Odpověď na příspěvek uživatele impact z 07.02.2024, 15:27:02
Tak to já se musím “pochlubit”, že jsem exekuci měla…🤫
Nějak jsem po smrti mamky nefungovala a cosi jsem nezaplatila…snad popelnice (anebo daň z nemovitosti?), už si to přesně nepamatuji. Obstavili mi účet…tak jsem na to přišla. Takže jsem v slzách pádila na FÚ. Strašně mě tehdy uklidňovali, že se stalo plno lidem, že někdy něco zapomněli zaplatit…no, a že mi holt musí dát nějakou pokutu. Ale dali mi tehdy jakousi směšnou, jen symbolickou, a nikdy jsem se neocitla v nějakém registru neplatičů. Ale lekcička to byla, to jo.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 07.02.2024, 16:57:04
Já zapomněla v tom zmatku před Vánocemi zaplatit elektriku. Skluz asi dvacet dní. A když jsem to hned v tu neděli dopoledne zděšeně zaplatila přes fofrplatbu, tak mi asi za půl hodiny neslyšně bouchla žárovka v chodbě a vyhodila mi pojistky v baráku. 😂 To jsem si fakt kákla, že mě odpojili. 😂
A už se jdu radši věnovat něčemu kolem Plavska, ať zas nedostanu cepung, že plevelím vlákno. 🙃
Za to když ČEZ má za něcobodpovědnost, tak se kroutí jak had. 😄 Zřizovalo se nové, respektive již jednou zrušené odběrné místo v rekonstruovaném domě. Čili standardně nová žádost na dvousazbu kvůli tepelnému čerpadlu s využitím i pro kombinovaný ohřev vody. Žádost přijata, vyřízena a rozvoďáci měli vše připravené pouze na montáž “hdóčka”.🙂 Elektroměr osazen a zprovozněn ještě před zimou bez tarifu.
Majitel si spokojeně užíval nové tepelko v domnění, že má spínání jen na “noční” proud jak se tomu obecně říká. Nic se nedělo dokud se brácha jen tak náhodou nestavil kvůli montáži nějakých světel u dotyčného majitele. Kouknul pro jistotu do “kiosku” a jaké bylo překvapení , když hdo nikde.😄 Okamžitě telefon revizákovi aby se zkrátila úřední cesta a ten zjistil co se děje a jak to,že není dávno dokončená montáž? Tak zjistil toto: Systém vyhodnotil zcela chybně na základě dávno zrušeného odběrného místa, že by se jednalo o duplicitní montáž a celou žádost zrušil? Přitom označil práci za dokončenou!! 😯 Jedinná možnost okamžitě podat novou žádost a do poznámek uvést upozornění na to zrušené místo. A jak se ke svému omylu postavil ČEZ? Chyba v systému a tak leda by se majitel mohl soudit. Což samozřejmě nebude, protože naštěstí dům jen temperoval a tak nevznikl velký odběr. Všechno digitálně a že by někdo zkontroloval osobně skutečný stav ani nápad. Přitom to je jen a jen jejich pochybení a vše bylo řádně podáno a připraveno na montáž.
Hm, tak tomu nevěřím, hádéčko mi chcíplo, což se zjistilo… no to je fuk… el. to volal čezu, protože plomba se musí hlásit… přijeli, ohlásili se, že tam jdou lézt, ukázali mi starou krabičku, novou, že je hotovo a novou plombu. Že by si majitel domu nedozoroval montáž, hmm, když ne on, tak jeho elektrikář, asi neschopný, no.
Sorry za OT, až někdo bude nadávat, smažte všecko! 🙂 (Ale pes s tím souvisí, akorát nebyl v médiu, ani jsem ho nevyfotila, Megi totiž má okno u té skříně a řve, na čezáky řve hodně. 😀)
S těmi PP se to dost přehání. Nepodporuju množírny kde jsou psi v králíkárnách to vůbec ne ale na druhou stranu…. kdo má doma psa bez PP proč ne a kdo odchová štěňata když na ně má zájemce proč ne. Hodně lidí si koupí psa o několik tisíc levnějšího bez PP, když papíry nepotřebuje, jsou mu k ničemu, psy dál nechce rozmnožovat tak proč by ne, i tací psi a štěňata jsou potřeba. Důležity je přece jak je o psa psotaráno kolik na něho má majitel času, ať má papíry nebo ne. Kdyby byli zakázáni všichni psi bez pp tak je tady v republice třetina psů než teď. Někdo chce na dvorek dobrého hlídače, nenáročného, levného a nepotřebuje ušlechtilého psa s pp.
S těmi PP se to dost přehání. Nepodporuju množírny kde jsou psi v králíkárnách to vůbec ne ale na druhou stranu…. kdo má doma psa bez PP proč ne a kdo odchová štěňata když na ně má zájemce proč ne. Hodně lidí si koupí psa o několik tisíc levnějšího bez PP, když papíry nepotřebuje, jsou mu k ničemu, psy dál nechce rozmnožovat tak proč by ne, i tací psi a štěňata jsou potřeba. Důležity je přece jak je o psa psotaráno kolik na něho má majitel času, ať má papíry nebo ne. Kdyby byli zakázáni všichni psi bez pp tak je tady v republice třetina psů než teď. Někdo chce na dvorek dobrého hlídače, nenáročného, levného a nepotřebuje ušlechtilého psa s pp.
Prosím vás, načtěte si někde pořádně tuto problematiku, evidentně tomu nerozumíte. Tohleto, co píšete, jsou úplný nesmysly. Jinak bez psů s PP by neexistovali ani ti bez PP, hlavně určitá plemena, nemyslím různé vesnické voříšky, kteří se množili tak nějak sami od sebe.
Hm, tak tomu nevěřím, hádéčko mi chcíplo, což se zjistilo… no to je fuk… el. to volal čezu, protože plomba se musí hlásit… přijeli, ohlásili se, že tam jdou lézt, ukázali mi starou krabičku, novou, že je hotovo a novou plombu. Že by si majitel domu nedozoroval montáž, hmm, když ne on, tak jeho elektrikář, asi neschopný, no.
Sorry za OT, až někdo bude nadávat, smažte všecko! 🙂 (Ale pes s tím souvisí, akorát nebyl v médiu, ani jsem ho nevyfotila, Megi totiž má okno u té skříně a řve, na čezáky řve hodně. 😀)
Megi z vás by se jeden zvencnul.😄 To né okno,ale oko je na odečet a ne že by řvalo na “čezáky” . Jsou inteligentní elektroměry co umí i spínat různé tarify a lze tím třeba čerpat v přebytcích na burze hlavně v noci i mnohem levnější elektřinu, ale ty jsou sami o sobě dost drahé a pokud nenakupujete na burze přímo, tak jsou vám k ničemu. Elektrikář za nic nezodpovídá, on akorát připraví montáž dle požadavků distributora což je splněno.Tím jeho práce končí a je jen na jeho dobrotě , že vám sežene i revizi či popřípadě pomůže s žádostí. Vše ostatní je vaše starost a žádáte vy svým jménem a ne elektrikář.🙂U elektroměru který tam nebyl nehlásíte odplombování.
Majitel domu by dozoroval co? Vždyť ten ani neví jak hdo vypadá a už vůbec jak se zapojuje. Vy víte o jističi jaké má specifikum? Nemyslím parametry ani typ, ale jednu takovou “blbost” bez které vás nepřipojí. Tak povídejte.. Megi nejsem elektrikář, což nepopírám, ale od bráchy jsem stihnul lecos pochytit a on je dokonce revizní technik. To je ten člověk, co jeho razítko nutně potřebujete a on “posvětí” elektroinstalaci způsobilou a bezpečnou k uvedení do provozu.
Odpověď na příspěvek uživatele N z 07.02.2024, 19:08:53
Vtip je v tom, že normální člověk si na tu práci dohlédne, ne že mi někdo bude hrabat do skříně, aby to tady shořelo. Někdo tam nedal docela velikou krabičku a nikdo si nevšim… no to je prostě blbej majitel, no, měli jste mu koupit domeček z karet. Když něco nevim, najmu si právě toho el., že jo… Pá
Tady máte psa, no a co, že má tři nohy, stojí jenom pět tisíc (parva bonus, stejný princip).
Kdyby byli zakázáni všichni psi bez pp tak je tady v republice třetina psů než teď.
Viz Fikovnice - to by bylo jenom dobře.
Já, kdybych hypoteticky chtěla dobrého, nenáročného a levného hlídače, hledám mezi PP psy. A ne mezi voříšky, kde neznám rodiče, jejich zdraví ani povahu.
Vtip je v tom, že normální člověk si na tu práci dohlédne, ne že mi někdo bude hrabat do skříně, aby to tady shořelo. Někdo tam nedal docela velikou krabičku a nikdo si nevšim… no to je prostě blbej majitel, no, měli jste mu koupit domeček z karet. Když něco nevim, najmu si právě toho el., že jo… Pá
Tady máte psa, no a co, že má tři nohy, stojí jenom pět tisíc (parva bonus, stejný princip).
Necháme toho, ale je to opravdu docela jinak.🙂 Nějak už nevím jak bych vám to vysvětlil. Mám i další špek jak se v té obci dva roky nezaplomboval elektroměr a přitom tam samozřejmě už několikrát proběhl odečet.😄 Čez umí moc.😄 Megi a nebuďte na mě furt taková “kakabus”, vždyť to nemá za mák smyslu. 🙂 Když tak prosím do všeobecného pokecu, ano? Ať to tu nezatento zase.😄 I když jiní to taky moc neřeší koukám.😄
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 07.02.2024, 20:06:35
Voni sou ty množky úplně blbý. Test stojí patnáct stovek. 1) produkovali by “zdravé” psy 2) mohli by se tím testem chlubit
Hustý je, že u malých teriérů se nemoc projeví tak brzy - takže brzy po koupi zjistím, že psa budu muset uspat. U velkých teriérů je jiná ataxie, projeví se až tak po druhém třetím roce, takže množky to rozmnoží…
Tady u těch psů, co všici ví, jak mají vypadat, mě nákup kdesi v tramtárii dost udivuje. Dyť se mi pak budou lidi smát, co to mám. Nebo možná v té záplavě dnes… už nevíme, jak má raslík vypadat?
Jejda, a máme to tady znovu. Tak se taky přidám. Když někdo nechce PP, tak ať potom nekupuje “plemeno”. Ať si vezme voříška, přiznaného křížence po x generací. Nemusí zrovna z útulku - ale tam bude mít výběr největší. Když si ho bude brát od chovatele, tak ať za něj neplatí cenu odvozenou třeba od psů s PP, ale ať poctí náklady na chov. I odchov voříšků něco stojí. Rozhodně ať se nechodí dívat do množárny a nezachraňuje ta nebohá štěňátka. Ať výběr neřídí jakoplemeno, ale malý, velký, chlupatý, hladký, černý, bílý. A ať si z něj vychová skvělého parťáka. Poznala jsem takových psů dost.
Ale výběr : já chci borderkolii ( pudla, australáka, knírače, retrívra…..atd.), ale stačí mi bez PP - to je ta nejblbější volba. Buď rodiče neprošli do chovu pro nemoc, nebo pro lenost majitele - je-li majitel líný uchovnit, nebude taky líný na kvalitní odchov?, - případně z něj nakonec vyroste kříženec, plemeni podobný jen vzdáleně.