Aktuálně: 3 729 inzerátů211 036 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Psi v médiích

Zrzavci
Zrzavci 05.02.2024, 21:28:51 xxx.xxx.116.3

Ad to mazání - já si teda myslím, že to není dobrý nápad, protože to ztratí jednak kontinuitu , ta debata, protože tam bude díra, druhak si myslím, že je to prostě součást debaty o hnusným tématu, takže u toho logicky vylezou i hnusný věci a je dobře, když to bude číst  i posléze někdo, kdo o tom nic vědět nebude. Tohle nejsou věci, které by se měly schovávat, jen proto, že je to obtěžující. Je, souhlasím, ale bohužel hnusný věci s sebou táhnou nehezký ocas.

Fikovnice
Fikovnice 05.02.2024, 21:37:11 xxx.xxx.62.79
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 05.02.2024, 21:28:51

Já bych to také nemazala…

Vyloženě vulgarismy tam snad nejsou, i když jsem to jen prolítla. 

Trickyvoo
Trickyvoo 05.02.2024, 23:11:57 xxx.xxx.62.63
Sarah01:

Takovej krásnej pes, vždyť ho ta ženská mohla někomu dát, když ho nechtěla. 

Mně prostě tohle trhá srdce. Já vždycky, když vidím, svého psa, jak čeká ode mě něco fajn a někdo tomu psovi udělá tohle. Nechápu.

impact
impact 06.02.2024, 04:34:36 xxx.xxx.58.131
N:

Ale jinak osobně tu paní nikdo nezná asi? Takže info jsou jen z netu a nějakých novin? Já jen jestli taky někomu třeba paní “nevadí”. Co jsem tak slyšel, tak jednotlivé chovatelské stanice jsou mezi sebou dost “svině”. Čili jestli někdo taky nevyužil situace. Přeci jen jde o prachy a tam jsou lidi schopni všeho. Kdysi jsem taky byl v zařízení pro nechtěnné koně a vlastně i pejsky a byl jsem varován ještě na Ifauně před tou osobou. Pravda to naštěstí nebyla, ale jet tam semnou tehdy nikdo nechtěl. 

Jedinej, kdo ji tady zná, je ta paní, co jí pořád obhajuje… 

impact
impact 06.02.2024, 06:51:40 xxx.xxx.24.208
Fikovnice:

Já se asi ztrácím. To je co za štěnda?

Rok 2013…?

To je právě ta otázka. Rozhodně to množka nesdílela jako vzpomínku (nemělo to tu modrou lištu nahoře). Normálně vzala starší fotky a vložila si  je jako aktuální příspěvek. 

Dokonce nechala lidi, aby jí k tomu vrhu gratulovali.

Takže podle mě prostě jen zkoušela, jestli ji bude někdo hlídat i na FB a nebo jestli má pro množení zase prostor. 😏

impact
impact 06.02.2024, 06:59:22 xxx.xxx.24.208
Doron:

Tak když se na to podívám úplně nezaujatě..

Média, v tomto případě Jindřichohradecký deník, vychází z výpovědí provozovatelů útulku, paní se k tomu jinak nevyjádřila, nevíme,  jestli nechtěla nebo nedostala možnost .

Fotky jsou velmi působivé, když se na ně podívám, vidím hodně ošklivě zacuchanou znečištěnou  srst, dredy, někteří psi mají drápky v pořádku, na jedné fotce drápky trochu přerostlé , na fotkách z interiéru je vidět, že to tam bývalo dřív útulné, ohrádky se štěňaty v nepořádku, klece nikde nevidím, žádné zranění od kousnutí na fotkách také ne . Zoubky má jeden pejsek opravdu ošklivé, ouška taky.

Na fotkách od Leithian psi vypadají dobře a prostředí také velmi dobře a upraveně.

Informaci kolik bylo štěňat a kolik dospělců postrádám.

Nerozumím tomu, že když byli psi tak fyzicky a psychicky nemocní, našlo se o ně tolik zájemců , paní jich z útulku rozdala ( prodala) třicet .

Taky nerozumím tomu, proč jich patnáct ( z toho některá štěňata) v útulku zůstalo.

Jestli se o ně paní starala sama nebo měla někoho na pomoc nevíme, v každém případě po její mrtvici zůstali bez řádné péče .

Zbylí psi nebyli paní vydáni proto, že neuhradila náklady na pobyt v útulku, ne z důvodu týrání. 

Na fotkách od Leithian psi vypadají dobře a prostředí také velmi dobře a upraveně.

To jsou ale víc jak pět šest let staré fotky. Takže ano, v tu dobu mohlo být ještě vše v pořádku. Žádné aktuální fotky neodložila.

Nerozumím tomu, že když byli psi tak fyzicky a psychicky nemocní, našlo se o ně tolik zájemců , paní jich z útulku rozdala ( prodala) třicet .

Akorát, že ona je těm lidem nerozdala. Poslala si je jako bílé koně, protože jí by psy nevydali. Rozhodně si nepředstavujte, že Leithian od ní dostala na darovací smlouvu osm zvířat a ty má teď doma, kde s láskou dožijí. Byla jen prostředník.

Množka má v rámci trestu povoleno mít doma max 20 (nebo 22, nechce se mi to hledat) zvířat. Nesmí mít březí a kojící feny.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 06.02.2024, 07:16:35 xxx.xxx.171.177

Ksakru mám tři psy, to pro radost bohatě stačí a pro srarost taky. Kdo chová má psů víc, chápu. Ale stará paní po mrtvici, které chov zakázali? Tam mají být max dva a bude mít co dělat celý den.

impact
impact 06.02.2024, 07:22:49 xxx.xxx.24.208
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 05.02.2024, 20:58:34

Pokud někdo něco takového obhajuje, sám se staví roven tomu, kdo něco takového páchá. Ani jedna z těch variant pro Leithan nevyznívá dobře.

Nutno podotknout, že když mě tu Leithian začala vyzývat k omluvě za hady a pak za ten zveřejněný vrh, tak jsem rozhodila sítě a poptala se, jak to u ní s těmi hady doopravdy je. A se zděšením jsem zjistila, že je to v terarijní komunitě často propíraná (ehm, trochu se mi ekluje říct chovatelka 🙃) dáma a není to v úplně pozitivním slova smyslu. Takže to, proč jí stav psů přišel normální, se tak nějak samo nabízí…

Zrzavci
Zrzavci 06.02.2024, 07:31:06 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 06.02.2024, 07:22:49

Bereš mi tak trochu moje slova - vnitřní zatím, protože  jsem si říkala, že až se Leithan ozve, že už se tentokrát neudržím a napíšu to, co jsem chtěla napsat už tehdy na fauně. A totiž to, že ten kdo chová živé tvory v krabicích a tím pádem nemají možnost se normálně pohybovat, tak,  jak je pro ně přirozené, pro mě není tím, kdo může objektivně hodnotit, co je a co není množení a týrání. Hada jsme měli, jednoho, nebyl to náš záměr, nicméně i tomu hadovi jsme se snažili upravit podmínky tak, aby se mu dobře žilo. A aby se mohl normálně pohybovat. Možná mám zkreslené představy vycházející z toho, jak se tu prezentovala, a ona má hady v lepších podmínkách, ale z toho co psala mi to vychází takhle jak tu píšu a to není nic hezkýho.  Z mého pohledu rozhodně ne. Nechtěla bych být hadem, co musí žít převážnou část života v krabici.  Jestli je to ještě horší, než jsem si představovala a zdravotní stav těch zvířat není valný, tak je to ještě horší. A pak takový člověk má pokřivené měřítko toho, jak se o zvířata starat.

orionka (neregistrovaný) 06.02.2024, 08:07:15 xxx.xxx.64.54
impact:

Pokud někdo něco takového obhajuje, sám se staví roven tomu, kdo něco takového páchá. Ani jedna z těch variant pro Leithan nevyznívá dobře.

Nutno podotknout, že když mě tu Leithian začala vyzývat k omluvě za hady a pak za ten zveřejněný vrh, tak jsem rozhodila sítě a poptala se, jak to u ní s těmi hady doopravdy je. A se zděšením jsem zjistila, že je to v terarijní komunitě často propíraná (ehm, trochu se mi ekluje říct chovatelka 🙃) dáma a není to v úplně pozitivním slova smyslu. Takže to, proč jí stav psů přišel normální, se tak nějak samo nabízí…

Když tedy nechcete mazat, tak už se na to vyserte ! Netahejte sem lopaty a hady. Co je nám do hadů, které drží L. To ať si s ní vyřídí hadaři. Mimochodem snad už na téma “jorků” bylo řečeno vše,  teď už je to jen válka mezi I. a L. O chovatelce bylo rozhodnuto, klidně si ji dejte do úvozovek. Jestli se vám rozhodnutí nelíbí, rozporujte ho jinde než tady. 

orionka (neregistrovaný) 06.02.2024, 08:10:20 xxx.xxx.64.54

A jen ještě dodám : I. je zde momentálně na výsluní. Zas to není tak dávno, co někdo podobně ( na Fauně ) propíral ji. Nemusela by používat stejnou “medicínu” ! Vždyť jsou to jen plky.

Zrzavci
Zrzavci 06.02.2024, 08:17:21 xxx.xxx.226.6

Orionko teď se přiznám, že Vám moc nerozumím. Bavíme se tady o tom tak nějak povšechně - jsem chtěla napsat, že všichni, ale to ne,  to je pravda, ale nebaví se tady o tom jen Impakt. Pro mě je to třeba taky takový živý téma, nebo jak to říct, jsou to věci, který mi vadí a je dobře , že se tady o tom mluví. 

impact
impact 06.02.2024, 08:18:33 xxx.xxx.24.208

Orionko buďte tak hodná a přestaňte mi tady rozkazovat, o čem můžu nebo nemůžu diskutovat. Pokud se Vám to nelíbí, prostě to téma nečtěte.

Na nějaké výsluní Vám z vysoka kašlu. Proti množkám půjdu kdykoliv a kdekoliv. A pokud máte potřebu vytáhnou kauzu Tessy, tak šup sem s tím. Nemám jediný problém si cokoliv obhájit. I když teda mě zaráží Vaše srovnání kauzy odebrání feny pro porušování smlouvy a kauzy s týráním psů a hadů. 😂 O tom, že jsem v kauze Tessy rozhodně po nikom nebékala, ať “drží hubu” a nevyjadřuje se jen proto, aby náhodou něco neprasklo, ani nemluvě. 

PS: Já jsem to smazat chtěla a je to pryč. 🙃

orionka (neregistrovaný) 06.02.2024, 08:37:44 xxx.xxx.64.54
Zrzavci:

Orionko teď se přiznám, že Vám moc nerozumím. Bavíme se tady o tom tak nějak povšechně - jsem chtěla napsat, že všichni, ale to ne,  to je pravda, ale nebaví se tady o tom jen Impakt. Pro mě je to třeba taky takový živý téma, nebo jak to říct, jsou to věci, který mi vadí a je dobře , že se tady o tom mluví. 

Ale jen od I. jsou to osobní invektivy vůči L. A pak zvedla mě tou lopatou. 

Jak je dobře, že se o tom tady mluví. Tady všichni víme a jede to ( tahle konkrétní kauza ), po kolikáté už, dokola. A je něco nového, co k tomu říct ? 

Že v týrání psů úřady selhávají? To tady všichni.

orionka (neregistrovaný) 06.02.2024, 08:38:30 xxx.xxx.64.54

….víme. ( tam vypadlo.)

Zrzavci
Zrzavci 06.02.2024, 08:45:50 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 06.02.2024, 08:37:44

, po kolikáté už, dokola. A je něco nového, co k tomu říct ?

Orionko, ale to já bych taky tady mohla napsat, ať se tady opakovaně teď nezmiňuje ten nebožák zahrabanej, protože mi to skutečně a bez přehánění nedělá dobře na duši, kdykoliv jsem na to tady narazila. Taky s tím TADY nikdo nic neuděláme a je mi to nepříjemné možná víc, než Vám reakce Impact na Leithan, to mi věřte, protože to není běžná reakce v tom smyslu jaký obecně člověk zná.. A nenapíšu to, protože prostě tady je to diskuze, která prostě běží a nemám komu co nařizovat. Věřím tomu, že kdyby se Leithan nechovala tak, jak se obecně chová-nemyslím jen teď - myšleno opravdu  obecně a nebude se zastávat člověka, který očividně množí (protože by si to třeba mohl v budoucnu i někdo nezasvěcený špatně vyložit? ) nebudou Impact  reakce takové jaké čtete.  A i rozumím tomu, že někdo, kdo se osobně angažuje v zachraňování psů z velmi špatných podmínek má takových lidí a těch, kteří je hájí, dost plný chrup. A taky chápu jeho z mého pohledu  právo po těch lidech jít, jak slepice po…. naklíčený pšenici, abych se držela tématu, který mě teď bere…. Ani Vy, ani já jsme neměly v rukou tolik zdrbaných psů, Orionko, takže ten, kdo to tak má, má z mého pohledu plný právo bojovat jakkoliv, kdykoliv a kdekoliv proti komukoliv, kdo to provozuje, hájí, má s tím něco společného. A věřte, že se s Impact dokážemě taky skousnout, takže to není proto, že by to bylo já na bráchu, brácha na mě.

impact
impact 06.02.2024, 08:59:14 xxx.xxx.24.208

Já hlavně nechápu, jaký osobní invektivy. Ty proběhly včera, kdy už mi fakt moc pilo krev, jak se pořád točí na té omluvě. Nechala jsem je smazat a všem, co to museli číst jsem se omluvila. 

Každý další komentář, co jsem sem vložila, jsou prostě holá fakta. A každý má právo se k tomu vyjádřit, s tím se musíte Orionko smířit. Může se k tomu každý vyjadřovat i opakovaně. Tak to prostě na diskuzích chodí. 

I když zajímavý je, že když tu do mě Leithian xkrát po sobě afektovaně tepe, ať se okamžitě omluvím, tak to bylo v pořádku. A jak bych něco zopakovala já, tak už se po mě zase křičí, ať mlčím.

Ale já mlčet nebudu. Kdykoliv k jakékoliv kauze budu mít co říct, tak to prostě řeknu, doplním, objasním, uvedu na pravou míru a tak dále. Protože k tomu, aby zlo zvítězilo, opravdu stačí jen to, když bude dobro mlčet.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 06.02.2024, 09:21:33 xxx.xxx.171.177

Celé tohle vlákno se točí kolem něčeho, s čím se nedá nic moc dělat, mimo to, že se na to poukáže. Kdyby byla bývala Leithian chytrá, což zjevně není, vůbec se k tomu nevyjadřovala a většina lidí by si na tuhla kauzu pomalu nevzpomněla. Jestli to tu někdo rozpoutal, pak ona.

Tvrdit, že se kdokoli dokáže postarat o takové množství zvířat je nesmysl.

Janae (neregistrovaný) 06.02.2024, 09:40:23 xxx.xxx.160.6
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 06.02.2024, 08:37:44

Určitě nemazat, je zajímavé a děsivé jak se množky napříč zvířecími druhy kryjí, dělají si alibi a bílé koně, jak jsou propojené. Jak pracují s polopravdou.

Běžného člověka nenapadne, že se to děje až do takové míry.

Espiro
Espiro 06.02.2024, 09:42:14 xxx.xxx.207.140

A je něco nového, co k tomu říct ?

Mno, z tohohle pohledu je pro mě třeba nepochopitelné téma Politika. S tou naprosto nic neuděláte, omíláte tam totéž furt dokola a opakujete se. Nadáváte, fňukáte, bez jakéhokoliv výsledku. Ale tam je to v pořádku, zdá se. Tak prosím nechte to rozhodnutí o čem a jak moc diskutovat na každém z nás. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.