Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 08.10.2023, 10:21:09
Taky nesnáším zákazy.
Je to jako s tím zákazem chovu plemen týraných chovem. Jenže, proč kurňa rozhodčí a poradci chovu včas nezačali upřednostňovat zvířata s lepší proporcí lebky?
A tohle je to samý , já bych tuhle superexcitaci při zkouškách netrpěla a ani bych přes ní necvičila . Nebudu to dělat a nedosáhnu určitě vrcholných výsledků.
napr. tie bull plemena, tieto vlohy nepotrebuju, resp. k tomu neboli urcene.
jak -nebyly určené? však ve standardu to má - hlídač a ochránce. A to těžko pes bude praktikovat řízeným rozhovorem s útočníkem 😀 zuby použije. A pak by měl být povahově v pořádku a ta povaha by se měla prověřovat. Ne v ní jen doufat.
Obecně - je potřeba být velmi opatrný v tom, co si myslím, že není vlastně potřeba. Snadno odkývám jeden zákaz -však je mi to vlastně jedno. Aby vzápětí přišel jiný, co už mi vadit bude. Ale to už bude pozdě pak.
V podstatě názory pejskařů mě vyprovokovali -zapojit se do debaty…Vyděsily mě. S jakým klidem přijímají zákazy.
Dneska jsem se třeba dozvěděla, ze v AT je roky zakázaný i coursing pro nechrty. Moc psy přetáčel. Tak to brzy budou -po coursingu a asi i obranách -následovat i všechny bull sporty. Taky psy přetáčí, ne? A přijde doba ( už vlastně je 😇) - že i míček bude zlo… Jak se to jmenuje, ta akce na FB -suchý únor? Aneb měsíc nepoužívání míčků - psů škodí, přetáčí je... Děsivé…
Obecně - je potřeba být velmi opatrný v tom, co si myslím, že není vlastně potřeba. Snadno odkývám jeden zákaz -však je mi to vlastně jedno. Aby vzápětí přišel jiný, co už mi vadit bude. Ale to už bude pozdě pak.
V podstatě názory pejskařů mě vyprovokovali -zapojit se do debaty…Vyděsily mě. S jakým klidem přijímají zákazy.
A přesto zakazujete -už méně striktně, ale pořád. Teď už nevadí obrany úplně - ale až do splnění nějakých podmínek ještě pořád trošku ano 🙂
Např. Jak chcete určit, že tenhle pes už má dost poslušnosti a na ty podmíněné obrany už - může? atd. Nevím no, já osobně bych ráda dál chodila na obrany - od štěněte 🙂
bych tuhle superexcitaci při zkouškách netrpěla a ani bych přes ní necvičila
to se trefujete do špatných skupin. tohle je problém hobby psu, jednostranně zaměřených psů, často společenských plemen bez zábavy v životě - v podstatě.
přetočený pes nikdy už nebude super pes ani ve sportu, ani pro práci. právě tady se selektuje -nikdo to nechce. Jestli dneska někdo s top výsledky ve sportu/zkouškách má super psa - tak ten rozhodně není přetočený 😇
a už se omlouvám z diskuze -ale musím jet do Prahy na obrany 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 08.10.2023, 10:21:09
Tak uz len ten utok svedci o tom, ze to bola majitelka, co nikdy obrany so psom nemala robit. Ako moze niekomu pes skocit do tvare? Absolutne podcenenie situacie. Ja nikdy nevodim psov, tak aby mohli na niekoho skocit a nebodaj do tvare.
Je to jako s tím zákazem chovu plemen týraných chovem. Jenže, proč kurňa rozhodčí a poradci chovu včas nezačali upřednostňovat zvířata s lepší proporcí lebky?
A tohle je to samý , já bych tuhle superexcitaci při zkouškách netrpěla a ani bych přes ní necvičila . Nebudu to dělat a nedosáhnu určitě vrcholných výsledků.
Asi jako v koňské drezúře se hodnotí máchání nohami. Ale už ne zalomení v krku a tuhá záda.
před xx lety také proběhlo tiskem angl. bulteriér (tuším) napadl a pokousal kolem projíždějící bruslařku…..realita od vyšetřujícího policisty = bruslařka zezadu vjela mezi psovoda a psa, najela do vodítka a tím si psa strhla na sebe
takovéto “detaily” se člověk málokdy dočte, a pak lidi spekulují a zakazují a upalují…..
Anebo jít po lesní cestě, povídat si s manželem, a najednou se půl metru za vámi zjeví tichý cyklista… jsem měla málem infarkt, a to mám hodnýho psa, co kola neřeší 😜
A přesto zakazujete -už méně striktně, ale pořád. Teď už nevadí obrany úplně - ale až do splnění nějakých podmínek ještě pořád trošku ano 🙂
Např. Jak chcete určit, že tenhle pes už má dost poslušnosti a na ty podmíněné obrany už - může? atd. Nevím no, já osobně bych ráda dál chodila na obrany - od štěněte 🙂
bych tuhle superexcitaci při zkouškách netrpěla a ani bych přes ní necvičila
to se trefujete do špatných skupin. tohle je problém hobby psu, jednostranně zaměřených psů, často společenských plemen bez zábavy v životě - v podstatě.
přetočený pes nikdy už nebude super pes ani ve sportu, ani pro práci. právě tady se selektuje -nikdo to nechce. Jestli dneska někdo s top výsledky ve sportu/zkouškách má super psa - tak ten rozhodně není přetočený 😇
a už se omlouvám z diskuze -ale musím jet do Prahy na obrany 😀
Dokud mi to někdo nezakáže 😏
Jak že zakazuju ?!?!?!😬
Nezakazovala bych ani kdybych mohla, jako že nemůžu a nechci.
Měla jsem za to, že vedu normální debatu o možné příčině průšvihu.
To jste mi teda dala 😅! Já si tak zakládám na svojí svobodomyslnosti …😅🤣
Že děláte obrany od štěněte je super ( taky to tak dělám ), ale předpokládám, že to není jediný, co se psem děláte .
A můžu se zeptat, či máte ta psy? Jsem zvědavá.. 😇
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 08.10.2023, 16:29:12
Obrany roli nehraju, ale to, ze si nevie postrazit psa a zamedzit tomu, aby doslo ku kontaktu s bezcom, ci cyklistom. Uz len z toho pre mna vyplyva, ze to nie je majitel vhodny na obrany. Zivot je aj o zodpovednosti, nie len o moznostiach a vyhodach.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 08.10.2023, 18:59:18
ale to, ze si nevie postrazit psa a zamedzit tomu, aby doslo ku kontaktu s bezcom, ci cyklistom. Uz len z toho pre mna vyplyva, ze to nie je majitel vhodny na obrany.
to je majitel, co mu nepatri do ruky zadny pes. a tenhle typ zvlast.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 08.10.2023, 17:45:40
Vadí vám obrany bez poslušnosti. Jen pro zábavu.
a není třeba to brát osobně. Diskuze….
aktuálně mám třetího canika na všestrannou sport. kynologii, caničku po sportovní kariéře v důchodu ( pokud se nedokopu s ní ještě udělat IGP-FH, to je poslední vrcholová zkouška, co nám chybí do sbírky ) a ročního vovčáka, co neumí skoro nic, zatím chodí jen kousat .
tohohle budete znát 😀 btw.ukázka obrany v Táborské zoo, mezi lidmi 😇
NE, nevadí mi obrany pro zábavu, vadí mi, když se to dělá blbě! A stejně Vám nevěřím, že Váš ovčoun nemá základní ovladatelnost.
A tenhlencten Váš figurant je mi opravdu povědomej.😊. Doufám, že Vám neprozradil, že taky děláme obrany pro zábavu 🤣.
My kdysi dělali i ukázky mateřských školkách, nikomu to nepřišlo divný 😅. I se tam střílelo a děcka nadšený..😅
Jinak přemýšlím kam to s briárdětem ve výcviku směřovat , to bych se chtěla později poradit..
Doufám, že Vám neprozradil, že taky děláme obrany pro zábavu
my se neznáme, potkala jsem ho snad 2 x v životě - jen na tu zoo jsem si vzpomněla 🙂 a i to už je roky zpátky
S těma obrana blbě …. Ono by to bylo taky na delší povídání a možná do jiného tématu. V těch útocích na lidi nehrají velkou roli. Jestli vůbec nějakou. Můj názor.
Co s chlupáčem? Však, co ho bude bavit 🙂
Pro mě je cíl tříoddílovka, protože si myslím, že jen tak jde všestranně prověřit pes. A to jak povahově - tak hlavně zdravotně. Zvířata snesou zátěž.
Ale po pravdě - s exotama je to dřina, kdy vložené úsilí neodpovídá výsledkům 😂😂 Cesta je cíl. Ten čas, co trávím se psy na trénincích mi nikdy nikdo neveze. Ale normální to není 🤣
To teda kloubouk dolů, co jste se svými exoty dokázala ! 👍👍👍
S těmi obranami máte pravdu , já se asi nějak nepřesně vyjadřuju, či co ..
Mě prostě někdy lidi štvou tím, že nechají svoje psy přetáčet do nepříčetnosti a ještě si myslí, že to k těm psům patří , znám takový blbce. No, a pak ta asociace jinýho člověka s figurantem může být nebezpečná.
Nedávno u nás bulík ošklivě zranil malinkou holčičku, zuby jí rozrazil tvářičku, ne že by kousnul. Byl to tenisákovej maniak, celý dny mu házeli míčky a když ne, tak si je takovým tím hnusným pisklavým hlasem vyštěkával. Holčička měla v puse jablíčko… Nechtěl jí ublížit ani v nejmenším, ani ji neviděl, viděl jen ten “míček”, bylo to ale, jako by jí dal někdo pěstí nebo spíš boxerem. Před tím zase podobného případ s chlapečkem, co měl v puse jídlo, fenka chtěla kokinu 😬.