Aktuálně: 3 725 inzerátů211 153 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Psi v médiích

Arbora
Arbora 14.03.2024, 09:58:49 xxx.xxx.255.116
balu:

Ostuda, ale čí? Je to ostuda etnika, které, ač žije od středověku v Evropě, ještě nebylo schopno a ochotno se domestikovat, tedy přizpůsobit životu většiny. Za socáče měli aspoň povinnost pracovat, děcka posílat do školy, ale dnes jen natahují ruce po dávkách, množí se a páchají trestnou činnost. Chudáci Slováci, jejichž okolí a pozemky si toto etnikum vyhlédlo pro svou nelegální osadu. 

Tohle nemá řešení. 

Jasne, decká si vybrali, že sa narodia do rómskej osady, že základnej hygiene ich budú učiť až učiteľky na základnej škole, že doma budú vidieť iba bordel, chlast, drogy a ruku natiahnutú k štátu. Z toho sa totiž strašne ľahko odchádza do civilizovaného sveta, kde ich všetci čakajú s otvorenou náručou, ochotní dať prácu a pomôcť im humanizovať sa. 

balu
balu 14.03.2024, 10:06:10 xxx.xxx.152.98
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 14.03.2024, 09:58:49

Pomáhá se jim 7 desetiletí (to beru jen od konce 2. světové války) bez výsledku, spíš je to horší, když nemusí pracovat. Děcka za to nemohou, kam se narodí, ale už při tom narození mají ten osud najalnovaný. Jak se říká, geny nevyčuráš. 

Co by pro ně měl kdo ještě dělat? Zatím všemu, veškeré pomoci, snaze je vzdělat, se úspěšně brání. 

Buggyra
Buggyra 14.03.2024, 10:09:59 xxx.xxx.198.226

Já bych věděla. Osadu vybagrovat a rodiny rozstrkat po státě, vykořenit, děcka nahnat do předškolní výchovy, do škol, zařídit družiny, obědy, svačiny, slušné oblečení, výuku finanční gramotnosti od prťat. Dospělé nahnat do práce, dávky v podobě poukázek na jídlo nebo rovnou balíčků, nacpat do startovacích bytů, kde budou pod dohledem, aby nevybrakovali dráty ze zdí a nespálili nábytek. Jednu generaci podržet pod krkem a druhou pečlivě vést k světlým zítřkům, a když se to povede, za pět let můžeme jít bagrovat další osadu.

megi-the-pes
megi-the-pes 14.03.2024, 10:10:15 xxx.xxx.124.255

Běžná součást jídelníčku a my sem vozíme co? Když jsou sežraní. 
Kdyby se mi na dvoře množily jitrnice a já měla ráda jitrnice, tak je prostě sežeru, a polovina mých trablů je pryč. Navíc se pak můžu v televizi ukazovat, jak úspěšně řeším přemnožené psy. Jitrnice teda.
To vážně?
Jíst psy je legální. Myslím, že spoustu zákonů máme společných, bude to tam taky tak.
Ale děje se tam spousta nelegálních věcí, které se neřeší. Zajímavý úkaz.

Arbora
Arbora 14.03.2024, 10:15:32 xxx.xxx.255.116
balu:

Pomáhá se jim 7 desetiletí (to beru jen od konce 2. světové války) bez výsledku, spíš je to horší, když nemusí pracovat. Děcka za to nemohou, kam se narodí, ale už při tom narození mají ten osud najalnovaný. Jak se říká, geny nevyčuráš. 

Co by pro ně měl kdo ještě dělat? Zatím všemu, veškeré pomoci, snaze je vzdělat, se úspěšně brání. 

Je predsa rozdiel pomáhať a pomáhať. Posledné roky naozaj zmysluplne fungujú napríklad projekty, kde si rodiny stavajú vlastné bývania. Bohužiaľ, podmienkou je mať zamestnanie, a tam sa opäť dostávame do začarovaného kruhu. 

Zaujímavé, že tie gény v zahraničí nechodia do špeciálnych škôl, nie sú zavislé na dávkach od štátu, dokážu pracovať a študovať na univerzitách. Asi to nebude tak úplne problém toho, že by nechceli. 

Rapotačka (neregistrovaný) 14.03.2024, 10:15:59 xxx:xxx.466c:9f79
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 14.03.2024, 09:58:49

Kdysi  jistý chlapík měl řešení. Ti co tu jeho školu absolvovali, to hodnotili

pozitivně.  . https://search.seznam.cz/q=zatajen%C3%A9+dopisy&oq=zatajen%C3%A9+dopisy&aq=-1&sourceid=sznHP&ks=17&sgId=MC44ODQ1NjY1NDM1NTYxNTY5IDE3MTA0MDY5NzMuMjk1

Taky se jeden čas prováděla negramotným matkám , které už měly 3 děti, sterilizace.

Sarah01
Sarah01 14.03.2024, 10:19:22 xxx.xxx.11.197
balu:

Ostuda, ale čí? Je to ostuda etnika, které, ač žije od středověku v Evropě, ještě nebylo schopno a ochotno se domestikovat, tedy přizpůsobit životu většiny. Za socáče měli aspoň povinnost pracovat, děcka posílat do školy, ale dnes jen natahují ruce po dávkách, množí se a páchají trestnou činnost. Chudáci Slováci, jejichž okolí a pozemky si toto etnikum vyhlédlo pro svou nelegální osadu. 

Tohle nemá řešení. 

Ale u nás takové osady nejsou. A pokud v minulosti byla nějaká ta ghetta, tak se s tím vždycky něco udělalo. Jako ano, určitě jsou oblasti, kam by normální člověk nevlezl, v Brně v Bronxu to asi tak zůstalo. Ale takovéto osady jsem tady nikde neviděla a nevím, že by se toto někde v ČR vyskytovalo. Myslím si, že slovenská vláda by s tím přece něco dělat mohla a měla. Oni se sami od sebe nikdy nezmění, a to se jim už pomáhalo myslím až až.

balu
balu 14.03.2024, 10:20:02 xxx.xxx.152.98
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 14.03.2024, 10:09:59

Nějak podobně to uchopili komunisti - povinná práce, povinná škola, děti odebrané do ústavní výchovy. Dostali byt, když ho vybydleli, totálně zdemolovali, tak dostali další byt, pak zas další,… Děckám stát platil tábory, školy v přírodě, přispíval na oblečení,… A vidíte ten tristní výsledek? 

Nikdy se nezmění. Nikdy!

balu
balu 14.03.2024, 10:22:17 xxx.xxx.152.98
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 14.03.2024, 10:10:15

Moc bych se nechlubila, že sem vozíte psy ze Slovenska. Nemáme jich tu dost? Vím, že pro psy děláte hodně, ale fakt je nutné řešit problémy jiného státu? Kdo to platí? 

megi-the-pes
megi-the-pes 14.03.2024, 10:25:25 xxx.xxx.124.255
Odpověď na příspěvek uživatele Rapotačka z 14.03.2024, 10:15:59

Ne, tohle ne, vím, že to myslíte dobře, ale pozadí těch dopisů bylo úplně jinak, než se to tady prezentuje. 
Ani to o třech dětech není pravda. 

Fakt neuvěřitelné, když čtu, jak Slováci neví, komu patří ty pozemky, na kterých někdo nelegálně bydlí. 
Tak je to Slovensko, nebo Balkán nebo co?
Jak mi může někdo vlézt na pozemek? Jo aha, já nevím, že mám pozemek. 

Buggyry nápad je super. Určitě je u sousedů dost nezaměstnaných, kteří zvládnou úřednickou zkoušku a půjdou dělat pod Prob. a med. službu - dohled zajištěn. 
Ale to bych musela připustit, že osady patří do toho státu. Ne že dělám, že neexistují.

balu
balu 14.03.2024, 10:26:18 xxx.xxx.152.98
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 14.03.2024, 10:15:32

A čím tedy? Asi jim na Slovensku ubližujete, nepustíte je ke vzdělání, neumožníte jim pracovat a vydělat si na slušné bydlení, zatajujete jim základní hygienické návyky a možnosti antikoncepce.

Buggyra
Buggyra 14.03.2024, 10:26:49 xxx.xxx.198.226

balu: když oni ti komunisti si mysleli, že to vyřeší tím, že je přesídlí, ale nikdo už dál nedržel nad těmi lidmi dozor. Navíc je přesídlili znova do komunit - Ústecko, Chomutovsko… a tak si mezi sebou tu kulturu udrželi, vytvořili si tam mikroklima. A komouši je nechali svému osudu, hlavně že otec od rodiny se ukázal jednou týdně v práci.

megi-the-pes
megi-the-pes 14.03.2024, 10:28:40 xxx.xxx.124.255
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 14.03.2024, 10:22:17

To si mě asi s někým pletete, já je sem nevozím, před 20 lety jsme měli něco podobného na Slovensku, tady nikdy.

Ale dobrá narážka… asi se tady pes nedá lehce sehnat - z útulku. Tedy je tu psů málo. Tak se to tváří. Spousta spolků mi psa nedá, má podmínky, které neakceptuji a tak dále.

Buggyra
Buggyra 14.03.2024, 10:30:09 xxx.xxx.198.226
Sarah01:

Ale u nás takové osady nejsou. A pokud v minulosti byla nějaká ta ghetta, tak se s tím vždycky něco udělalo. Jako ano, určitě jsou oblasti, kam by normální člověk nevlezl, v Brně v Bronxu to asi tak zůstalo. Ale takovéto osady jsem tady nikde neviděla a nevím, že by se toto někde v ČR vyskytovalo. Myslím si, že slovenská vláda by s tím přece něco dělat mohla a měla. Oni se sami od sebe nikdy nezmění, a to se jim už pomáhalo myslím až až.

Osady jako na SK tu nejsou, ale jsou tu oblasti, kam policie chodí pouze se zástupcem té komunity, náčelníkem, nebo jak se tomu… Klasika jsou ta vybydlená sídliště, odpadky se hážou z okna, jednou za půl roku to shrábne obecní bagr a jede se dál. V panelákových bytech si uvaří na ohni na podlaze v kuchyni…

balu
balu 14.03.2024, 10:31:22 xxx.xxx.152.98
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 14.03.2024, 10:25:25

Slováci ví, komu patří ty pozemky. Už je to dlouho, kdy jsem četla článek o těchto osadách, v němž dostali možnost vyjádření i obyvatelé přilehlé slovenské vesnice. A mluvili tam lidé, na jejichž pozemcích osada stojí. Nemohou s tím udělat nic. Úřady na majitele kašlou. Majitel si ani nesmí objednat bagr a srovnat ty chýše se zemí, nemůže tím pádem užívat svůj pozemek a státu je to jedno. Soudu je to jedno. Sice vydá nějaké usnesení, ale je prakticky nevymahatelné. Není kam tyhle lidi, parazitující na cizím pozemku, vystěhovat. 

Sarah01
Sarah01 14.03.2024, 10:31:42 xxx.xxx.11.197
megi-the-pes:

Běžná součást jídelníčku a my sem vozíme co? Když jsou sežraní. 
Kdyby se mi na dvoře množily jitrnice a já měla ráda jitrnice, tak je prostě sežeru, a polovina mých trablů je pryč. Navíc se pak můžu v televizi ukazovat, jak úspěšně řeším přemnožené psy. Jitrnice teda.
To vážně?
Jíst psy je legální. Myslím, že spoustu zákonů máme společných, bude to tam taky tak.
Ale děje se tam spousta nelegálních věcí, které se neřeší. Zajímavý úkaz.

Jíst psy je legální.

No, už se to zakazuje i v Asii, my jsme 100 let za opicema.

balu
balu 14.03.2024, 10:34:28 xxx.xxx.152.98
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 14.03.2024, 10:28:40

Promiňte, psala jste, že, cituji “a my sem vozíme co”, na to jsem reagovala, ale vy jste to myslela obecně, že…

Psů je tu dost, místních, českých, ale podmínky co si některé spolky diktují jsou nehorázné. Ale to nechci řešit a rozebírat.

Sarah01
Sarah01 14.03.2024, 10:36:01 xxx.xxx.11.197
balu:

Slováci ví, komu patří ty pozemky. Už je to dlouho, kdy jsem četla článek o těchto osadách, v němž dostali možnost vyjádření i obyvatelé přilehlé slovenské vesnice. A mluvili tam lidé, na jejichž pozemcích osada stojí. Nemohou s tím udělat nic. Úřady na majitele kašlou. Majitel si ani nesmí objednat bagr a srovnat ty chýše se zemí, nemůže tím pádem užívat svůj pozemek a státu je to jedno. Soudu je to jedno. Sice vydá nějaké usnesení, ale je prakticky nevymahatelné. Není kam tyhle lidi, parazitující na cizím pozemku, vystěhovat. 

To je nepochopitelné. Oni jsou tam vlastně zacyklení. Kdysi jsem i někde četla článek, jakej je tam život, je to strašný, že někdo v tomto dokáže žít. A když se najde někdo aspoň trochu normální a chtěl by se odsud dostat, tak bez pomoci to nejde.

Arbora
Arbora 14.03.2024, 10:47:21 xxx.xxx.255.116
balu:

A čím tedy? Asi jim na Slovensku ubližujete, nepustíte je ke vzdělání, neumožníte jim pracovat a vydělat si na slušné bydlení, zatajujete jim základní hygienické návyky a možnosti antikoncepce.

Ja viem, že to píšete ako iróniu, ale je to presne tak. Ako môžete čakať základy hygieny od ľudí, ktorí žijú v chalupe bez elektriny a vody? Ako môžete čakať antikoncepciu u človeka, ktorý má problém napísať vlastné meno? Kto zamestná takých ľudí? Vážne si myslíte, že všetky tie ženy rodia dobrovoľne? Že dobrovoľne súložia od 12. rokov života? Viete napríklad, že každé štvrté rómske dieťa je mentálne postihnuté? 
Naozaj generáciami zanedbávaný problém nevyrieši jedinec tým, že sa zodvihne a odíte žiť “normálne”. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.