Aktuálně: 3 741 inzerátů211 145 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Psi v médiích

janaa
janaa 15.02.2024, 21:01:00 xxx:xxx.81a7:b922

Karelák i lajky jsou lovecká plemena a jsou i u nás využívaný na naháňky. Upřímně si myslím,že tady ten pes asi poprvé nelovil, tyhle plemena mají silný lovecký pud,pouštět je volně v přírodě je dost scifi. Ale to na věci nic nemění. Prostě lovecký plemeno nesmí zastřelit

Doron
Doron 15.02.2024, 21:12:53 xxx.xxx.162.21

Lajku nebo kareláka neznali, přišli jim jako podvraťáci . Třeba je na to dostanou.

Mně už ti myslivci přijdou na nic . Všude bordel, sposta divočáků, prokrmujou je hned u silnice, člověk se tam může v autě zabít, všechno rozrytý, chráněný kytky v p….i.

Nevím, k čemu jsou dobrý, spíš škoděj.

Verun
Verun 15.02.2024, 21:19:25 xxx.xxx.220.12

Zrovna nedávno mi manžel líčil, jak po poli ,vedle silnice psi-smečka štvali srnu, až i přes silnici, troubil na ně, ale určitě nemělo smysl stavět -dělat překážku v provozu a nějak je po poli honit, to by nedal… chudák srna. 

Já tu reportáž nedokoukala-času málo, ale mám pocit, že prostě psi lovili, o tom asi nebude pochyb, myslivci to nahlásili na městský úřad(kdyby ne, asi by se po psech slehla zem a nebylo by co řešit) Chytat psy po polích , lesích v noci je docela úsměvné, stejně by se to nechalo po nějaké “asi snaze” na světlo. V městské zástavbě je to jiná…co chce majitelka řešit, svoje špatné rozhodnutí, pustit psy z vodítka? Asi to nebylo poprvé, když vydrželi do rána, já bych nespala a svého psa hledala, chodila,  volala …

Jednou mi nebožka zalezla do vzrostlé kukuřice a těch 15 minut bylo nekonečných, vylezla  100m jinde , ale alespoň na správné straně pole. 

N (neregistrovaný) 15.02.2024, 21:46:36 xxx.xxx.242.38
Verun:

Zrovna nedávno mi manžel líčil, jak po poli ,vedle silnice psi-smečka štvali srnu, až i přes silnici, troubil na ně, ale určitě nemělo smysl stavět -dělat překážku v provozu a nějak je po poli honit, to by nedal… chudák srna. 

Já tu reportáž nedokoukala-času málo, ale mám pocit, že prostě psi lovili, o tom asi nebude pochyb, myslivci to nahlásili na městský úřad(kdyby ne, asi by se po psech slehla zem a nebylo by co řešit) Chytat psy po polích , lesích v noci je docela úsměvné, stejně by se to nechalo po nějaké “asi snaze” na světlo. V městské zástavbě je to jiná…co chce majitelka řešit, svoje špatné rozhodnutí, pustit psy z vodítka? Asi to nebylo poprvé, když vydrželi do rána, já bych nespala a svého psa hledala, chodila,  volala …

Jednou mi nebožka zalezla do vzrostlé kukuřice a těch 15 minut bylo nekonečných, vylezla  100m jinde , ale alespoň na správné straně pole. 

Ještě v ČR v naší vesnici jedenáctkrát myslivci řešili s místním obyvatelem útěky a pronásledování zvěře jeho psem. I já ho viděl kolikrát v lese s mojí čubinou.. Jedenáctkrát a stejně toho ten člověk nedbal. Nikdo ho nezastřelil, ale i já už jsem byl naštvaný. Naštěstí psa si vzal jeho syn a dál už nevím. 

Mi
Mi 16.02.2024, 06:41:07 xxx:xxx.2189:8725

Neviděli jste včerejší pořad Černé ovce?  Jaký  máte názor?  Podle mě,chyba na obou stranách.

impact
impact 16.02.2024, 07:08:41 xxx.xxx.59.188
janaa:

Karelák i lajky jsou lovecká plemena a jsou i u nás využívaný na naháňky. Upřímně si myslím,že tady ten pes asi poprvé nelovil, tyhle plemena mají silný lovecký pud,pouštět je volně v přírodě je dost scifi. Ale to na věci nic nemění. Prostě lovecký plemeno nesmí zastřelit

Hlavně je ten pes na polovině fotek s elektrikou.

Nabízí se otázka kolik psů musí nosit elektriku, když neutíkají..

Obrázek
Ronja s motejlem (neregistrovaný) 16.02.2024, 07:46:46 xxx.xxx.119.6

Mno, já vidím největší chybu u majitelů, bohužel.

Že myslivci nejednali, jak jim ukládá zákon, je taky smutná pravda, a bylo by fajn, kdyby na ně někdo udělal bububu, už jen za to, jak tam teda údajně vyhrožovali nějaký paní zastřelením psů.

Prostě když nastane situace, že střelej psa, ať dodržujou podmínky, který v tom zákoně jsou. Zase to rozděluje veřejnost, zase budou všicí myslivci házeni do jednoho pytle. Zase si budou namachrovaní pejskaři říkat, ty mi můžeš políbit…

A sakra, šňůra, i na tý můžu psa vylítat a bude v bezpečí on i okolí.

Rapotačka (neregistrovaný) 16.02.2024, 07:57:47 xxx:xxx.2207:675c
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 16.02.2024, 07:46:46

Jednoznačně souhlasím. A snad každý, kdo  někdy viděl psy štvát srnu.

janaa
janaa 16.02.2024, 08:11:06 xxx:xxx.81a7:b922

Hele,tyhle případy jsou strašně vidět, ale z mých zkušeností zas tolik myslivců,co zmáčknou na psa,není. Tady u nás tři roky zpět uštvaly v době mláďat debilní čoklové tři srny, dvě stejnej páreček, další kříženka leona, taky se to vědělo. Chodila tady tři osiřelá srnčata. S majiteli řešeno,domluvou,pokutou,nezájem,čoklové zdrhali dál. Už jsem tady chlapům říkala,ať je zastřelí. V bývalým bydlišti takhle lovil rotvajler. Kolikrát se mi srny pasou za plotem, bloncky na druhý straně plotu si hrajou,srny je mají na háku a najednou velkej úprk a samozřejmě do nich vlítne nějakej pes. Je to hrozný, nedivím se, že pravidelní “samovenčiči” a štváči pak prostě zmizí. Tady asi nějaká snaha od myslivců byla, když to hlásili obci, každopádně prostě udělali fakt průser,když toho kareláka smázli. A zas to bude o tom,že chudáci pejsci a hnusný myslivci. Bohužel všichni budou věřit paní

balu
balu 16.02.2024, 08:19:00 xxx.xxx.152.98

Je to smutné, ale pokud psi lovili a ne poprvé, jak vyplynulo z reportáže, tak se nedivím, že je zastřelili. I když tady to vypadalo, že si myslivci střelili až moc rádi. Pravda najevo nevyjde, byl to otec se synem. 

Pokud mi uteče pes, tak musím počítat s tím, že ho mohou zastřelit myslivci, může ho srazit auto a já můžu být nakonec ráda, že na svém útěku nezpůsobil nějakou větší škodu nebo někoho nezranil. A když nechám psa utíkat opakovaně,  jsem kráva. 

Buggyra
Buggyra 16.02.2024, 08:26:12 xxx.xxx.198.226

Já počítám se zastřelením, i když mi zdrhnou černý malý poníci. Jezdíme vověšený reflexními prvky a blikačkami jak vánoční stromečky, v hrůze, že mi spadnou děti a poník zmizí někde v lese a vezme to oklikou domů.  No poník nebude štvát zvěř (i když…). Snad by magoři nestřelili prase s blikačkou… ale to můžu jen doufat.

Sarah01
Sarah01 16.02.2024, 11:38:19 xxx.xxx.11.197
Mi:

Neviděli jste včerejší pořad Černé ovce?  Jaký  máte názor?  Podle mě,chyba na obou stranách.

Teď jsem se na to dívala a podle mě pochybila obec, pochybili majitelé psů a pochybili i ti myslivci. Já osobně, kdyby se mi to stalo, nešla bych v klidu spát a čekat, až se psi sami vrátí. Vzala bych baterku a píšťalku a šla na místo, kde zdrhli. Samozřejmě, že je otázka, jak dlouho bych po tom lese chodila, ale….pokud paní tvrdí, že se to občas stávalo, tak už musela vědět, za jak dlouho psi přijdou. A podle toho, že odešla domů a dva dny v podstatě čekala, tak to chtě nechtě vypadá tak, že si pejskové odbíhali na dlouhou dobu. V tom případě v lese na volno vůbec být neměli. Ono potom je v podstatě jedno, že i myslivci a obec mají máslo na hlavě, když psi už jsou po smrti.

sutrik
sutrik 23.02.2024, 09:12:59 xxx.xxx.161.25
Odpověď na příspěvek uživatele Ariska z 23.02.2024, 08:57:16

Článek neodráží situaci na cvičácích. A na dvorech vídám spíš německé ovčáky. Obvykle s jedinou aktivitou - být na dvoře sám ☹️

balu
balu 23.02.2024, 09:27:07 xxx.xxx.152.98
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 23.02.2024, 09:12:59

Podle článku je zdrojem informace ČMKU, takže vychází z počtu zápisů štěňat. Tak to jen o dvorku nebude, tam budou spíš bezpapíráci. 

sutrik
sutrik 23.02.2024, 10:21:04 xxx.xxx.161.25
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 23.02.2024, 09:27:07

Jen to upřesním. Myslela jsem to tak, že článek odráží počet psů, ne počet psů na cvičáku. A to odpovídá tomu, co vídám na dvorcích. Němčourů je na dvorcích v mém okolí (jinde to může být jinak) mnohem víc. Ano, část z nich bude bez PP, ale i kdyby to byly dvě třetiny, tak NO převládají.

balu
balu 23.02.2024, 10:55:39 xxx.xxx.152.98
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 23.02.2024, 10:21:04

Souhlasím. 

Článek uvádí žebříček plemen podle počtu zápisů v plemenných knihách ČMKU. Tomu nemusí odpovídat (a podle mě neodpovídají) absolutní počty psů kdybychom zahrnuli i bezpapíráky pod plemena, kterým se podobají. A už vůbec tento žebříček nelze srovnat s pomyslným žebříčkem plemen na cvičácích, protože není cvičák jako cvičák, jsou různě zaměřené. 

assil
assil 27.02.2024, 08:05:13 xxx.xxx.26.200
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 23.02.2024, 10:21:04

U nás na vsi teda vůbec, ti takový jako vlčáci už úplně vymizeli.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.