Aktuálně: 3 731 inzerátů211 067 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Psi v médiích

Irma19
Irma19 06.02.2024, 22:20:58 xxx.xxx.239.133

Mně soukromé útulky nevadí, ale zakázala bych 

1) dovoz zachráněných psů ze  zahraničí 

2) “zachraňování” velmi nemocných zvířat

Jako třeba teď ten chudák postřelený a zahrabaný… euthanasie by byla mnohem milosrdnější. Jaká budoucnost ho asi tak čeká?

Podle mě nelze zachraňovat a “léčit” všechny za každou cenu.

N (neregistrovaný) 06.02.2024, 22:23:56 xxx.xxx.242.38

Myslím,že by spíš pomohli řádné tresty za zneužívání lidské dobroty a potažmo i státních prostředků. Kontrola samozřejmostí a i tam vážné postihy za “všimné” či vlastně “nevšimné”. 😄 Vždyť co těm lidem hrozí? Nic v podstatě. Tak se nelze divit že vosičky sajou když to jde.

Ph (neregistrovaný) 06.02.2024, 22:42:39 xxx:xxx.2122:d74f

me by jen zajimalo, proc penize za prodej zabavenych psu nesly na umoreni dluhu? Protoze na dluhu neni exekuce?  Proc vlastne neni?

Doron
Doron 07.02.2024, 01:49:50 xxx.xxx.30.75
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 06.02.2024, 22:42:39

Oni  nebyli zabavení ( z důvodu týrání), ale asi jen nějak převzatí do péče z důvodu toho, že nebyl nikdo schopný se postarat . 

Pak je asi paní chtěla zpátky ( když se vrátila z nemocnice po tý mrtvici) a  útulky je  asi nechtěly vrátit ( protože neměla na zaplacení možná), tak nějak si to představuju..

Týrání a zanedbání péče asi nebylo prokázáno, nebo by padlo i na hlavu obce , muselo by se třeba prokazovat, proč nejednali ihned, když se na ně syn obrátil, nebo proč umřelo štěně v útulku ( čí to bylo zanedbání péče, majitelky, syna, útulku. ..) atd..

Obec totiž má zákonnou povinnost, postarat se o opuštěná zvířata.

Pro mě je strašně obtížný se v tom zorientovat, člověk prostě nemá přístup k relevantním informacím…

impact
impact 07.02.2024, 04:32:22 xxx.xxx.24.208
Ph:

me by jen zajimalo, proc penize za prodej zabavenych psu nesly na umoreni dluhu? Protoze na dluhu neni exekuce?  Proc vlastne neni?

Protože někomu na krajském státním zastupitelství hrozně záleželo na tom, aby se psi množce vrátili a nic se jí nestalo. Takže bohužel dotazy musíte vznést tam…

impact
impact 07.02.2024, 04:45:30 xxx.xxx.24.208
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 07.02.2024, 01:49:50

Pak je asi paní chtěla zpátky ( když se vrátila z nemocnice po tý mrtvici) a útulky je asi nechtěly vrátit ( protože neměla na zaplacení možná), tak nějak si to představuju..

Žádný tyran ale přímo útulkům nic neplatí. Obec, na jejímž území k dané věci dojde, ty zvířata umístí u dočasných pečovatelů a to umístění jim smluvně platí. Pak si ty platby má vymáhat na tom, čí ty zvířata byly.

Jinak mě teda udivuje, jak tady vzniká nějaká bublina, jak je to úžasný byznys. Při deseti psech je to platba 1500-2000 Kč na den. Z toho musíte zaplatit nejen krmení, ale taky minimálně dva lidi, co se o psy starají (protože lidi jsou tam od rána do večera, pátek, neděle nebo svátek - každý den, musíte jim dát slušnou mzdu, platíte za ně odvody a ti lidi je musí venčit, uklízet kolem nich, jezdit s nima na veterinu…), platíte třeba i svoz odpadu, vodu, elektřinu, veškeré materiální zabezpečení počítačem a tiskárnou počínaje a opotřebením bud a kotců konče, kupujete desinfekce, platíte provoz auta, opravy na budově… To je tvl byznys jako kráva. Hotely pro psy jsou v dnešní době od pětikila nahoru denně, aby to ty lidi uživilo. No za stopadesát korun na tom útulek vydělá majlant. 

Espiro
Espiro 07.02.2024, 07:03:10 xxx.xxx.207.140
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 07.02.2024, 04:32:22

Spíš krajský úřad, než krajské státní zastupitelství. Ale to je detail. 

Jinak Doron to trefila, psi byli odebráni, což neznamená ztrátu vlastnictví. Propadnutí právě bojkotoval krajský úřad, jak psali v článku, a to opakovaně. Proto se taky ta věc táhla. Vydalo se rozhodnutí, přišlo odvolání, kraj rozhodnutí zrušil a vrátil k novému projednání zpět na úřad. A takhle pořád dokola. Jak se tu kdosi (Megi?)ptal, jak to mohlo trvat dva roky a kam až se dá odvolávat. No, odvolávat se dá jen o stupeň výš, ale pokud nastane situace, že kraj původní rozhodnutí shodí a vrátí, pak se dá odvolávat samozřejmě opakovaně. 

impact
impact 07.02.2024, 07:09:03 xxx.xxx.24.208
Odpověď na příspěvek uživatele Espiro z 07.02.2024, 07:03:10

Tvl co jsem to napsala za ptákovinu? 😂 No neva, asi bylo i na mě ještě moc brzo. 😂

Ph (neregistrovaný) 07.02.2024, 07:45:55 xxx:xxx.2122:d74f

ale asi jen nějak převzatí do péče z důvodu toho, že nebyl nikdo schopný se postarat .

OK, tak jsem neformulovala presne 😀 Pointa dotazu snad byla jasna ale?  Nekdo se postaral ve chvili, kdy majitelka nemohla. Dokonce to ona sama chtela. 

Muzeme spekulovat o tom, jestli ma platit za 2 roky ( ona chtela drive vsechny vratit ) - ale rozhodne by nejake naklady uhradit mela. A tady doslo prokazatelne k tomu, ze ma i jiny prijem nez jen duchod. A byl oficiálne vymeren dluh. Tak jake po trech stovkach z duchodu? 

Hotely pro psy jsou v dnešní době od pětikila nahoru denně, aby to ty lidi uživilo

hotel je regulerni prodnikani, co ma produkovat  - zisk. A je rozdil jestli ma platba pokryt naklady nebo generovat zisk. 

A jen tak btw. dost hotelu poskytuje sluzby mestum -jako odchytove zarizeni - postaraji o odchycene psy na uzemi mesta uplne normalne a za ten od mesta domluveny pausal.

nikoho nenapadne, ze ty penize ma vybudovat a udrzovat areal a zajistit si k tomu i celorocni provoz.  neporadaji kvuli tomu dobrocinne sbirky.…

impact
impact 07.02.2024, 08:00:42 xxx.xxx.24.208
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 07.02.2024, 07:45:55

nikoho nenapadne, ze ty penize ma vybudovat a udrzovat areal a zajistit si k tomu i celorocni provoz.

Teď mi asi unikla nit diskuze. Vždyť ti psi byli v útulcích víc jak dva roky. A je to poměrně běžný stav, že se v takových případech soudy táhnou roky a psi jsou umístění v útulcích v předběžné péči. Celoročně. A využívají všeho zařízení útulku. Počínaje metlou a lopatou a papírem do tiskárny konče. Asi jsem z Marsu, ale považuji za úplně normální, aby to náklady na péči o ubytované psy pokryly. Protože když to útulek dodotuje z nějaké sbírky, tak zas bude křiku, že somruje. 

Mimochodem můžete mi jmenovat konkrétní hotely pro psy, které městům zajišťují odchyty? Ráda bych se podívala, jak mají ty smlouvy nastavené oni a jakou taxu městům účtují. Díky!

impact
impact 07.02.2024, 08:05:44 xxx.xxx.24.208

A tady doslo prokazatelne k tomu, ze ma i jiny prijem nez jen duchod. A byl oficiálne vymeren dluh. Tak jake po trech stovkach z duchodu? 

No prokazatelně nic. Nesmí mít březí a kojící feny, takže oficiálně jen ten důchod.

Ty tři stovky jsem uvedla proto, že v naší skvělé republice stačí dělat, že platíte. A nezmůže nikdo nic.

Arbora
Arbora 07.02.2024, 08:46:52 xxx.xxx.27.99

Tak si vravím, ak psy neboli označené, nemali čip, ani žiadne iné identifikačné známky, ako dokazovala pani, že sú jej? 

A druhá otázka, 47 psov, to už je obrat pri predaji v stovkách tisícov ročne, to nikoho z daňového úradu nezaujímali jej príjmy a výdaje? Chápem, že týranie je len taká blbosť pre štátne orgány, ale daňové úniky by predsa mali niekoho zaujímať. (možno sa pletiem a mala všetko v poriadku)

Ešte pre istotu vkladám foto z odberu psov, prostredie normálne na život, akurát niekto neupratoval pár dní.  Normálna slušná chovateľka a tu sa jej len krivdí. 

Obrázek Obrázek
Zrzavci
Zrzavci 07.02.2024, 09:06:22 xxx.xxx.226.6

A druhá otázka, 47 psov, to už je obrat pri predaji v stovkách tisícov ročne, to nikoho z daňového úradu nezaujímali jej príjmy a výdaje? Chápem, že týranie je len taká blbosť pre štátne orgány, ale daňové úniky by predsa mali niekoho zaujímať. (možno sa pletiem a mala všetko v poriadku)

BINGO

Sarah01
Sarah01 07.02.2024, 09:10:12 xxx.xxx.11.197
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 07.02.2024, 08:46:52

To byla ironie, že jo? Protože to musel být smrad a kdo tam byl na kontrole, tak to musel fest cítit. Mně stačilo mých 11 štěňat každý ráno, smrad, o kterým moje děti pochybovaly, že se dá do půl roku eliminovat.

Zrzavci
Zrzavci 07.02.2024, 09:13:56 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 07.02.2024, 09:10:12

No jasně, že byla.

Buggyra
Buggyra 07.02.2024, 09:15:50 xxx.xxx.198.226

Dokud někdo neudá ten potenciálně nezdaněný příjem (a dokažte u každého jednotlivého psa, že ho nakonec nedarovala) na finančák, tak to nikoho nezajímá. Finančák má co dělat provést kontroly u subjektů, kde vůbec má šanci co vymoct, takovýmhle kauzám se vyhýbá jak čert kříži, protože to akorát zablokuje několik úředníků na několik dní/měsíců a nic z toho. Úřednictvo je přebujelé, ale bohužel ne tam, kde by bylo třeba. To by musel fakt jít někdo z civilů a dát podnět, jinak z vlastní iniciativy se tím nikdo zabývat nebude. Tj. ani vet. správa ani stavební úřad (schválené užívání stavby) ani hygiena (odpady, hluk, zápach) ani nikdo.

Arbora
Arbora 07.02.2024, 09:19:37 xxx.xxx.27.99
Sarah01:

To byla ironie, že jo? Protože to musel být smrad a kdo tam byl na kontrole, tak to musel fest cítit. Mně stačilo mých 11 štěňat každý ráno, smrad, o kterým moje děti pochybovaly, že se dá do půl roku eliminovat.

Tak Leithan obhajovala pani, že mala chov v poriadku, len došlo k situácii, že sa nevedela pár dní postarať. A toto, aj v prípade, že by mali pod sebou psy úplne čisto, mi nepríde ako normálne, ale zjavne mám iné nároky. 

megi-the-pes
megi-the-pes 07.02.2024, 09:21:03 xxx.xxx.124.6

Jo, jo, pokud se dohodnu na splácení, k exekuci samozřejmě nedojde.
Ale tady je příjem, velký příjem (podíval se někdo aspoň na DP nebo co). 
Nikomu to tam nepřišlo divné, 20 štěňat, rozdávalo se zdarma asi. Stačí se podívat, jeden klik na gůgl, kdo odchoval toho a toho psa, první klik je rok 2013… ne, nikomu to nestálo za námahu. 

Doron, jaké štěně umřelo v útulku? “nebo by padlo i na hlavu obce , muselo by se třeba prokazovat, proč nejednali ihned, když se na ně syn obrátil, nebo proč umřelo štěně v útulku ( čí to bylo zanedbání péče, majitelky, syna, útulku. ..) atd.. Obec totiž má zákonnou povinnost, postarat se o opuštěná zvířata.”

No tak takhle ne. Veter. správa nemá povinnost se nikomu starat o zvířata. Ani obec. Navíc ta majitelka říkala, že syn tam jezdil dál. Což je lež, jinak by ta zvířata neumřela. Ale tak to… Obec má povinnost na oznámení o týrání atp. jednat, kontaktuje SVS, policii třeba, nese náklady na umístění psů, o kterém rozhoduje ORP, ošetření… a to proběhlo, takže… 
Ale že bych zavolala SVS a řekla - nemám granule - hmmm. 

Takže tu jelo neoprávněné podnikání. Kdyby ne, tak příjem lehko zjistili skrz jeden hovor. 

A ten syn, protože zavolal vet správu, že to nezvládá, nebo co to blábolili, je z toho venku? 

A my tu máme někoho, kdo od ní kupoval psy. Zamlčí to?
Možná nebude muset, tady v tomto případě je evidentně všem (úřady) vše fuk.
Masakr. 
Každý den si říkám, že už mě nemá co překvapit. 

balu
balu 07.02.2024, 09:22:33 xxx.xxx.152.98
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 07.02.2024, 09:15:50

Ale hlavně, jak by kdo dokazoval, že prodala tolik a tolik štěňat a za tolik peněz? Množí psy s PP, tedy registrované u nějaké organizace, kde by se dalo dohledat, kolik se narodilo štěňat? Vystavuje kupní smlouvy? Jak se dá dokázat, kolik štěňat prodala a za jaké částky a kolik jich “darovala”? V tom se žádný finančák vrtat nebude…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.