Aktuálně: 3 725 inzerátů211 154 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Psi v médiích

Sarah01
Sarah01 03.03.2024, 11:28:52 xxx.xxx.162.253
L.S.:

Kde se dá najít to video s buldočkou?

Na i Vysílání a do vyhledávače si zadáte název pořadu a dáte Přehrát nejnovější díl.

hmn
hmn 03.03.2024, 11:46:45 xxx.xxx.27.149

“A jeho bílý pes na gauči neumí slézt na povel. Prej udělá to na první povel. Řek - dolů - a nic, pes kouká, tak ho shodil.”

jojo, tento moment také pobavil….😀

“padlo tam někde, co ten pes celý den dělá, učí se místo tlamy používat třeba čich, má nějakou práci, hru, kamarády?”

ne

najít se to dá zde:

https://www.ceskatelevize.cz/porady/11535735801-kocka-neni-pes/

a prosím všimněme si, že tam není zachycen moment před tím, než fenka zaútočila/začala se bránit

a stejně tak v minulém díle nebylo takové to po měsíci, jaké pokroky pes udělal (bázlivá Šagina), a končilo to záběrem na strachy ztuhlou psici v náručí pána, kam ji dal RD

a ještě jedno edit: pokud se paní chovala měsíc k buldočce dle návodu RD, tak se té reakci vůbec nedivím

megi-the-pes
megi-the-pes 03.03.2024, 12:17:26 xxx.xxx.124.6

Jo, ten střih je zajímavý. 
Tohle stálo za neodvysílání. 
Představa, že to teď začnou lidi dělat, pes visí na vodítku a řve… hmmm… 

Orionka (neregistrovaný) 03.03.2024, 12:52:26 xxx.xxx.64.54
lupus4:

no pytlák potulujících se s brokovnicí po lese …tomu sama nevěříte, že ne ?

Pytláci loví ve velké většině “kulí” z auta  a spárkatou…

Jasně, že z broků nikdo nic nepozná, takže to zase vyšumí…

Já jen, že pytlák neloví kulí, ale kuší. Kulovnice je slyšet kilometr dokola a v malých honitbách si řeknou,kdo střílel a střelec to zapíše.

Ale to nic nemění na tom, že brokovnici nedohledají. 

L.S. (neregistrovaný) 03.03.2024, 17:17:02 xxx.xxx.8.30

Děkuju za odkaz. To byl divnej díl. 

Ta fenka mi připadala narušená. Takhle se přece normálně nechová ani úplný asociál. Nebo myslíte že pes jde až takhle moc zkazit? 

Občas mě domácností projde (jako dočaska) třeba pes z množky (třeba i úplně asociální, moje první dočaska byla čivava zarostlá hovnama, vytažená ze sklepa z klece, neuměla a neznala nic), anebo psi co zažili fakt týrání (třeba strachová agrese na chlapy), ale všichni se, v rámci řeknu týdnů, srovnali v úplně normální psy. 

Podle mě aby se pes takhle bezdůvodně přetáčel, tam musí být něco vrozeně špatně. Buldočci a buldoci jsou usměvavý, milí, přátelský psi, mír a láska všem. Máme angličáka a když pominu zdravotní stránku věci (tam je to velký špatný), povahově neznám větší sluníčko, ta se neumí špatně ani podívat. 

Ten díl jsem fakt nepochopila. 

hmn
hmn 03.03.2024, 17:45:21 xxx.xxx.27.149

“aby se pes takhle bezdůvodně přetáčel”

bylo to bezdůvodně?

Repta-A-Repta
Repta-A-Repta 03.03.2024, 18:04:18 xxx.xxx.30.223
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 03.03.2024, 17:56:37

A své majitele v průběhu let opakovaně napadala taky jako pes zahnaný do kouta?🙂

To si úplně nemyslím.

Co říkal RD, mi přišlo logické - fena prostě vzala na sebe zodpovědnost a vedla si to po svém.  Kdyby měla 50 kg, problém by jistě řešili dřív….

Zaujal mne taky ten pelech u dveří - na úplně “blbém” místě z pohledu psa.

A rada na cvičáku - když pes neposlechne, tak povel opakujte? 😉K popukání…

hmn
hmn 03.03.2024, 18:14:30 xxx.xxx.27.149

“A své majitele v průběhu let opakovaně napadala taky jako pes zahnaný do kouta?”

“fena prostě vzala na sebe zodpovědnost a vedla si to po svém”

no, ono i tohle je pes “zahnaný do kouta”…

Repta-A-Repta
Repta-A-Repta 03.03.2024, 18:19:04 xxx.xxx.30.223

Napadala nezvladatelně v průběhu času  návštěvy, museli ji zavírat - to fakt není “zahnání do kouta”….😉

hmn
hmn 03.03.2024, 18:29:26 xxx.xxx.27.149

Repto :

1. jsi asi nepochopila mou odpověď. Já říkám, že i pes nucený nekonáním lidí vzít na sebe tu onu zodpovědnost je pes do kouta zahnaný.

2. o psu tam byly v podstatě zcela kusé informace a takové informace bez kontextu moc vypovídací hodnotu nemají, notabene od majitelky, která se jeví býti jako nekynologická

Doron
Doron 03.03.2024, 18:58:28 xxx.xxx.162.21

A Desenský nezklamal, co by to bylo za díl, kdyby chyběla couračka, pevně utažený obojek a pes otočený zády k něčemu, co mu je nepříjemný.🤣

Každej ( nejen psí) psycholog kterej víc mluví, než poslouchá a pozoruje, je špatnej psycholog. Taky nechápu, proč tam tahá ty svý čokle, asi se identifikoval s tím Cezarem Milanem( jestli to dobře píšu).

Tý paní vůbec nic nevysvětlil, asi to sám neumí.

Jako vrozená agresivita mi to nepřipadá, ale člověk neví, když to neviděl.

Ten pořad považuju za vyloženě škodlivej. Teda ta paní od koček se mi  líbí a je taková empatická.

megi-the-pes
megi-the-pes 03.03.2024, 19:08:23 xxx.xxx.124.6
Odpověď na příspěvek uživatele Repta-A-Repta z 03.03.2024, 18:04:18

V tom videu, psala jsem o tom stole, dva psi, žádné místo, následoval pokus o útěk/přeneseno na paničku, která je prostě k ničemu (ale nemůže za to, cvičák ani RD jí neporadili nic, co by to změnilo k lepšímu).

Je to prostě pes, kterých je tady spousta… nic se s nimi nedělá, nemají základní poslušnost, práci, zábavu, pes je stereotyp, šťastný je, když mu řekneme, co má dělat,
tento neví, co má dělat, ze zmatku, strachu, nudy,… se dostává tím, že kousne. 

Nevidím na něm nic zvláštního. 
Zvláštní je, že zkusili jeden cvičák a pak až televizi? 4,5 roku? 
Co já si pamatuju, tak na fauně teda fakt nebyli. 😀

kometa
kometa 03.03.2024, 19:13:00 xxx.xxx.147.163
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 03.03.2024, 19:08:23

To mě taky zaujalo. Ten věk feny. Do té doby dělali co? Jo, na (blbou) radu zkusili EO a pak… Fakt se nedá frbul, společenské plemeno, normálně vychovat? Nebo to bez PP může mít takový vliv?

kometa
kometa 03.03.2024, 19:28:57 xxx.xxx.147.163
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 03.03.2024, 19:25:40

Nejspíš ano. 

Sardullah
Sardullah 03.03.2024, 19:30:09 xxx.xxx.221.216

Já tady nechci probírat ten pořad….ono je to z mého pohledu takový nešťastný. Možná to má smysl u těch kočiček…tam si myslím, že to je tak nějak celkově aplikovanější. Ale ta chvilka s pejskem, kde se řeší nějakej problém a bohužel i v kombinaci s RD..to už jsem psala, že přestože je mi myšlenkově blíž, tak bych pro širší masy viděla spíš metódy ala Šusta…prostě někdy mi přijde, že takový pořad může udělat víc škody než užitku…

Ale vzala bych to z jiného soudku. Jako čert vem to útočení na návštěvy..návštěva u mě není nonstop a pes se opravdu dá na dobu návštěvy zavřít. Sama jsem to tak dělala u berberů, protože jinak bych je musela mít celou dobu v merku, hlavně Sáru, aby něco nevyhodnotila jako nebezpečí nebo třeba jen drzost a nešla to řešit…no a já nechci hlídat psy, chci si pokecat…no tak psy od návštěvy oddělím. 

Jde mi spíš o to útočení na majitele…nejsem absolutně schopná odhadnout, jak moc má k tomu pejsek nějaké vrozené sklony nebo jak moc je to způsobeno výchovou - nevýchovou

(znala jsem rodinu, kterou šéfoval kříženec kokršpaněla a to teda dost ostře, kdy jsem si teda já jako majitelka velkých psů fakty nevěřila svým očím, že takovej pidižvík to může mít na povel tak, že je schopen…pokud se mu něco nelíbí…umravnit celou rodinu tak, že stojí v kuchyni na židlích, aby se na ně pes nedostal a čekají až se uklidní…nasazování obojku by se dalo přirovnat k sebevražedné misi)

jako měla jsem psy, kteří neměli problém se proti něčemu ohradit, ale vždycky se s nimi dalo dohodnout. Ale nikdy se mi nestalo, že bych měla psa, který by na mě zaútočil, kterého bych se bála. A ve vztahu k dětem ta důvěra ve psa byla absolutní…ne teda tak důvěra v dítě, tak to člověk musí hlídat a učit a socializovat. Panička v reportáži je v očekávání a bojí se, co bude až se dítě narodí. Když tedy vezmeme v potaz pouze variantu, že se jedná o výchovnou chybu ve špatné kombinaci s povahou psa, že ta agresivita není vrozená a že by se s tím teoreticky dalo něco dělat…opravdu myslíte, že tahle konkrétní rodina by to zvládla tak, aby bylo děcko v bezpečí?? Aby bylo v bezpečí aniž by musela být ta fena od dítěte oddělená. Když si vezmeme, že děcko může být hlučné…pláč, křik…potom leze a nebo začíná chodit…divné pohyby…voní jinak než dospělci…neovládá úplně motoriku…prostě celkově je to divný tvor a navíc panička s páníčkem se mu dost věnují…tak nevím jak na to bude nahlížet zjevně rozmazlovaný psí jedináček. Upřímně bych se bála, aby z toho nakonec nebyl průšvih.

Myslím, že ta jistota pejkařek budoucích matek, že to bude ok, je postavená na vztahu se psem a na důvěře…taková matka se s tím moc nepárá, není úzkostlivá a pes si nepřijde odstrčený, protože ho pěkně zapojí do péče a výchovy,….ale panička, která je v očekávání a její důvěra ve vlastního psa není defakto žádná, řekla bych, že jsou asi i momenty, kdy se vlastního psa bojí a ty její obavy jsou asi oprávněné.…ta bude úzkostlivá, bude se z pohledu psa chovat divně a když už měli s fenou problémy i před tím, tak to z mého pohledu může být po narození dítěte ještě horší.

Doron
Doron 03.03.2024, 19:39:42 xxx.xxx.162.21

Já si to vůbec neumím představit, že by na mě byl vlastní pes agresivní .

A kdyby byl, určitě bych ho nedokázala milovat a neměl by album.🤣

kometa
kometa 03.03.2024, 19:41:13 xxx.xxx.147.163
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 03.03.2024, 19:30:09

No jo, ale berbeři se nedají srovnávat s frbulem. Jak napsal L.S. - ti by měli být ze své podstaty všeobjímající. Tady bylo a je něco špatně. Jestli vrozená povaha nebo (ne)výchova, těžko říct. To se z jednoho krátkého dílu poznat nedá.

Ale v happy end stejně jako vy moc nevěřím.

Reakce na Sardullah. Mezitím se tam vetřela Doron.🙂

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.