Když vynechám ji, že nezajistila, ok, syn se proti tomu neohradil, tak je vina na něm, nechal tam ta zvířata chcípnout žízní. Opuštěné zvíře. Větší množství. Opuštění je další věc.
Je to hrozně zajímavé. Kolik u toho bylo lidí, přímo tam, neohlásil to nikdo? Víc jak dva roky to nikomu nepřišlo…
Pár definic ze zákona 1992/246: utrpením stav zvířete způsobený jakýmkoliv podnětem nebo zákrokem, kterého se zvíře nemůže samo zbavit a který u zvířete způsobuje bolest, zranění, zdravotní poruchu anebo smrt
utýráním přivození smrti zvířete v důsledku bolestivého anebo jinou trýzeň zvířeti působícího jednání člověka, které zvíře přežije, ale které má za následek nutnost jeho utracení pro následky z utrpení
Za týrání se považuje: 1. omezovat výživu zvířete včetně jeho napájení, 2. podávat zvířeti potravu obsahující příměsi nebo předměty, které mu způsobují bolest, utrpení nebo jej jinak poškozují, 3. omezovat bez nutnosti svobodu pohybu nutnou pro zvíře určitého druhu, pokud by omezování způsobilo utrpení zvířete
Kdo si dovolí říct, že v tomto případě nejde o týrání? Leithian? Řekni a nechtěj mě potkat. To tam byli samí nesvéprávní? Ale dost chytří, aby obhajovali kolegyni množku, že. Hodíme to na synáčka… a že jste nepodali trestní oznámení? Vy byste ho dali na vet. správu, co? Jste chuchvalec lidského odpadu.
Škoda, že pani nemala na svete žiadnych kamarátov, keď potrebovala akútne starostlivosť o tých 47 psov. A našli sa, až keď ich bolo treba vziať z útulku a následne speňažiť.
Vŕta mi v hlave jedna vec, či ten synátor nezavolal KVS kvôli tomu, ako tie psy vyzerali, nie kvôli tomu, že sa nevedel/nechcel posrarať.
nelze ji vynechat. Nelze. Protože -jak asi má syn, který je takhle daleko zajistit řádnou péči o tolik zvířat? Paní svého syna musí dobře znát, aby věděla, zda jen odkývá, aby měl klid a nebo mu na zvířatech opravdu záleží. protože - stát se může cokolit a on pak bude dojíždět ,kdyby se paní nezvetila, každý den z PRAHÉ?? Nebydlel za rohem, to jí přece musí být jasný, pokud má v hlavě šedou kůru mozkovou a ne jen peněženku. Záložní plán se synem v takovémto počtu psů by mohl fungovat pouze v případě, že by syn měl možnost se přesunout do místa bydliště své matky a těch nebohých psů. že by jako dovolenou?? Ale co když už ji měl vyčerpanou? Všichni víme, že dovolená není 2 roky prázdnin, takže…….. takže paní nevynechám. Paní si pořídila hromadů psů, paní je za ně zodpovědná, takže PANÍ JE TEN, ZA KÝM TO CELÝ JDE A MŮŽE PLKAT CO CHCE. A že teda plká opravdu zdatně.
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 05.02.2024, 12:28:46
Megi, už to to tu píšete snad potřetí, že nikdo nepodal trestní oznámení, tak si dovolím jen tolik:
Nevíte, jestli podal. A je to dost jedno. Každá věc při šetření prochází posuzováním, bez ohledu na to, jestli někdo podal nebo nepodal trestní oznámení. Vždycky je ta věc posuzována a kvalifikována na základě zjištěných okolností, k tomu policie ani státní zástupce občanem podané TO nepotřebuje.
Takže, ať už někdo podal nebo nepodal trestní oznámení, policie (pod dozorem státního zástupce) kvalifikovala. Očividně dospěli k tomu, že nejde o TČ (nesoudím, neobhajuju, jen konstatuju) a věc předali k vyřízení jako přestupek. A na tom ani deset podaných TO nic nezmění.
Nic proti policii, ale ti mi kolikrát tvrdili, že to je jen přestupek a občansko právní bla bla a odmítli to sepsat. Na nich není rozhodování, esi se jim psát chce a co vlastně… připadá mi to, že nikdo neřešil toho syna, toho, co to způsobil. Že by tohle novináři nevyhrabali? Jestli je u nás smrt 5 psů přestupek jako špatné parkování, no, tomu opravdu nevěřím.
Tam se něco někde zamotalo, o čem nevíme. No a mě napadly jen úplatky. Jsem zkažená, no.
Je to podobné jako s těmi kravami, to bylo nedávno, majitel i zaměstnanec kravína byli u soudu… Tady nikdo k soudu nešel, nikdo o tom nemluví.
Mně to nepřijde normální. Udělám něco takového a řeší se ten, co mi psy svěřil… A takhle si tady můžeme nechat pejsky umřít hladem, hromadně, nic se neděje, chceš deset litrů pokutu, ok… Ne, nemůžu to pochopit.
Udělám něco takového a řeší se ten, co mi psy svěřil…
Mno, ale ono to tak opravdu je. Je odpovědností majitele zvířete, komu ho svěří a taky za to nese odpovědnost. Je to jakoby majitel kravína nenakoupil žrádlo a za chcíplé krávy byl stíhaný ošetřovatel, který je měl krmit a nekrmil.
Odpověď na příspěvek uživatele Espiro z 05.02.2024, 13:22:18
Jasně, to chápu - v tom případě musí být stíhaný ten majitel. Majitelka asi řekla, že granule tam byly, voda taky, že to měl obstarat syn, no dobře, ale tady není potrestaný nikdo. Kromě psů. Nikdo. Vy jste jediná, co mě chápe! 🙂 :-/ Já to prostě nemůžu přijmout.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 05.02.2024, 11:47:00
takže já si nasmažim tlupů psů, budu se tím živit a pak, když se něco stane, budu komentovat trpce to, že veterinární správa začala mou neschopnost řešit až
Tak hlavně, když si na těch štěňatech vydělala majlant, tak má mít pro takový případy zajištěnou třeba placenou službu, která se o ty zvířata postará. Když má teda neschopného syna a ještě neschopnější kamarádky.
Ale jí se evidentně nechce platit nic. A už vůbec ne to, že se někdo o ty zvířata postaral a vyléčil je. Ale kasírovat desítky tisíc za psy, to zase jo. To jí jde ajncvaj. 😂
Víte co, házet vinu na syna taky není fér. Jeho psi to nebyli. Majitelka není nesvéprávná, ten syn nemá možnost počet psů ukočírovat, když ona nespolupracuje. Psy si pořídila ona, třeba ani nevěděl kam to zašlo. Spousta lidí má příbuzné, velmi podivné a kdyby měli být zodpovědní za jejich magorismus, zblázní se z toho. Možná už dávno viděl že je v baráku bordel, řekl něco ve smyslu, zbav se části psů ale nehnul s ní. Hází to na syna, houby. Psi byli její odpovědnost. Prachů jí vydělali dost.
Ale my to nevedeli! Ze je v nemocnici. Nikdo z jejich kamaradu to nevedel.
Takže keď pani zistila, že nemá nikoho na starostlivosť o psov, žiadne konktaty na kamarátov nemala, spoľahla sa, že to vyrieši za ňu nikto druhý. Ale keď bolo treba predať psov, už mala kontakty na kopec ochotných kamarátov. Netrvdím, že ste to mali vedieť, ale neprišlo vám to ani trochu divné, že nejakému chovateľovi odoberú zvieratá v zlom stave a vy idete a odveziete mu ich naspať? Ani na chvíľu vám nenapadlo, že to pani možno fakt nezvláda (aj keď to predtým dajme tomu nejako zvládala) a tým psom bude niekde inde lepšie?
no přesně, je to podnikání, jako každý jiný, když budu mít kravím, musím mít někoho, kdo mě v případě potřeby zastoupí. Může se stát cokoliv. to jsou tak trapný kecy kolem toho. Mně fascinuje tohle. Já udělám mega chybu, ale nemůžu za to já!! Může za to KVS!! To voni, voni můžou za to, že mám doma nezavopatřenejch téměř padesát psů!! padesát, proboha!! Je normální? No neni, nebo resp. je , je to normální množka.