Po více než 2 letech skončila kauza Plavsko. Pouze 15 psů z téměř 50 se však dočkalo v útulcích propadnutí státu = byli chovatelce nadobro odebráni. 9.12.2021 jsme přivezli z Plavska zubožené a děsivě zanedbané jorkšírské teriéry. Celkem jich u nás našlo útočiště 14. Březí fence se u nás pak narodila ještě 2 štěňátka, bohužel 3 jorkšírci se nového domova nedočkali. 2 fenky podlehly svému zdravotnímu stavu a nebylo jim přes nejlepší veterinární péči pomoci, jednoho pejska srazilo auto, když se dobrovolníkovi lekl při venčení velké rány od dělobuchu a utekl mu. Po odvozu pejsků z Plavska se rozjel nekončící právní kolotoč ve kterém jedné straně šlo o blaho zvířat a snažila se tak o co nejrychlejší ukončení celé situace = propadnutí psů státu, ale straně druhé šlo bohužel o úplně jiné věci. Vše se táhlo a táhlo až se stalo, že spousta psů byla chovatelkou rozdána jejím známým a s největší pravděpodobností se jí tak vrátila oklikou zpět. A i kdyby se zpět k ní nevrátili, lepší osud je asi nepotkal. Ale to je jen moje spekulace, každý nechť si udělá názor na osud rozdaných pejsků sám. Závěrem chci říct, že z našeho útulku se chovatelce nevrátil žádný pes. Všechny až na 3, kteří teď propadli státu a budou nyní nabídnuti k adopci, jsme my jako rodina, naši dobrovolníci a přátelé za nemalý peníz od chovatelky vykoupili a dali jim domov, protože už jsme nedoufali v dobrý konec. A po více než 2 letech přátelství a péče o ty malé skřítečky, jsme vůbec nemohli pomyslet na možnost návratu pejsků chovatelce do Plavska k čemuž se jednu chvíli opravdu schylovalo.
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 08.02.2024, 07:01:15
Dělala jsem chvíli ve zverimexu. 90% lidem, kteří si přišli koupit nějaké zvíře, bych prodala možná tak plyšáka. Znalosti 0, snaha 0, ochota zajistit zvířeti vhodné podmínky 0, ale je to roztomilé a chtějí to pro děti…a to jich hodně od pohledu vypadalo i normálně…než otevřeli pusu.
Jedna ženská se tam dokonce oháněla, že je PANÍ manažerka a ať jí okamžitě tu rybu do skleničky prodám, jinak si bude STĚŽOVAT a udělá mi ze života peklo. Nevím, jestli si stěžovala, ale bettu jsem jí neprodala 😀 …
Nedělám si iluze, že zájemci o psy na tom budou líp…mám pocit, že ti lidi vylezli někde z jeskyní. Fakt to nechápu. Hulváti s přístupem “JÁ CHCI A HNED”.
Přitom by jim stačilo věnovat alespoň 10 minut času k dohledání si informací o daném zvířeti na internetu.
Jj, vím, že jste občas dávala printscreeny některých “psaní” zájemců. Kdyby to nebylo vlastně k pláči, tak by se člověk i zasmál.
Btw, hodněkrát jste zmiňovala kikány ;-). Vím jen velmi přibližně, odkud jste (a nijak dál nemíním pátrat ;-)). Ale pokud jste někde +- Přerovsko, tak tam je to proslulé…😕
Kojetín u Přerova. To není tajné. Sídlo naší organizace je v místě mého trvalého bydliště. 🙃
Po více než 2 letech skončila kauza Plavsko. Pouze 15 psů z téměř 50 se však dočkalo v útulcích propadnutí státu = byli chovatelce nadobro odebráni. 9.12.2021 jsme přivezli z Plavska zubožené a děsivě zanedbané jorkšírské teriéry. Celkem jich u nás našlo útočiště 14. Březí fence se u nás pak narodila ještě 2 štěňátka, bohužel 3 jorkšírci se nového domova nedočkali. 2 fenky podlehly svému zdravotnímu stavu a nebylo jim přes nejlepší veterinární péči pomoci, jednoho pejska srazilo auto, když se dobrovolníkovi lekl při venčení velké rány od dělobuchu a utekl mu. Po odvozu pejsků z Plavska se rozjel nekončící právní kolotoč ve kterém jedné straně šlo o blaho zvířat a snažila se tak o co nejrychlejší ukončení celé situace = propadnutí psů státu, ale straně druhé šlo bohužel o úplně jiné věci. Vše se táhlo a táhlo až se stalo, že spousta psů byla chovatelkou rozdána jejím známým a s největší pravděpodobností se jí tak vrátila oklikou zpět. A i kdyby se zpět k ní nevrátili, lepší osud je asi nepotkal. Ale to je jen moje spekulace, každý nechť si udělá názor na osud rozdaných pejsků sám. Závěrem chci říct, že z našeho útulku se chovatelce nevrátil žádný pes. Všechny až na 3, kteří teď propadli státu a budou nyní nabídnuti k adopci, jsme my jako rodina, naši dobrovolníci a přátelé za nemalý peníz od chovatelky vykoupili a dali jim domov, protože už jsme nedoufali v dobrý konec. A po více než 2 letech přátelství a péče o ty malé skřítečky, jsme vůbec nemohli pomyslet na možnost návratu pejsků chovatelce do Plavska k čemuž se jednu chvíli opravdu schylovalo.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 08.02.2024, 21:46:25
to jsou vytažené zuby?
Ano, to jsou vytrhané zuby.
Ale viz vedlejší vlákno, u těhle pidi plemen bohužel běžné i u zvířat opečovávaných. Tím tuhle kausu vůbec neobhajuji. Protože skoro 50 psů nemůže jeden člověk kvalitně obstarat.
Já tomu nerozumím, koho se vyptává, respektive, proč?
No to je, resp. bylo u té aktuality na Voříškově v komentářích.
Píšou v textu, že všechny psy (krom zemřelých a třech, co propadli státu) u nich za svoje peníze od chovatelky vykoupili. Leithian se ptá, za kolik peněz je vykoupili. Zřejmě proto, že jsem zde nastřelila 200K, tak aby mohla chtít důkazy. 🙃 A Voříškov jí odpovídá, že ji Leithian sama pár prodala, tak cenu musí vědět. Na to konto jim ona píše, že cenu neví a jestli mají nějaké důkazy pro své tvrzení. 😂
No a komentář zmizel. Já nechápu, jak si může někdo myslet, že si všichni zapojení do té kauzy informace nepředají. Předávali si je dávno předtím, než to pustili veřejně.
A nechápu náturu člověka, kterej sám s těmi psy kšeftoval, všichni to o něm ví a ještě po někom vyžaduje důkazy. 🤐