Leithian se ale rozjela.😄 Co jste jí provedli?
….ježíš 😀
….ježíš 😀
Jo, jo bylo to super 🤮.
drvodelkafialova:Jako nemá je ideální, ale na 14 let, ujdou. Já prostě nevěřím, že mladý pes a tamto staří psi nebyli mají při dobré péči tak strašné zuby.
povaluje se vedle mě, tak jsem to vyfotila.
Jenže tahle plemena na to prostě trpí, no. Mají malou tlamičku na tolik zubů.
….to věřím🙂
….to ano….
Leithian se ale rozjela.😄 Co jste jí provedli?
To už by bylo trochu moc. 😀
drvodelkafialova:Jako nemá je ideální, ale na 14 let, ujdou. Já prostě nevěřím, že mladý pes a tamto staří psi nebyli mají při dobré péči tak strašné zuby.
povaluje se vedle mě, tak jsem to vyfotila.
Kdo to má u těch prcků hlídat.
drvodelkafialova:V životě jsem psovi zuby nečistila a začínat nehodlám. Dostává kosti, tím si je vyčistí líp. Když byla mladší vždycky při orání chodila brázdou a lovila myši. Jednou se jich strašně přežrala a my ji zrovna vzali s sebou do hospody, hezky jim to tam ohodila.
Rozkousané myši na podlaze, mňam.😀
My baštíme kostičky jedna báseň a zuby jsme nikdy nečistili.🙂 Jako četl jsem hodně o nebezpečí kostí u psů, ale nikdy jsme s tím problém neměli. Když ona tahle pesana co mám nechce ani granule a ani pamlsky na “čištění” zoubků. Prej to smrdí kafilérkou.😄
Lidi to malým psům podle mého názoru způsobují tím že se k nim nechovají jako ke psům. To jsou paštičky, granulky, masíčko na drobné kousky, jsou to psi a nepotřebují to. Moje bábrdle okusuje s chutí pořádné kosti, maso si pořád pěkně natrhá. Trvá jí to dýl, ale pořád jí to baví. Malí pejsci zvládnou spoustu věcí, není potřeba z nich dělat nemohoucí chudinky.
drvodelkafialova:Lidi to malým psům podle mého názoru způsobují tím že se k nim nechovají jako ke psům. To jsou paštičky, granulky, masíčko na drobné kousky, jsou to psi a nepotřebují to. Moje bábrdle okusuje s chutí pořádné kosti, maso si pořád pěkně natrhá. Trvá jí to dýl, ale pořád jí to baví. Malí pejsci zvládnou spoustu věcí, není potřeba z nich dělat nemohoucí chudinky.
Přesně, mojí pesaně třináct let a je to prostě NO. Přišla z útulku (teda samozřejmě jsem jí přivezl😄) a večer jsem jí nasypal granulky co mi doporučil v útulku, že je na ně zvyklá. A druhý den měla pečené kuřátko.😄 Úplně hodila bobka na celý granule a od té doby jsem se stal “šéfkuchařem”.😄 Takhle se k nám nastěhoval i sousedův kocour Britský modrý. Doma nevařili, furt granule a tak chodil občas na stravu k nám. Pak usoudil, že doma to lepší nebude a já měl kocoura naprosto nádhernýho zcela zdarma.😄 To je tak, když si zvíře může vybrat.🙂
Tvrdé kosti ale mohou způsobit i ten problém… zub se zlomí (stolička, nevidím tam) a šup, infekce.
Problém je ve velikosti, počtu zubů - v krátké hlavě. Zuby rostou jak rajčata bez podpěry, tu je žrádlo, tam ulomený… Někteří malí psi mají normální hlavu… no moc jich není.
Oběti módy, mít psa, co se vejde do hrnku.
Pýcha předchází trhání zubů.
To by měli potíže i třeba boxeři, nebo ne?
Tak moje čubina je minimálně dvouhrnková. Hovězí kost nebo syrová žebra tvrdá nejsou. Nebojím se dát jakékoli syrové kosti a kuřata z marketu mají spíš bláto než kosti.
Každopádně nevěřím, že se o ty psy z reportáže někdo pořádně staral. I když pominu srst, zuby se do stavu v jakém jsou na fotce nedostanou nijak rychle. Jo, malí psi mivaj problém se zuby, nicméně chovatelka tak zkušená jako ta ženská o tomhle ví. Je jejii problém že má kdovíkolik desítek psů a nezvládá péči. Nemá jich tolik držet. Omluva nemocí je možná jen do určité míry .
sutrik:To by měli potíže i třeba boxeři, nebo ne?
To nevím,boxera jsem neměl, ale RTW spodní čelist po kostičkách nikdy neupadla. 😄 Jinak ono taky kostičky někteří pejsci prostě neumí papat. Váš “velociraptor tyranosaurus rex” je jakoby z oka vypadl pejskovi mé bývalé “účetní”. 🙂Endýšek se jmenoval a kostičky miloval stejně jako lecketrý velký pes. Dožil se osumnácti let a zoubky nebyly ten problém kvůli kterému se přestěhoval do psího nebe.😐
Dobré ránko 😉,
no hele nechrápeme a kecáme👻, nemám co číst po ránu🤫.
Hlavně jsem chtěla napsat, že mám několikráte ho pídí psa a každý opravdu každý měl- má problém s zuby, opravdu. My jsme psy a žereme vše a to doslova. O zuby přicházejí velice brzy. Když jsem se ptala Maška “ proč ” bylo mi řečeno to co psala kometa “ malá huba hodně zubů”.
Jasně to neomlouvá, že chovka zanedbala čištění laserem, kontrolu a případně vytrhání. Jojo ono to stojí peníze a při tolika psu se nechce investovat, že jo. Nás tady teď jedna hygiena zubů stojí +-1500kč. Tak, že proč valit vet, když můžem zanedbávat.
Dája
drvodelkafialova:Lidi to malým psům podle mého názoru způsobují tím že se k nim nechovají jako ke psům. To jsou paštičky, granulky, masíčko na drobné kousky, jsou to psi a nepotřebují to. Moje bábrdle okusuje s chutí pořádné kosti, maso si pořád pěkně natrhá. Trvá jí to dýl, ale pořád jí to baví. Malí pejsci zvládnou spoustu věcí, není potřeba z nich dělat nemohoucí chudinky.
Malí pejsci zvládnou spoustu věcí, není potřeba z nich dělat nemohoucí chudinky.
Zrovna Kilian z Keliše nemohoucí chudinku nedělá.
Je to geneticky.
Ale jo, věřím že mají problémy. Ale jak říkám nejsou z týdne na týden. Chovatelka se prostě o psy nestarala. Nemá jich mít tolik a nic jí neomlouvá . Ani nemoc, za tři neděle se možná chlupy zacuchaj, ale zuby nikdo neokecá. A prodat takové psy po 20000, je neskutečné. Stejně jako to, že znova psy množí.
….no ja teď za čištění, trhání 4 zubů a sesiti dasni v inhalační narkóze plus ATB na 14 dní a kapek proti bolesti zaplatila necelých sedm tisíc…plus před tím predoperacni vyšetření s krevním testy něco přes tisíc korun….