Impac tak tyhl argumenty by snad už mohly být zajímavý. Ne,? Když už samotná podstata věci je bohuže otravná.
Doron 46 je to tu zmíněné několikrát,jako nic ve zlém, ale… vždy jste se k tomu vyjadřovala i sama asi dvakrát .
To jo, ale některý lidi si hned přece nějaký psy odvezli a koukám že ve článku píšou, že je jeden útulek si vzal deset a druhej osmnáct psů. Takže to vypadá na cenu za 28 psů .
Já už opustila morální stránku věci a dělám si ekonomickou rozvahu. 🤣
To je neskutečný. Kdejakej jouda co jede na černo tramvají nebo nezaplatí popelnici má bezmilosti na krku exekutora. Jak to, že v tomhle případě to nevymahá exekutor? Nakonec má barák, takže je co prodat.
Já se obávám, že jí bude stačit platit z důchodu tři stovky měsíčně. Žádnej další zisk nemá, množí a kšeftuje přes kámošky a doma na gauči se všem směje, až se za břicho popadá…
To jo, ale některý lidi si hned přece nějaký psy odvezli a koukám že ve článku píšou, že je jeden útulek si vzal deset a druhej osmnáct psů. Takže to vypadá na cenu za 28 psů .
Vědět přesnej počet psů, už to mám hotový. 😅
47 mínus mrtví. Pokud to chcete fakt do detailů, počítala bych 45. Jeden nebo dva v tom nehrají roli. Jo a útulky si je rozebraly minimálně tři - Olomouc, Tábor a Dogpoint.
V ceně je nejspíš započítána nejen taxa za péči o psa na den, ale taky povinné čipování a očkování na vzteklinu, odčervení, odblešení, čištění zubů, kastrace a taky třeba služby salonu nebo někoho, kdo je musel stříhat. No a s full servisem si je množka pak odvezla, případně je za dvacet tyček obratem prodala. Parádní vejmrd. 😂
Moment, oni nebyli očkovaní a načipovaní? To jde při PP chovu, byť pod jinou organizací?
Já tak nějak vnitřně nevěřím tomu, že v tom bordelu baba dodala nějaké očkovací průkazy. A pokud je útulkům v nějaké krátké době nedodala, všechno se plošně naočkuje znovu hned při nejbližší příležitosti. Na slova množek se nelze spoléhat a pes očkovaný prostě být musí.
Nicméně to jsou jen moje domněnky a zkušenosti s takovými množkami.
Rozhodně ale nevěřím tomu, že už bylo řádně načipovaných a naočkovaných těch 16 nebo kolik štěňat. Ty na to ani neměly věk.
O případné nutnosti každoročního přeočkování při dvouletém pobytu psů v útulcích asi netřeba polemizovat.
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 06.02.2024, 19:09:58
Jasně, přeočkování a čipování štěňat chápu, jen mě zaskočilo, že by tohle neměla paní v pořádku u dospělých den a psů, když je chov někde registrovaný.
Jasně, přeočkování a čipování štěňat chápu, jen mě zaskočilo, že by tohle neměla paní v pořádku u dospělých den a psů, když je chov někde registrovaný.
Tak to by mě osobně teda vážně nezaskočilo. Spíš by mě zaskočilo, kdyby měla všechny očkování a čipování v pořádku. 🙃
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 06.02.2024, 19:33:19
Vy jste od fochu já jenom laik…
Měla jsem za to, že chovatelé pod jakoukoli organizací musí splňovat nějaké požadavky. U FCI i povinná vyšetření. Absence základního očkování a čipu by mě nenapadla. To je absolutní minimum i pro běžného majitele psa, natož pro chovatele.🤔
Tentokrát má Impact a další zřejmě pravdu. Tohle je množírna a ne chovatelská stanice.😐 Bohužel jsem nepochopil angažovanost Leithian v této kauze. Celé jsem si to přečetl až teď. Není to dobré i kdych se sebevíc snažil. Prostě neomluvitelné a za takové lidi bych se nikdy nepostavil a ani bych je nechtěl mít za kamarády.Pejsků je mi líto,ale jen těch pejsků.😐
Měla jsem za to, že chovatelé pod jakoukoli organizací musí splňovat nějaké požadavky. U FCI i povinná vyšetření. Absence základního očkování a čipu by mě nenapadla. To je absolutní minimum i pro běžného majitele psa, natož pro chovatele.🤔
Ale tady se bohužel nebavíme o řádném chovateli. Bavíme se o člověku, co to mrskal jak Baťa cvičky. A pokud psi neměli ani tu základní péči stran zubů, drápů a uší, tak bohužel nevěřím ani tomu, že je pravidelně vídával veterinář a že s nimi vůbec baba na veterinu jezdila. Čip by teoreticky dospělí chovní psi mít měli, ale víme, jestli byli všichni s PP (ať bylo jakkoliv pofidérní?). A kdo by kontroloval platné očkování? Leda by jí tam někdo pravidelně posílal KVS. Jinak to nikoho nezajímá.
Vědět přesnej počet psů, už to mám hotový. 😅
Tak ty útulky byly čtyři. Tady jsem Vám u dvou vypíchla ze smluv, které uzavřely s městem Jindřichův Hradec, jejich taxu. Ať máte lehčí počítání. 🤪
Akorát jsem v nich nenašla, kolik přesně psů kdo měl. To my jsme třeba ve smlouvě měli.
Útulky či depozita by měly ze zákona provozovat pouze obce/města/kraje/stát. Pokud se nepodaří identifikovat majitele zvířete či se nenajde zájemce, v řádu měsíců (jeden, dva, půl roku max) pak zvíře uspat. Náklady na péči po dobu pobytu v útulku by hradil vždy dodatečně původní majitel zvířete.
Totální kocourkov v současnosti a skvělý podnikatelský záměr “zachraňovačů”👎A obec to platí, protože ze zákona může - může takto povinnost přenést….smutné.
Jenže: to se musela zatnou dosti nepopulárně poměrně hluboko sekyra do legislativy, což nikdo z podstaty existenčně závislý na přízni elektorátu každé cca čtyři roky v zemi pejskařů a kočkařů neudělá ani omylem - tak holt daňový poplatník jednou za čas srdceryvně zavzlyká nad chudáčky z množek a za pár týdnů už ani netuší, že obecní penízky stále radostně zurčí a vesele odtékají….rozlévajíc se košatě do šestimístných cifer…naprostá zhovadilost.👎
Odpověď na příspěvek uživatele Repta-A-Repta z 06.02.2024, 21:24:09
Myslíte, že policie, má to městská, což je úředník, to udělá za lepší peníze? Už jste někdy viděla něco stát/město udělat za normální peníze? Budete muset postavit hodně kotců, i nějaké uvnitř budovy, karanténa, topení, kolik vody jenom, zaměstnanci… V podání státu je jeden kotec za čtvrt mega (přeháním, ale zas tak moc ne). Až budou mít obce prostory, tak soukromníkům přece platit nebudou, ne? Pes, takový velký a docela náročný tvor… a víte o situaci u koček ve Valmezu? Kolik let to už je? Už dávali lidé k dispozici i prostor, ale město nechtělo, radši rozdávalo pokuty za krmení koček… Až budou obce mít…