Aktuálně: 3 739 inzerátů211 108 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Psi v médiích

Fikovnice
Fikovnice 07.02.2024, 21:00:58 xxx.xxx.63.55
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 07.02.2024, 20:52:02

“Mírné zastavování množírny…”🤣

Sarah01
Sarah01 07.02.2024, 21:04:34 xxx.xxx.162.253
impact:

Když si koupíte psa z množírny, tak to množení vlastně mírně zastavujete. 🤫

Obrázek

Jj, co jsem na FB, tak jsem o lidech dost ztratila iluze, někdy mám pocit, že spousta jich sotva dokončila ZŠ.

N (neregistrovaný) 07.02.2024, 21:06:20 xxx.xxx.242.38

Na druhou stranu jsem měl RTW bez PP a zdravý a povahově miliónový pes. Všechny ostatní jsem měl vždy z útulku. Podle mého je lepší dát domov odloženému a nechtěnému než “vyrábět” další. Nejhorší je, že byste si vzali všechny z toho útulku. Belinka pro jistotu rovnou hupsla do auta, aby se tam už žádný jiný nevešel. 😄 Fakt jo, normálně jsem jí dostal na vodítku aby jsme se jako prošli a ona uviděla otevřené auto a šup, jedeme.😄 

Fikovnice
Fikovnice 07.02.2024, 21:51:09 xxx.xxx.63.55
orionka-2:

Kdyby byla psů třetina, rozhodně by to bylo ku prospěchu. Jen se domnívám, že by díru na trhu hodně rychle zaplnili psi z množáren s PP.

Tak je to možné…

Co si budeme…já vlastně až tady (a na IF) začala pronikat do tajů chovek a množek…a to vím minimum oproti mnohým zde.

Fikovnice
Fikovnice 07.02.2024, 21:54:52 xxx.xxx.63.55
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 07.02.2024, 21:04:34

Já na FB moc nechodím a hlavně nechápu to zveřejňování typu: Dnes jsme vstali v tolik a tolik; tady vidíte, co jsme posnídali; teď pojedeme někam/kamkoli (a zase milión fotek); teď jdeme do hospody (a další fotky); a s tímto teď randím atd. atd.

A dorazila mě moje kolegyně, resp. kvazikolegyně, která si založila na FB profil a jako motto tam dala: Nesnáším Facebook! Kdyby to byla recese, OK…ale normálka tam zveřejňovala jakési své soukromé fotky.

Sarah01
Sarah01 07.02.2024, 22:30:30 xxx.xxx.162.253
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 07.02.2024, 21:54:52

No, taky mně přijde, že někteří lidi mají z FB deníček. Já tam mám jen psy. I když jednu fotku vnučky jsem tam taky dala, ale hned z porodnice po narození, už se jí vůbec nepodobá. Nechtělo se mně každému psát zvlášť, tak jsem si říkala, že si to tam aspoň všichni přečtou. Jinak ze soukromí fakt nic. Docela mě zrovna tento týden pobavilo, že  tam jedna moje známá dává každý den průběh neštovic svých dětí. 😁

Doron
Doron 07.02.2024, 22:38:08 xxx.xxx.162.21
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 07.02.2024, 20:40:56

No, takový dva velký vestaje mám já. A jsem s nimi nadmíru spokojená . Mně se na tom líbí i to, že jejich rodiče museli prokázat velkou inteligenci a životaschopnost aby se “našli”. Oba jsou z velmi nechtěného spojení 😅

Teda nejlepší psy z obou vrhů mám pochopitelně já, páč si umím vybrat.🤣

Bylo by mi moc líto, kdyby se nenarodili .

A je to zvláštní, všichni majitelé jsme pořád ve spojení , s Gučovými sourozenci už skoro deset let a s Doroušovými přes dva roky. Chováme se jako bysme měli nějaký perly čistokrevný..

A Dora chovatelka pořád cítí za štěňata zodpovědnost , jsem si jistá, že kdyby bylo potřeba vždycky se o ně postará . Nebo i já, jsme takový pokrevně spříznění .

Doron
Doron 07.02.2024, 22:54:35 xxx.xxx.30.75

Jo, a oba jsou velmi elegantní a ušlechtilí. Můžu doložit fotkou, kde usnuli po vycházce .

Obrázek Obrázek
Doron
Doron 07.02.2024, 22:58:18 xxx.xxx.30.75

Ale je fakt, že ten třetí čistokrevnej má možná lepší styl…

Obrázek
Sardullah
Sardullah 07.02.2024, 23:51:18 xxx.xxx.29.244

To je pořád dokola… nepotřebuju PP neboť nechci chodit na výstavy a ušetříme tím tisíce. Taky nepotřebuju PP a přiznám se, že kdybych se svými psy na tu výstavu chtěla, tak asi budu mít hoňku průkazy původu doma najít… jako smlouvy, ty mám založený, to je cajk… očkováky mám pro jistotu v košíku na poličce, ale jak PP posílaly chovatelky dodatečně, tak kam jsem je mrskla????

Takže PP nepotřebuju, ale jsem ráda, že vím, kdo jsou rodiče mých psů a jak jsou na tom zdravotně a povahově… u berňuchy nejen rodiče, ale všechno dohledatelný příbuzenstvo do x- této kolene a všechno dohledatelné o chovkách, ze kterých to příbuzenstvo je. Jsem ráda, že jsem viděla nejen maminky mých psů, ale shodou okolností u obou i babičky,

PP nepotřebuju, ale i u mých psů bez PP jsem znala oba rodiče a věděla, jak jsou na tom zdravotně a povahově s dalšími věrohodnými informacemi, abych se mohla rozhodnout… oba moji psi bez PP nebyli z žádného cíleného spojení, ale nehoda, kdy měl majitel psa i fenu.

PP nepotřebuju, ale i u mých psů kříženců jsem znala oba rodiče štěňat a věděla jsem, jak jsou na tom povahově a zdravotně,

Jediná výjimka, kdy jsem ochotná pořídit si psa, kde nebudu znát minimálně rodiče, kdy bych si pořídila psa s tím, že nebudu mít všechny informace nebo nějaké informační minimum, které chci znát je, pokud bych si vzala pejska z útulku,

Irma19
Irma19 07.02.2024, 23:54:31 xxx.xxx.239.133
Doron:

Jo, a oba jsou velmi elegantní a ušlechtilí. Můžu doložit fotkou, kde usnuli po vycházce .

Obrázek Obrázek

Taky máme ušlechtilé a elegantní originály 😁

Obrázek Obrázek
impact
impact 08.02.2024, 06:59:04 xxx.xxx.24.208
megi-the-pes:

Voni sou ty množky úplně blbý. Test stojí patnáct stovek. 1) produkovali by “zdravé” psy 2) mohli by se tím testem chlubit

Hustý je, že u malých teriérů se nemoc projeví tak brzy - takže brzy po koupi zjistím, že psa budu muset uspat. 
U velkých teriérů je jiná ataxie, projeví se až tak po druhém třetím roce, takže množky to rozmnoží… 

Tady u těch psů, co všici ví, jak mají vypadat, mě nákup kdesi v tramtárii dost udivuje. Dyť se mi pak budou lidi smát, co to mám. Nebo možná v té záplavě dnes… už nevíme, jak má raslík vypadat?

Množkám je to hlavně úplně jedno, protože jejich Fifinka je přece zdravá a jim se něco takovýho stát nemůže…

A bohužel ne, běžný pejskař nikdy netušil, jak vypadá JRT. Památná byla historka, kdy jsme šli s asi patnácti hladkosrstýma raslíkama, přičemž co pes to jiná ves… Uši , žuby, nohy žahnutý nahóru a podobně.. A šla s námi jedna jediná hrubosrstá výstavní žampionka. Míjeli jsme nějakýho pána, no ten se nad tou smečkou úplně rozplýval. Všechny si mazlil, šišlal na ně a když k němu došla žampionka, tak sprásknul ruce a říká: No ale ty ses nějak nepoved!

O mých psech si taky všichni kolemjdoucí myslí, že jsou to jackové a přitom JRT je tam jen jeden. A zbytek jsou nejen že jakoraslové, ale vyloženě kříženci.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
impact
impact 08.02.2024, 07:01:15 xxx.xxx.24.208
Sarah01:

Jj, co jsem na FB, tak jsem o lidech dost ztratila iluze, někdy mám pocit, že spousta jich sotva dokončila ZŠ.

Tak mě stačí ten vzorek že zájemců na adopce. 🙄

Espiro
Espiro 08.02.2024, 07:16:07 xxx.xxx.207.140

Impact, to vaše mimino je prostě božatý. Je z nich opravdu nejhezčejší 🙂 

impact
impact 08.02.2024, 07:29:05 xxx.xxx.24.208
Espiro:

Impact, to vaše mimino je prostě božatý. Je z nich opravdu nejhezčejší 🙂 

Děkujeme. 🤩 Teď jsme se v neděli na procházce kolektivně shodli, že z ní roste fakt pěknej parsonek. Na to, jak namíchaný geny má, to docela vyšlo. 😂

Espiro
Espiro 08.02.2024, 09:48:37 xxx.xxx.207.140
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 08.02.2024, 09:35:56

Jj, a na té poslední. Jako na pérkách. Má nádhernej kukuč.

Fikovnice
Fikovnice 08.02.2024, 12:12:42 xxx.xxx.63.55
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 08.02.2024, 07:01:15

Jj, vím, že jste občas dávala printscreeny některých “psaní” zájemců. Kdyby to nebylo vlastně k pláči, tak by se člověk i zasmál.

Btw, hodněkrát jste zmiňovala kikány ;-). Vím jen velmi přibližně, odkud jste (a nijak dál nemíním pátrat ;-)). Ale pokud jste někde +- Přerovsko, tak tam je to proslulé…😕

Zrzavci
Zrzavci 08.02.2024, 13:19:26 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 08.02.2024, 06:59:04

Ta poslednííííííííííííííííííííí!!! Ta posledníííííííííííííííííííí!!!

Kam chodíte žebrat? Nechceš zajet na Karlůf most? Todle tam ešče neměli. Zájezd žebravejch dementů 😀 😀 😀 😀 😀  pooooooooooooooomooooooooooooooooct hiiiiiiiiiiiilfeéééééé SOS.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.