lupus4: no pytlák potulujících se s brokovnicí po lese …tomu sama nevěříte, že ne ?
Pytláci loví ve velké většině “kulí” z auta a spárkatou…
Jasně, že z broků nikdo nic nepozná, takže to zase vyšumí…
Zrovna pytláka jsem nemyslela. Mám několik známých, kteří doma brokovnici mají, ale v žádným mysliveckým spolku nejsou. Jsou lidi, kteří ji třeba po někom zdědili, mají ji doma a zbroják sami nemají. Je spousta možností. Jako v tomto případě prostě nevíme nic, no, co vám na to mám říct? Potrestat jasně, ale koho?
Osobně si myslím, že zákon je dostatečnej, ale tak jako v jiných případech v ČR, se prostě žádnej zákon nedodržuje. Ta petice podle mě stejně nic nezmění a i kdyby se zakázalo střílet na všechno, změní se něco?
Mně zastřelili psa za komunistů, stříleli směrem ke mně, vědělo se, kdo to byl, šetřila to tenkrát SNB nebo co to bylo a rovnou řekli, že nemá smysl se tím zabývat. Tenkrát se střílelo i běžně ve vesnici, pokud se nějakému myslivci pes nelíbil. Dnes je zákon jiný, dělat se s tím něco dá, ale podívejte se jen, jak to dopadne u soudu, i když se ví, kdo to udělal. Ti staří myslivci, kteří stříleli po všem, co se hnulo i nehnulo, a na hony chodili nalití alkoholem, pomalu vymírají, aspoň u nás. S ostatními se znám, znám se i s myslivci ze sousedního MS, na všem se dá domluvit. Ale víte jak, stačí jeden magor, se kterým si nesednete nebo kterej je naštvanej na celej svět a je jedno, jestli je to myslivec nebo ne, a je vymalováno. Jeden takovej bydlí vedle mě a jen štěstí, že tu zbraň, doufám, nemá.
Edit: A ještě dodatek…dnes si lidi myslí, že je svoboda a oni můžou všechno. Jenže, moje svoboda vždy končí tam, kde začíná svoboda druhého. Takže když na volno puštění psi strhnou zvěř, zabijí srnče atd., tak se to bagatelizuje, že přece na silnicích taky umírají a že je myslivci na podzim stejně vystřílí a podobně. Já jsem tedy pro stejný tresty…zastřelí psa, půjdou sedět, a naopak jejich pes strhne zvěř, půjdou sedět. 🙂 A nebo za ty koule do průvanu. 🙂