Nechápu, jak někdo může chovat 46 psů …jako opravdu je fyzicky možné se o takovou smečku plnohodnotně starat?? Část smečky dokonce držet v srsti, čistit pejsků zuby, kontrolovat, zda všichni pejsové jsou cajk..drápky, ušiska, připravovat krmení, udržovat psy a prostředí v čistotě a do toho starost o březí feny, o případná štěňata…a to vše jenom jeden člověk?? 24/7 ?? Tak si říkám, že tolik psů drží chovatel z nějakého důvodu…jedním z těch důvodů může být nějaká chovatelská vize, kterou samozřejmě nemohu provozovat s jednou fenou a potřebuji hodně chovného materiálu…s tolika psy už je ale z mého pohledu nutno se tomu věnovat na profesionální úrovni, kdy výdaje na chov tolika psů by měl pokrývat prodej štěňat…a případně musím mít nějaký další příjem, v případě, že neodchovávám tolik, aby to finančně pokrylo provoz.
Nechci se tady dohadovat za kolik dní se pes dostane do takového stavu…zuby srst…Leithian psala, že za to paní nemůže, že jí podělal její syn …Nějak jsem se nedočetla, jestli syn bydlel s matkou v jedné domácnosti a jestli se rukou společnou a nerozdílnou o psy starali. Jakože s takovou spoustou psů už tedy musím mít přeci plán A a minimálně i plán B a případné psí hlídače musím mít proškolený a zapracovaný. Já mám psy 35 let a upřímně, kdyby mě někdo požádal, abych mu pohlídala takový psí cirkus, tak max přes víkend…s tím, že psy budu venčit, nakrmím, dám vodu a budu se snažit kontrolovat, jestli jsou cajk…neumím si představit, že bych tohle zvládla třeba 14 dní a komplet péči. Pokud paní měla v záloze jen syna, tak je to dle mého nezodpovědnost…o to větší, pokud syn bydlí třeba jinde a chodí do práce…
No a teď prakticky…paní musela část psů darovat…co ti obdarovaní se psy udělali?? Jako, když mi někdo dá 1-2 yorky, tak to asi zvládnu si je nechat, ale ve větším počtu?? To je darovali dál a nebo prodali? Dále jak jsem pochopila měla paní dovoleno chovat 22 psů…to si tedy těch 22 psů vzala zpět?? A kdo tedy uhradí náklady doby, kdy byli pejsci v útulcích apod. Já myslela, že takové náklady se po někom vymáhají?? No ale to už je asi jedno.
Takže jestli jsem dobře pochopila, tak paní má tedy kolem 20 psů zpět a zase se o ně stará sama?? Jako mi přijde, že i s 20 psy se může situace opakovat.
(teda s těmi zuby u malých plemen jsem měla nějakej pojem, ale že to je až takhle…ještěže mám velký plémě, zuby krásný, zdravý, bílý až do smrti smrťoucí a bez čištění)