V lese se bojim vic namotivovaneho myslivce nez vlka.
Kolik?
Kolik?
Anonymní:Podle údajů Českého statistického úřadu mezi lety 2012 až 2021 u nás zemřelo 26 lidí po pádu ze židle. Ve stejném období u nás nikdo neumřel po útoku vlka.
Kolik lidí zabije divoké prase nebo toulavý pes?
Samozřejmě, není se vůbec čeho bát. A co se týče útoků na psy, jsou opravdu vzácné a lze jim předcházet. Jednoduchým a účinným řešením je instalace plotu, který má minimálně dva metry výšky, zasazení do země asi padesát centimetrů a doplnění elektrickým ohradníkem. Toto opatření je nejen snadné a účinné, ale také cenově dostupné. A v případě, že by došlo k útoku na psa, můžeme se hřát vědomím, že to je důkazem toho, jak úspěšně funguje plán návratu vlka do Evropy.
🙂je třeba lidi řádně vyděsit, alespoň bude v lese klid…
v žebříčku “lidovrahů” celosvětově vede suverénně hmyz (komáři), rovněž všemi milované (i mnou) včelky jsou na čelném místě a mají na svědomí za rok víc životů, než vlci za 500 let …
Určitě, chodit po lese by se vůbec nemělo. Kdo se tam bezohledně pohybuje, ruší citlivou přírodu a zvířecí obyvatele. Ale tito ubozí vlčci, kteří se jistě snažili nakrmit svá mláďata, se nějakým způsobem ocitli ne ve svém přirozeném prostředí v lese, ale přímo uvnitř zastavěné oblasti. Přesto je to stále zodpovědnost majitelů. Měli by mít své zahrady řádně zabezpečené. Dnes to není jako dříve, v padesátých letech, kdy lidé bezstarostně pustili svá zvířata volně po zahradě. Když si někdo pořídí psa, měl by být připraven zajistit mu bezpečné a zabezpečené prostředí, kde bude chován.
Njn , tak upravíme plot a když bude nejhůř, tak si najdu ještě brigádu, abych užívila ještě tak dva pastevecké kluky a to už Ginuš nebude večer hlásit vlkům, ať k nám nelezou, ale to už bude štěkat svatá trojice a pořád považuju ještě vlka za inteligentní zvíře, kterému takové riziko nestojí za to… jistě jste si všimli, že záměrně nezmiňují mého berňuchu… bylo by lepší, kdyby ten v takovém případě neštěkal, aby vlci nezjistili, že máme psího troubelínka.
Ale teď vážně…. to, co se stalo je strašidelný, noční můra pro každého majitele psa… ale kolik takových případů se zatím stalo a kolik psů zabije třeba jiný pes, kolik psů srazí auto. Nechci se stavět na jednu ani na druhou stranu… jakože hodný vlček a nebo naopak zničit vlka. V Krušných horách vlky máme, ale jejich přítomnost mě osobně neděsí, nic nechovám, takže se ani nebojím, že mi vlci způsobí škodu na zvířatech a do lesů se sice nebojím chodit, ale pro Ginu je to jak v tý písničce od Pokáče… dneska jsem v lese byl a už tam nepudu, nikde jsem nezažil tak ukrutnou nudu… a tak raději chodíme po loukách.
Jsem si naprosto jistá, že pokud by vlci zabili mého psa a nebo potrhali moje ovečky, tak v tu chvíli by moje pocity byly hodně subjektivní a moje vize by byla “smrt těm padouchům”, ale tak pocity by byly stejné ať už by se jednalo o vlky, psy, lidi… nepřítel mého psa je i mým nepřítelem.
Pořád ještě jsem pevně přesvědčená, že kdybych na prochajdě potkala vlka, tak bych začala panikařit až ve chvíli, kdy bych viděla, že vlk jde cíleně k nám, to mám momentálně podstatně větší strach z divočáka a nebo, což se u nás v blízkém okolí stalo, z dvojice psů pravděpodobně MSP, kteří hlídají nějakou firmu a utekli a nebylo to poprvé a jsou agresivní na psy…
Právě teď ZOOM Vlčí síla.
Koukám a pídí pes Chulik nemůže odtrhnout pohled, nekouká jen když je reklama.
Dája
Je vidět,že to byl zajímavý pořad.
Jo hodně dobrý 👍.
Dája
V lese se bojim vic namotivovaneho myslivce nez vlka.
Daja:Koukám a pídí pes Chulik nemůže odtrhnout pohled, nekouká jen když je reklama.
Dája
Dajo, já si nemůžu pomoct, rozklikla jsem onehdá Váš profil…a proč se Vaše rybička jmenuje tak, jak se jmenuje? Ani nemám odvahu to sem napsat…😂
Jinak, vůbec to není nic proti Vám, naopak, pobavila jste mě!👍
A mé mluvy či “jemnocitů” se to nedotklo…jen mě to převelice překvapilo!😀
Fikovnice:Dajo, já si nemůžu pomoct, rozklikla jsem onehdá Váš profil…a proč se Vaše rybička jmenuje tak, jak se jmenuje? Ani nemám odvahu to sem napsat…😂
Jinak, vůbec to není nic proti Vám, naopak, pobavila jste mě!👍
A mé mluvy či “jemnocitů” se to nedotklo…jen mě to převelice překvapilo!😀
Jé, já na to koukla až teď. 🤣😂
A že jsi také překvapená?🤣
Hádám proto, že milá rybička vymlátila zbytek obyvatel akvária, ledva ji tam pustili a tím pádem bylo pojmenování hned na světě 😀
acher:Právě teď ZOOM Vlčí síla.
Já už to viděla, ale teda koukla jsem včera znovu a koukala i Gina a to, že ona je pes, který na telku nekouká….akorát jí do toho hodil vidle mates, který přišel s tím, že už je čas na večeři…teda zkusila jsem mu říct, že véča bude až to s Ginuš dokoukáme…ale za 20 minut tam byl znovu a už je prý čas….no a pak už se papalo a šlo dělat po večeři čůranda a bylo po koukání…teda já to dokoukala, ale Ginuš už si šla lehnout na chodbu…
Zrzavci:Hádám proto, že milá rybička vymlátila zbytek obyvatel akvária, ledva ji tam pustili a tím pádem bylo pojmenování hned na světě 😀
Já bych Dájin profil viděla skoro do rubriky Veselé okénko…😀
Mě to vážně pobavilo!😀 Třeba Dája zítra napíše vysvětlení.
😂 Tak to my měli letos okurky nakladačky, Píčusky, sazeničky nám rozdala kolegyně z práce, původně si je piplal její přítel , ten byl nazván kolegyní “pěkným Píčusem” a nová odrůda byla na světě.
Dobrý den 😉,
tak ať to vysvětlím. U nás doma se nejmenuje nic normalního i protože já vše skomolim 👌.
Na první fotce je ryba Píčus a jeho jméno bylo mym manžel jen tak z legrace vysloveno a ono se ujalo🤫.
Druhá fotka je urna pro manžela 😉 a laskavě mu říkame Pitkin.
Gigoušek se pravým jménem jmenuje Džigolo.
Chulik - Chuli se pravym jménem jmenuje Chalapéňo.
Zuzák želvák měl být Zuzka.
No a teď uznejte, že u nás není nic tak jak má být 🤣👌.
Dája
Pitkin se dá někde koupit nebo dar přítele hrobníka?
Ale pěknej Píčus to je.👍
😄