Aktuálně: 3 728 inzerátů210 964 diskuzních příspěvků18 261 uživatelů

Psi v médiích

Kilian
Kilian 04.02.2024, 07:45:01 xxx:xxx.6778:1b4a
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 04.02.2024, 07:11:53

..jj chovatelka mně říkala, že osmi nebo devitilety motýl je už bezubej bez výjimky každej a ta se k nim chová také normálně a navíc její psi žijí mezi maliňáky a jsou na mase, ale zase mně uklidňovala, že aporty nosí i motýl bezzubý..  

kometa
kometa 04.02.2024, 07:49:24 xxx.xxx.147.163
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 03.02.2024, 23:03:26

Boxeři mají taky své problémy. 

Ad zuby - jejich průměrná délka života je poloviční oproti malým plemenům. Neboli odejdou ze světa dřív, než o ty zuby přijdou.

Vahine
Vahine 04.02.2024, 09:06:58 xxx.xxx.179.11
Kilian:

….no ja teď za čištění, trhání 4 zubů a sesiti dasni v inhalační narkóze plus ATB na 14 dní a kapek proti bolesti zaplatila necelých sedm tisíc…plus před tím predoperacni vyšetření s krevním testy něco přes tisíc korun…. 

Po jak dlouhé době jste se zuby byli na čištění prosím? A jak jste přišli na to, že ty 4 zuby musí ven? Co s nimi bylo? Nemám zatím s trháním zubů u psa zkušenost a předchozí bělouš měl zuby všechny až do konce života. Chystám se s běloušem zatím teoreticky po 2 letech. Zubního kamene má málo, ale přední se dost kývou a hlavní důvod proč do toho chci jít je, že se mu u pár zubů dělají jako kapsy-fistule? Vet už mu před 2 lety fistule vyplňovala a 1 zub potahovala hmotou, a ta teda drží, i když obden čistím a přední zuby i mezizubním kartáčkem kvůli těm fistulím nebo co to je. Měl teda větší pauzu v čištění zubů, když jsem přes Vánočky měla zápal plic a horečky.

Anonymní (neregistrovaný) 04.02.2024, 10:12:19 xxx:xxx.cdb3:8388

Neviem, ci je to genetikou, ale ja mam skoro 9 rocneho jorksira s PP a zuby zatial ok. Nikdy sme necistili, je fakt, ze zerie granule pre velke psi ( mame aj velkeho psa a vzdy si zavideli granule a menili misky medzi sebou a dobrovolne si vybral 🙂, uz kupujeme len pre velke plemena  ), je teda nuteny hryzt.   Zubny kamen, samozrejme nejaky ma, ale neni to nic strasne.

Kilian
Kilian 04.02.2024, 10:18:10 xxx:xxx.6778:1b4a
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 04.02.2024, 09:06:58

….první čištění zhruba ve třech letech, za další dva roky další, ale to už šly ven první čtyři zuby a po dvou letech, tedy teď v jeho sedmi letech další čtyři zuby pryč….při čištění vždycky vet zjišťoval co se hejbe a jak moc a má cenu dát pryč nebo ještě ponechat ….mezi tím čistíme celou dobu vcelku pravidelně….plus okus a žvýkání sušených věci, tvrdého chleba…byly i kuřecí krky, ale protože je hltavej a já už ho jednou rozdejchávala, tak ty už nedávám…  

Vahine
Vahine 04.02.2024, 10:44:03 xxx.xxx.179.11
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 04.02.2024, 10:18:10

Děkuji za reakci. Hmm, takže po 2 letech…nemusím mít výčitky, že půjdeme brzo, ale tak rozhodující je stav v hubině.….bělouš si tuhle cvaknul hubou a hlavně zubem o hranu dveří, když chytal míček a pěkně to buchlo, říkal manžel, no a už se, k těm jeho kývajícím se zubům, přidal další 🤦‍♀️

Rozdejchávala motejla jo….no tak to jste dobrá, že jste byla pohotová! No taky bych udělala cokoli…pěknou neděli Vám i Kelíškovi, ať nám ty malý pejsové dnes neuletí, fičí to a bude i víc 💨

Fikovnice
Fikovnice 04.02.2024, 10:50:20 xxx.xxx.60.63
Kilian:

….já to u svých velkých psů také neznala, krásné ubytování až do smrti….

Evi, toto je další bombastická oprava… Naštěstí vím, že Tobě tam ty automatické opravy skáčou často a že špatně vidíš😔, tak už to umím překládat…

“…krásné UBYTOVÁNÍ až do smrti…”😉

Ale že mobil udělá ze zubů ubytování bych nečekala!😄

Kilian
Kilian 04.02.2024, 10:51:43 xxx:xxx.6778:1b4a
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 04.02.2024, 10:44:03

…není vůbec zač….no já se složila až potom…je to hrozné, když vidíte jak pes padne na bok a je mimo…vůbec jsem v tu chvíli nepřemyšlela, psovi jsem z krku ten kuřecí krk dostala a byl v pohodě…štěstí bylo, že jsem u něj byla a to jsem si původně chtěla tehdy odskočit na toaletu, nevím proč jsem stala opodál a čekala až dožere….pes byl pak vesel, já ještě dlouho v šoku….

Vahine
Vahine 04.02.2024, 11:02:05 xxx.xxx.179.11
Kilian:

…není vůbec zač….no já se složila až potom…je to hrozné, když vidíte jak pes padne na bok a je mimo…vůbec jsem v tu chvíli nepřemyšlela, psovi jsem z krku ten kuřecí krk dostala a byl v pohodě…štěstí bylo, že jsem u něj byla a to jsem si původně chtěla tehdy odskočit na toaletu, nevím proč jsem stala opodál a čekala až dožere….pes byl pak vesel, já ještě dlouho v šoku….

Tak to se nedivím, že jste byla dlouho v šoku…byla to intuice 👍

Bělouš taky často hltá, tak preventivně, když mu dávám pařátek nebo něco většího, jsem u toho vždycky tak nějak preventivně. Ty chlupáči nás cvičí teda 🙈

Kilian
Kilian 04.02.2024, 11:13:21 xxx:xxx.6778:1b4a
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 04.02.2024, 11:02:05

…já už jsem pak dostala takovy strach, že jsem všechno větší eliminován dostává hrubomletinu….

Doron
Doron 04.02.2024, 12:33:48 xxx.xxx.162.21
Kilian:

…já už jsem pak dostala takovy strach, že jsem všechno větší eliminován dostává hrubomletinu….

No to muselo být děsný.😱

Jste dobrá, jak jste to zvládla . 👏

A on jí hltavě ? 

Mě tuhle hodně vyděsil Fram, mlátil hlavou a packama se snažil něco vyndat, když jsem mu otevřela tlamku, viděla jsem naštěstí jen patku suchého chleba, dokonale přilepenou k patru.

Sardullah
Sardullah 04.02.2024, 13:12:28 xxx.xxx.221.216

Nechápu, jak někdo může chovat 46 psů …jako opravdu je fyzicky možné se o takovou smečku plnohodnotně starat?? Část smečky dokonce držet v srsti, čistit pejsků zuby, kontrolovat, zda všichni pejsové jsou cajk..drápky, ušiska, připravovat krmení, udržovat psy a prostředí v čistotě a do toho starost o březí feny, o případná štěňata…a to vše jenom jeden člověk?? 24/7 ??  Tak si říkám, že tolik psů drží chovatel z nějakého důvodu…jedním z těch důvodů může být nějaká chovatelská vize, kterou samozřejmě nemohu provozovat s jednou fenou a potřebuji hodně chovného materiálu…s tolika psy už je ale z mého pohledu nutno se tomu věnovat na profesionální úrovni, kdy výdaje na chov tolika psů by měl pokrývat prodej štěňat…a případně musím mít nějaký další příjem, v případě, že neodchovávám tolik, aby to finančně pokrylo provoz.

Nechci se tady dohadovat za kolik dní se pes dostane do takového stavu…zuby srst…Leithian psala, že za to paní nemůže, že jí podělal její syn …Nějak jsem se nedočetla, jestli syn bydlel s matkou v jedné domácnosti a jestli se rukou společnou a nerozdílnou o psy starali. Jakože s takovou spoustou psů už tedy musím mít přeci plán A a minimálně i plán B a případné psí hlídače musím mít proškolený a zapracovaný. Já mám psy 35 let a upřímně, kdyby mě někdo požádal, abych mu pohlídala takový psí cirkus, tak max přes víkend…s tím, že psy budu venčit, nakrmím, dám vodu a budu se snažit kontrolovat, jestli jsou cajk…neumím si představit, že bych tohle zvládla třeba 14 dní a komplet péči.  Pokud paní měla v záloze jen syna, tak je to dle mého nezodpovědnost…o to větší, pokud syn bydlí třeba jinde a chodí do práce…

No a teď prakticky…paní musela část psů darovat…co ti obdarovaní se psy udělali?? Jako, když mi někdo dá 1-2 yorky, tak to asi zvládnu si je nechat, ale ve větším počtu?? To je darovali dál a nebo prodali? Dále jak jsem pochopila měla paní dovoleno chovat 22 psů…to si tedy těch 22 psů vzala zpět?? A kdo tedy uhradí náklady doby, kdy byli pejsci v útulcích apod. Já myslela, že takové náklady se po někom vymáhají?? No ale to už je asi jedno.

Takže jestli jsem dobře pochopila, tak paní má tedy kolem 20 psů zpět a zase se o ně stará sama?? Jako mi přijde, že i s 20 psy se může situace opakovat.

(teda s těmi zuby u malých plemen jsem měla nějakej pojem, ale že to je až takhle…ještěže mám velký plémě, zuby krásný, zdravý, bílý až do smrti smrťoucí a bez čištění)

Sarah01
Sarah01 04.02.2024, 14:32:11 xxx.xxx.162.253
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 04.02.2024, 13:12:28

Podle mě ani o 10 psů se nedá v jednom člověku plnohodnotně starat. Pokud chodím do práce, venčím každýho nejmíň hodinu + výcvik k tomu, denně česat, jednou týdně drápky, uši, oči denně plus další věci…mám co dělat se třema.

megi-the-pes
megi-the-pes 04.02.2024, 15:09:52 xxx.xxx.124.17

Tak když máte naráz 16 štěkanátek, živí vás to. Nechodíte do práce. Ale jak budu dokrmovat, kdy se budu starat o staré a starší psy, při tom počtu bude ze štěkanátek co? Ani zadarmo bych takového psa nechtěla. 

To je normálně pásová výroba. Fuck.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 04.02.2024, 15:22:42 xxx:xxx.f24:15de

Já třeba vůbec nechápu, když už se taková baba chovem těch psů živí, proč prostě ta starší zvířata nedaruje. Argumentovat nějakou láskou jde těžko, při takových počtech je má na prachy a je spousta lidí, co si 5-6let starou fenku klidně ráda vezme. I když ono asi záleží na tom, v jakém stavu ty fenky jsou a jestli se nebojí, že se provalí.

balu
balu 04.02.2024, 15:30:43 xxx.xxx.152.98
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 04.02.2024, 15:22:42

Ale 5 - 6 let stará fena přece ještě může rodit! A rodí, a nejen v množkách. Nakonec chovnost je do 8 let… Tak proč by se takových fen zbavovala?

Sardullah
Sardullah 04.02.2024, 15:34:58 xxx.xxx.29.244
megi-the-pes:

Tak když máte naráz 16 štěkanátek, živí vás to. Nechodíte do práce. Ale jak budu dokrmovat, kdy se budu starat o staré a starší psy, při tom počtu bude ze štěkanátek co? Ani zadarmo bych takového psa nechtěla. 

To je normálně pásová výroba. Fuck.

No to je další věc… odběr štěněte z takové chovky… tak to teda díky nee, já chci totiž vymazlené štěňátko…

Z mého pohledu ani když se to dělá profi a ten chov je moje zaměstnání, tak v jednom člověku při tolika psech toho musím hodně ošidit, protože fůru času zabere jen ta základní péče…. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 04.02.2024, 15:59:21 xxx:xxx.f24:15de
balu:

Ale 5 - 6 let stará fena přece ještě může rodit! A rodí, a nejen v množkách. Nakonec chovnost je do 8 let… Tak proč by se takových fen zbavovala?

pravda, jsem naivní. Ale nakonec on by se našel zájemce i na starší zvíře. Ovšem to by muselo být v dobrém stavu.

Kilian
Kilian 04.02.2024, 16:16:34 xxx:xxx.71c7:e215
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 04.02.2024, 12:33:48

….jj může kdykoli a cokoli….on nekouše, on rovnou polyká…..

Irma19
Irma19 04.02.2024, 16:18:53 xxx.xxx.239.133

Jsem šokovaná nejen stavem psů při odběru, ale hlavně i stavem justice…

Jak je možné, že mohla se psy disponovat, když soudně nebyla věc ještě dořešená? 

Proč zrovna 22 psů? To byli určeni konkrétní jedinci soudem, nebo si paní mohla vybrat? 

Bude po ní někdo chtít zaplatit náklady na péči v útulcích, nebo je to smeteno ze stolu tím, že nakonec 15 psů propadlo státu? 

Leithian, co vás vedlo se v kauze angažovat? Kde skončili psi, které jste převzala? 4 jste prodala, ale co zbývajících 8? Máte je teď doma?

Můžete sem vložit víc fotek z doby “před”? Zatím jsme viděli jen pár vybraných a na nich je zachyceno asi 14 psů… máte fotky i těch dalších?

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.