posilovnu. Je to pro takové lidi hrozba? 

Kde tedy najdete, z čeho uděláte ten bič, aby byl opravdu účinný? 

Zrzavci
Zrzavci 15.03.2024, 09:52:57 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 15.03.2024, 09:45:46

Balu? Nemůžete se přesunout, prosím, někam jinam s tímhle tématem?

balu
balu 15.03.2024, 09:58:22 xxx.xxx.152.98
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 15.03.2024, 09:52:57

Proč? Protože vám se to téma nelíbí? Jste tu snad moderátorka? 

Zrzavci
Zrzavci 15.03.2024, 09:59:50 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 15.03.2024, 09:58:22

Ne. 🙂 Protože to sem nepatří. Zcela logicky. Máte problém se slušnou a logickou žádostí? Je tak problematické založit si vlákno Problematika cikánských osad a tam se vyřádit? 

balu
balu 15.03.2024, 10:07:24 xxx.xxx.152.98
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 15.03.2024, 09:59:50

Nepotřebuji se nikde vyřádit. Problematika cikánského etnika souvisí se psy a to velmi. 

Znovu - jste tu moderátorka? 

Doron
Doron 15.03.2024, 10:21:46 xxx.xxx.7.205

Včera byla v televizi reportáž o tom zbídačeném psovi v okně .

Bylo tam i vyjádření toho majitele . Kál se a mluvil o tom, že na tom byl byl psychicky špatně a pak , když viděl, že pes strádá, už tam nechtěl chodit , aby neviděl, co provedl.  Trvalo to prý od ledna.

V kostce.

Přemýšlím o tom, jakou měl ten kluk sociální bublinu, že nikdo nezasáhl dřív.

orionka-2
orionka-2 15.03.2024, 10:26:27 xxx.xxx.64.54
Zrzavci:

Balu? Nemůžete se přesunout, prosím, někam jinam s tímhle tématem?

Můžu mít k cikánům poslední slovo ?

Nepamatujete si, jaké z toho bylo haló a jak se lidskoprávní organizace hemžily a jak byl Čunek odsuzován?

A to je přece ta voda, kterou většinová společnost leje na cikánský mlýn. Živí se na nich spousta neziskovek ( stejně jako na migraci)

Mám velmi dobrou letitou kamarádku, vyrostla na frýdlantsku. Její slova, celé dětství jsem prožila mezi cikány, půl života jsem s nimi dělala, já se cikánů nebojím. Tenkrát! Teď má problém sehnat jakéhokoliv slušného zaměstnance do zemědělství na manuální práci !

A ještě : majitel instalatérské firmy : nejšikovnější, kdo se mi hlásil do práce byl cikán, nemohl jsem ho přijmout, děláme v bytech, nikdo by ho dovnitř nepustil.

Odcházím 🙂)

Sarah01
Sarah01 15.03.2024, 10:27:09 xxx.xxx.11.197
Doron:

Bylo tam i vyjádření toho majitele . Kál se a mluvil o tom, že na tom byl byl psychicky špatně a pak , když viděl, že pes strádá, už tam nechtěl chodit , aby neviděl, co provedl.  Trvalo to prý od ledna.

V kostce.

Nevím, přijde mi to celý divný. Kde bydlel, když do toho bytu radši nechodil? A to jako ani nepracoval? Co je to za hroznou námahu zajít tam a aspoň mu nasypat granule? Pokud jsem psychicky tak v prdeli a nedokážu se postarat o zvíře, tak si nepořizuju psa. Nějaký příbuzný snad taky měl. To je zase taktika pro orgány v trestním řízení a taky pro veřejnost.

balu
balu 15.03.2024, 10:39:49 xxx.xxx.152.98
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 15.03.2024, 10:21:46

Nevěřím mu ani slovo. A jestli je pravda, co řekl, tak ten člověk není normální. Doufám, doufám, že za to půjde sedět. A měli by ho v kriminále taky mučit hladem. 

balu
balu 15.03.2024, 10:44:13 xxx.xxx.152.98
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 15.03.2024, 10:26:27

Ráda věřím. Tady v jednom supermarketu dělala u pultu uzenin cikánka. Čistá, slušná, šikovná. U ní člověk vůbec nevnímal, že je jiného etnika. Bohužel tu špatnou pověst dělá těch ostatních 90 %.

impact
impact 15.03.2024, 11:11:21 xxx.xxx.97.71
Doron:

V kostce.

Měl akorát čas si to vymyslet… Když ho prej kontaktovala policie jako nájemce bytu, tak jim řekl, že tam nemusí chodit. Že tam nikdo není, jen pes.

Včera jsem viděla taky nějakou reportáž a pes tam vypadal o hodně lépe. Bylo vidět, že už je pěkně  zavodněný. Tak snad to chlapec zvládne. Tam jde hlavně o to, aby nedostal najednou kalorický bomby a neodpálilo to ledviny.

My jsme něco podobného řešili před pár lety taky v Kojetíně. Tvl na to, jak malý jsme město, tak tu máme taky tyranů jak nasráno. Rozkrmovala jsem doslova po lžičkách a nakonec se z ní stala docela pěkná fenka. Byla nějakou dobu u nás, ale pak jsem ji musela nechat převést do útulku v Přerově a vzhledem k tomu, že ji ještě nenabízeli k adopci, tak se obávám, že tam smrdí furt. Ty naše soudy… 

Obrázek Obrázek
Fikovnice
Fikovnice 15.03.2024, 11:24:07 xxx.xxx.62.49
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 15.03.2024, 11:11:21

I když je vychrtlá, je nádherná!!!

To je velká škoda, že nebyla zatím nabídnuta k adopci, je vidět, jak moc je smutná!😢

impact
impact 15.03.2024, 11:40:47 xxx.xxx.97.71
Fikovnice:

I když je vychrtlá, je nádherná!!!

To je velká škoda, že nebyla zatím nabídnuta k adopci, je vidět, jak moc je smutná!😢

No když se dokrmila, tak už moc smutná nebyla. Její majstrštyk byl, když vylezla na police v kotci a poshazovala a rozbila přepravky v hodnotě tak deset tisíc. To jsem měla málem infarkt. 🙃

Jinak do adopce nemůže do té doby, než řádně proběhne soud. A to je prostě na roky v té naší úžasné zemi. Stalo se to v prosinci 2021 a od té doby stále čeká a stejně jako stovky dalších odebraných zvířat to živíme ze svých daní.

lupus4
lupus4 15.03.2024, 11:41:53 xxx.xxx.205.61

ke psu vyhladověnému v garsonce v UH

Od včerejšího dne jsme celá rodina a zejména naše dcera cílem útoků na sociálních sítí od lidí pobouřených případem podvyživeného psa v UH. Lidi, kteří o nás neví vůbec nic, nám vyhrožují fyzickým násilím, dceři smrtí a fyzickou likvidací, mně přejí "AŤ zdechnu a zkrachuju" a podobné nechutnosti. Pes totiž patřil bývalému příteli naší dcery. Rád bych uvedl některá fakta. Nebyl to náš pes, náš pes je zcela v pořádku a zdráv. Já osobně jsem psa pana Tomaštíka viděl pouze dvakrát v životě naposledy asi před půlrokem ,kdy byl zcela v pořádku. Pan Tomaštík k nám domů svého psa nevodil , protože náš pes je velmi dominantní velký pes a prostě si spolu nesedli. Pan Tomaštík měl svého psa ve své garsonce , kde jsem já nikdy nebyl. V garsonce pan Tomaštík koncem loňského roku dělal nějaké úpravy a malování, takže v ni nebyla ani naše dcera a to minimálně 3 měsíce a minimálně tři měsíce neviděla ani psa pana Tomaštíka. Pan Tomaštík nám tvrdil , že ho jezdí venčit a krmit a několikrát mi na můj dotaz na psa řekl, že je buď u prarodičů , nebo u jeho kamaráda, ptal jsem se ho na to aniž bych tušil , že se se psem něco špatného děje. My jsem celá rodina chováním pana Tomaštíka naprosto znechuceni a šokováni, psa je nám velmi líto, sami jsme pejskaři. Je to pro nás naprosto nepochopitelné a nerozumíme, proč se to stalo a změnu jeho chování si nedovedeme vysvětlit. My i dcera jsme s ním okamžitě ukončili veškerý styk. Moje dcera je bohužel stejně tak obětí pana Tomaštíka jako ten pes a pokud ji neprávem odsuzujete a vyhrožujete jí smrtí a fyzickým násilím chováte se k ní a ubližujete jí naprosto stejně nechutně jako pan Tomaštík svému psovi. Znovu podotýkám , že ani my, ani naše dcera jsme se ničím neprovinili , protože jsme to do včerejška vůbec nevěděli. Kdybych to věděl, jak se pan Tomaštík chová k živé bytosti, sám bych mu osobně rozbil hubu. Vaše rozhořčení chápu, ale ubližujete lidem , kteří nemají na této smutné události vinu. Doufám , že se Blade uzdraví a pana Tomaštíka spravedlivě potrestá soud. Děkuji za přečtení

Sarah01
Sarah01 15.03.2024, 11:43:55 xxx.xxx.162.253
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 15.03.2024, 11:41:53

Jo, to už jsem na FB četla, lidi umí být na soc. sítích pěkně zlí. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.