Toto na mě vyběhlo jako první, když to jde jinde, proč ne u nás. A překvapil Ukrajina, těch psů s omezením a zákazem má fakt dost.
https://www.sportovni-kynologie.cz/ze-sveta-psu/zajimavosti-ze-sveta-psu/seznam-zakazanych-plemen-v-ruznych-zemich/
Toto na mě vyběhlo jako první, když to jde jinde, proč ne u nás. A překvapil Ukrajina, těch psů s omezením a zákazem má fakt dost.
https://www.sportovni-kynologie.cz/ze-sveta-psu/zajimavosti-ze-sveta-psu/seznam-zakazanych-plemen-v-ruznych-zemich/
Tak to mně přijde, že Ukrajina zakázala všechny psy, kteří nejsou pidi. 😄
Proste tihle psi jsou jen hype, chovat je nema zadny racionalni duvod. Normalne zbrojni pas jako na pusky. Hned by 90% “chovu” zaniklo.
Sarah01:Tak to mně přijde, že Ukrajina zakázala všechny psy, kteří nejsou pidi. 😄
Jo, Ukrajina je mazec.😀
Třeba jsou napřed a mají zákaz chovu psů týraných chovem, to by sedělo na toho boxera. By to chtělo někoho z Ukrajiny, aby vysvětlil jak to tam v tomto funguje a jestli se to dodržuje.
ALe na Ukrajině není většinou přímo zákaz, ale omezení.
“Pojištění občanskoprávní odpovědnosti, mikročipy, chůze na krátkém vodítku a náhubky jsou povinností.”
To mi nepřijde uplně špatné.
Na UA nic z toho neplatí.
No asi jako když u nás nesmíte řídit bez řidičáku 🙂
megi-the-pes:Na UA nic z toho neplatí.
Aha, víte jak? Přímo z UA nebo jen myslíte?
Ne, fakt by mě zajímalo, jak to je, jestli to je jak naše vyhlášky o volném obíhání psů.
Aj někdy myslim, no. 🙂
Říkají to lidi odtam.
Tady je to trošičku aktuálnější možná https://en.wikipedia.org/wiki/Breed-specific_legislation
Podívejte se na zákaz těch American Bull XL v Anglii, celkem nic nevyřešil. Lidi zahodí od psa papíry a řeknou kříženec neznámého původu
takhle by to dopadlo v Cechach. V UK musite prokazovat, ze to je jine plemeno, aby se na nej nevztahovalo to narizeni. papirama prave…
to je jako ve Francii. Tam mají zakázaná plemena. A pak taky zakázané křížence - a ti mají přesný popis, jaké znaky nesmějí mít… Pokud vypadají “dle seznamu” mají smůlu… Pro jistotu jsem nedorostlému Yodovi vezla s sebou PP, neb vykazoval na půlroce znaky zakázaných psů - a nechtěla jsem riskovat, že ho nějaký policista označí jako křížence zakázaného typu…
https://www.ceskatelevize.cz/porady/1097429889-cerne-ovce/224452801080215/
No.. Je to těžký. Psi nemaj co štvát zvěř a na druhou stranu by taky MS nemusela všechno řešit střílením. Každopádně jestli se do toho vloží Plicka, tak myslivci nemaj šanci. Život to psům ale nevrátí..
Tam bez debaty došlo k porušení zákona. Tečka. I kdyby ta lajka naháněla zvěř každý den, tak jí oficiálně nikdo zastřelit nesmí (to,že paní tvrdí,že jí psi neutíkali může,ale taky nemusí být pravda). A samozřejmě pochybila i obec, podle mě to bude ten typický případ,kdy prostě odmítají volat odchytovku. Tak nebo tak to psům život nevrátí
Ti psi mají na sobě elektriku, takže paní kecá. Tak trochu.
A myslivci si tam dělají, co chcou. Zahrabat mrtvé zvíře listím?
Když stráž nebo hospodář střelí psa, musí zjistit majitele, oznámit to majiteli a… a ne psa někde zahrabávat do listí.
Myslím, že myslivce můžeme zrušit. Je to zájmový spolek, většina vožralá nebo podobně retardovaná, psy střílet nesmí a divočáka netrefí, tak na co?
Divočáky sním a je to.
Lajka je lovecký pes?
Ničí mě každá ztráta, vyčítám si možné své pochybení.
Překvapilo mě, že si šli stěžovat.
Zarazily mě hloupé názory “odborníků”. Ta vetka líčí, že jsou psi u ní hodní.
Je to průšvih, tupost … Škoda psů.
megi-the-pes:Lajka je lovecký pes?
Samozřejmě
Aha. Jsem to dokoukala, prý karelák. Jsem nevěděla, že jsou takto hodně do bíla.
Dost hrůza, jak je zákon tak jednoduše, pořádně napsaný… a stejně ignor.
Lajka má něco na krku, možná je to GPS ( taky jsem teď Gučkovi pořídila, jak utekl za háravkou, nefunguje..), takže určitě utíkala častěji, jen tak to člověk nepořídí .
Nojo no, chudáci psi..
Znám majitele československý vlčandy, nechávají ji zvěř štvát běžně, prý je to její přirozenost..
Možná na sebe narazila dvě “ ega” a psi to odskákali .