Aktuálně: 3 725 inzerátů211 150 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Psi v médiích

Sardullah
Sardullah 03.03.2024, 19:46:39 xxx.xxx.221.216
Doron:

Já si to vůbec neumím představit, že by na mě byl vlastní pes agresivní .

A kdyby byl, určitě bych ho nedokázala milovat a neměl by album.🤣

Já si prostě neumím představit, že bych se bála svýho vlastního psa…vůbec si takový soužití neumím představit…a zvlášť, když mám velký psy, kteří kdyby chtěli…

No je to celý smutný…

tetrivek
tetrivek 03.03.2024, 20:10:10 xxx.xxx.113.171

Než se nám narodil syn bydlela s námi šestiletá dlouhosrstá jezevčice a dvouletá ruskoevropská lajka. Feny ze širší rodiny děti neznali. Ale věděla jsem že jsou silné v kramflecích a občas na zkouškách, nebo výstavách k nám přiběhli děti a začali je hladit. Psice se nechali pohladit bez problémů. Ale taky jsem tenkrát nepozorným rodičům vytkla, že by se děti měly ptát, zda si pejska můžou pohladit. Prostě psi viděli samé výhody těhotenství, panička byla více doma. Delší a dobrodružnější procházky. A když se mimi narodilo, hlídali kočárek. A jakou měli psi radost když jsme přesedlali do sporťáku a čuvač u rodičů koukal malému z očí do očí. No hlavně ho potřeboval pořádně oblíznout. Jak syn rostl, tak díky jezevčici se naučil venku chodit na velkou. Fena to vzala za své a bohužel po něm uklízela jako po štěňatech…..A to u REL píšou nevhodný pes k dětem. Představte si když v tom černém hustém kožichu ležela u syna na pískovišti, aby byla poblíž. V létě, když bylo horko. 

Na pořad jsem koukala, no nevím, taky se nám nikdy nestalo že by po nás šel náš vlastní pes. A to teď máme doma už tři roky zachráněnou německou krátkosrstou ohařku. A je to zlatíčko. Chudinka znala jen kotec. U nás nosí aportky,vystavuje slepice, ráda chodí ven. Jen domácí zvířata moc nemusí. Jediné co jí můžu vytknout, že je na ohaře přehnaně ochranitelská. Ale to už má asi v sobě. Pořád si nás hlídá, já jí říkám ty si náš rotvajler v těle ohaře. 

Rapotačka (neregistrovaný) 03.03.2024, 20:17:19 xxx:xxx.e38d:ab3b

Moudrá, vnímavá, empatická, teď už i slavná

majitelka si žádných chyb není vědoma.

Vše dělala(i) skvěle.👍  Akorát nechápu nač potřebovali psa 😲

S miminem to půjde taky dobře… (chce se mi pokračovat, ale …)

L.S. (neregistrovaný) 03.03.2024, 20:21:48 xxx.xxx.8.30
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 03.03.2024, 17:56:37

Ale mě právě nepřipadá zahnaná do kouta. 

Co se tomu psovi v těch záběrech dělo tak strašně strašnýho, aby se přetočil do úplnýho hysterickýho oblouku a vyškrcoval se tam na vodítku?

Že na něho sáhl cizí chlap? 

Ne, fakt, holky, to je špatně. To je úplně proti povaze těch psů. Tady tyhle placatý čumáky vrtěj ocasem (pokud ho maj 🤣), i na veterinárním stole, když tomu děláš hodně nepříjemnej zákrok, milujou všechny lidi bez rozdílu včetně cizích, fakt neexistuje větší pacifista  a flegmatik pes.  

Že ten pes neměl smysuplný  vyžití? To 99% tady těch placatek nemá. To není malina nebo pracovní bordera, která bez režimu bude nešťastná a strádající. Tihle prostě jen žerou, dvakrát denně obejdou blok, vyčuraj se a nechají se zase zastlat do peřin, nejvíc spokojený jako předložky před krb, po kterých nikdo nechce nic moc víc, než omazlit a pořádně poškrabat na zadku. 

megi-the-pes
megi-the-pes 03.03.2024, 20:59:48 xxx.xxx.124.6
Odpověď na příspěvek uživatele L.S. z 03.03.2024, 20:21:48

Jako štěně to nic nenaučili, pak blbej cvičák, elektrika, … proč pes kouše? 
Tohle není útok natvrdo. Cvaká a stáhne se. Útok na člověka vypadá jinak. 
Takových psů znám hafec… pravda, nejsou to buldočci. Čivava, čivava, york, čivava, york, asi krysařík, rasl, špic… 
Strašení zabralo, kousanec zabral, budu to používat, je to lepší než… Nevíme, jak to začalo. 
Ta paní říkala, že si mysleli, že to je pořád štěněčí… Tohle mohlo začít třeba úplně jednoduše tak: jdi dolů z gauče, sedne si tam návštěva - pes zavrčel, cvakl, lidi mu jednu švihli, pes kousl, lidi uhnuli a pes získal zbraň. No jo, když nemáte žádný povel…
A pak už to pes dělá preventivně, naučil se. Kousnutí mě zbaví toho, co mi člověk dělá… kousnutím dosáhnu na hračku.
Pes ani nevypadá vesele, spokojeně, nikdy, to je divné na buldočka, ne? Takový utrápený, nervní (jak psala Repta o pelechu, to jsem neviděla, ale to je taky další hřebík), kdo ví, co kromě elektriky tomu psovi dělali. 

Neříkejte, že jste nikdo nepotkal hysterku… řve to takhle na mého psa furt… ale je fakt, že velké psy tohle dělat nevidím.

Že na něho sáhl cizí chlap? Zvláštní je, že málokterý pes před tím psychologem vrtí ocáskem, většina dá ocas mezi nohy nebo dělá, že tam není. To je dost divné chování, neměli by ho psi zbožňovat a vidět tu autoritu? Autorita nevyvolává strach.

To mám zas upřímný den… spousta psů se toho člověka bojí. 

Tenhle buldoček si třeba “jenom” vybojoval klid. Gauč. Hračku. Kdo ví. 
Ale…

megi-the-pes
megi-the-pes 03.03.2024, 21:08:08 xxx.xxx.124.6

Se podívejte na slovenské kolegy, ne že bych se vším, co ten výcvikář dělá, souhlasila, ale ta atmosféra je tam úplně jiná. Taky trhá vodítkem, co jsem viděla naposled, zbytečně… ale ten způsob mluvy se psem je prostě jiný, psi se tváří jinak…
Když se podívám na buldočku, jak kdybych koukala na další díl se Sýzrem. 

L.S. (neregistrovaný) 03.03.2024, 21:16:40 xxx.xxx.8.30
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 03.03.2024, 20:59:48

No, právě proto by mě zajímalo to zákulisí, co se takovýmu psovi muselo stát, aby se z něho stalo tohle. A jestli tohle fakt jde “získat” a takovou hysterku udělat i z normálně vyrovnanýho psa (já si to fakt nemyslím), anebo jestli tam muselo být něco geneticky špatně. 

No nepěknej díl to byl. 

Rapotačka (neregistrovaný) 03.03.2024, 21:36:43 xxx:xxx.e38d:ab3b
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 03.03.2024, 21:08:08

Přesně. Chudák fena.

hmn
hmn 04.03.2024, 08:08:12 xxx.xxx.27.149

“Co se tomu psovi v těch záběrech dělo tak strašně strašnýho, aby se přetočil do úplnýho hysterickýho oblouku a vyškrcoval se tam na vodítku?”

dyk to píšu výše - byl tam střih, tudíž na záběrech nic nebylo….

a aby takto reagoval pes v podstatě “na nic”, na to by taková měsíční péče dle instruktáže RD stačila….

a viz výše  megí

L.S. (neregistrovaný) 04.03.2024, 09:01:41 xxx.xxx.225.15
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 04.03.2024, 08:08:12

No, zajímalo by mě, jak ta fenečka skončila. 😥

Ariska
Ariska 04.03.2024, 09:09:50 xxx.xxx.27.142

Vzbudily jste ve mně zvědavost, budu si to muset pustit. 

Celý pořad mi připadá,že to pro lidi co o výchově nic nevědí. Pak je ale smutné, že si pořizují psa. 🙄

hmn
hmn 04.03.2024, 09:26:20 xxx.xxx.27.149

mi připadá, že tvůrci toho pořadu o tom nic neví 
a ani se nesnažili si něco zjistit

Buggyra
Buggyra 04.03.2024, 09:50:01 xxx.xxx.198.226

Nene, takových pořadů o zvířatech, kde o tom tvůrci nic nevědí, chrlí naše televize devět z deseti. Nelze očekávat, že to bude někdy někde jinak. To je jako byste od Receptáře očekávala, že tam poradí sadaři.

Ariska
Ariska 05.03.2024, 16:15:52 xxx:xxx.6a7d:83f6

RD vždy lidi sprdne, že pes se bojí chůviček a   majitel stojí jak dřevo. Ale nikdy neřekne , co by měl dělat.  Hladit ty cizí psy? A že je malý pes vystrašený, když k němu přijdou 2 velká telata, mi přijde normální.  A je to každý díl,   myslím si, že by psi měli mít čas se seznámit.

Vysvětlí mi to někdo?🤭

Té holky i fenky mi bylo líto.😢 možná genetika, možná výchova, kdo ví 

Sarah01
Sarah01 05.03.2024, 16:54:46 xxx.xxx.162.253
Odpověď na příspěvek uživatele Ariska z 05.03.2024, 16:15:52

Jednou kohosi pochválil, ale připadá mně, že se to moc nevymykalo chování všech ostatních, kteří tam přišli. 🙂

megi-the-pes
megi-the-pes 05.03.2024, 17:24:59 xxx.xxx.124.6

Prej testuje, jak se chová pes a páníček, esi ten páníček psa nějak ovládá, chrání?

Jako panička bych totálně selhala. Pustila bych Megi a počkala, co bude RD dělat. 

janaa
janaa 05.03.2024, 18:16:28 xxx:xxx.a987:4976

Celej ten pořad je naprosto zbytečnej. Všichni dostanou stejnou radu,dejte mu couračku, a za měsíc se přijedu podívat😂 Ta slovenská verze je úplně o něčem jiném, je tam opravdu trenér, nemusí s ním člověk sice ve všem souhlasit, nicméně těm lidem dá návod, systém,co změnit,co dělat a jak, a provází je tím, několikrát tam bylo i zmíněno,že mu volali, a třeba něco změnili,upravili. 

Buldočka byla vztelej despota. Nicméně je tu buldočka,takže malej buldog, tvrdohlavost a svéhlavost mají v povaze, a když se jim začne ustupovat, může se to takhle zvrtnout. Ale pod správným vedením se to dá v pohodě zvládnout. Třeba ten Slovák by to myslím lehce zmákl.

megi-the-pes
megi-the-pes 05.03.2024, 18:41:19 xxx.xxx.124.6
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 04.03.2024, 09:26:20

Mi se toto ale hrubě nelíbí.
Vysílá se to nějak v noci, aby to neviděla děcka? Vim, vše je na síti, ale tak… 
Mohlo by se zdát, když pořad tvoří a vysílá státní televize, že je toto chování v pořádku.

balu
balu 05.03.2024, 19:20:37 xxx.xxx.152.98
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 05.03.2024, 18:16:28

Já si nemyslím, že je to zbytečný pořad. Většinou se dívám, ale poslední díl, nad kterým se tu diskutuje, jsem zatím neviděla, tak k němu se vyjádřit nemohu. 

Tedy jen obecně. RD a jeho přístup ke psům je mi blízký. Pořad Kočka není pes je krátký a ještě je půlka o kočkách. Proto se do něj moc nevejde a fůra při natáčení  vyřčeného se na obrazovce neobjeví. Začátek kontaktu u RD je už tak strašně profláknutý, že ten, kdo viděl pár dílů, už by měl vědět - podpořit svého psa při vyběhnutí chůviček, dát psovi obojek nejraději širší, ale hlavně takový, aby se z něj pes nevyvlékl (to poslední by mělo platit obecně). Kdo nezvládne ani toto, je prostě marný. To už si člověk udělá obrázek o majiteli psa. Spoustě majitelům RD svými radami pomohl a po tom měsíci je vidět pokrok.

Mně třeba ta neustále připnutá couračka zrovna nesedí. Nedovedu si ji představit na Kazi, ta by ji ostatně velmi brzy ukousala, ale zase logiku a opodstatnění má, protože je to prodloužená ruka páníka. 

hmn
hmn 05.03.2024, 20:27:16 xxx.xxx.27.149

tak zrovna ta couračka má velký smysl, ale fakt že velký
na rozdíl od dalšího

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.