Taky vlci
Psi v médiích
A ví se, co se přihodilo ? Mně ten fb odkaz nejde rozkliknout..
Nebyl ten pes nemocný nebo tak něco ?
A tohle byl němovčák. Roztrhali pletivo a vytáhli si ho na pole.
V Polsku, i blízko, pl strana Krkonoš, nejsou útoky na psy nijak výjimečné. Koně, krávy, často a hodně. Ale PL je veliká zem, no.
Citelný trest bude následovat těžko. MP předala k prošetření PČR.
Bože můj 😱, chudák pes, vydanej venku napospas…
Prezident Pavel prý zatoužil po vlcích v lánské oboře, že by prý mohli regulovat spárkatou v OBOŘE 🙈. To už je fakt moc.🤣 Teda mu řekli, že to není dobrej nápad..
megi-the-pes:A tohle byl němovčák. Roztrhali pletivo a vytáhli si ho na pole.
V Polsku, i blízko, pl strana Krkonoš, nejsou útoky na psy nijak výjimečné. Koně, krávy, často a hodně. Ale PL je veliká zem, no.
Chudák pes. No na podobné fotky si budeme muset, zvyknout. Ještě strašnější je, jak tam majitelé popisují, jak toho psa slyšeli naříkat, když ho vlci zaživa trhali a nemohli mu pomoct.
Ochrana přírody se zvrhává a nejen v případě vlků. I u bobra, i když ten samozřejmě není nebezpečný jako vlk. Ale škody páchá, regulovat populace odstřelem nebo i jinak se nesmí. U nás kolem řeky to vypadá zoufale. Ale chráníme bobříka i vlčka, nesmíme být na ně zlí 😡.
OT: Přemýšlím, jak chutná bobr, jako nutrie?
Možná. Každopádně bobří ocas byl považován za delikatesu.
drvodelkafialova:Chudák pes. No na podobné fotky si budeme muset, zvyknout. Ještě strašnější je, jak tam majitelé popisují, jak toho psa slyšeli naříkat, když ho vlci zaživa trhali a nemohli mu pomoct.
Myslíte že by vlci napadli i ty lidi? kdyby mu šli pomoct?
balu:Možná. Každopádně bobří ocas byl považován za delikatesu.
no tak ten bych zrovna z konzumace vyřadila jako první😄, no hned má bobr využití, zítra je neděle…bobr na neděli.
Proč byste ocas vyřadila z konzumace? Naši předci přece věděli, co je dobré. Měli to odzkoušené generacemi.
Taky mě moc mrzí, jak u nás bobři zničili staré stromy na břehu Vltavy a Berounky. Měla jsem je ráda a znala jsem je od malička, ty stromy.. Šlo to ráz na ráz, neuvěřitelný, co dokázali ta rok..
Teď jsem v nádherném centrálním parku v Mnichově viděla, že tam chrání stromy ploty z pletiva, ale stejně byly některé starobylé překrásné stromy poškozené , ach jo no…
Jednou jsem lovila z rybníka ondatru, víckrát se mi to naštěstí nepoštěstilo, ale určitě tam jsou střídavě pořád-jeden rok jo, pak ne a tak…, taková čupakabra..
balu:Proč byste ocas vyřadila z konzumace? Naši předci přece věděli, co je dobré. Měli to odzkoušené generacemi.
Protože je myšoidní🤮, jako u té ondatry…
U nás aplikovali na stromy jakýsi postřik, prý má odradit bobra od okusu, protože obsahuje něco jako písek a ještě cosi. Moc tomu nevěřím. A některé stromy opatřili pletivem. Jenže než to udělali, je fůra stromů poničená.
No to není. Bobří ocas je široký jak lopata. Vy jste neviděla bobra ani na obrázku?
Verun:Myslíte že by vlci napadli i ty lidi? kdyby mu šli pomoct?
Tak lidi nesmí vlkovi ublížit, že jo..
Asi bych se mezi ně bála mezi ně bez nějaké zbraně vstoupit , do té mely plné adrenalinu …
Nedokážu posoudit, jestli by utekli jen při pouhé přítomnosti a křiku člověka .., získávají zkušenost, že člověk nebezpečný prostě není . Taky by mě to zajímalo .
Ale sleduju, jak ztrácí plachost třeba ty lišky, promenádují se nám už úplně na férovku přímo za plotem, vědí, že tam psi nemůžou.. Dokážou se hodně rychle adaptovat.
balu:Proč byste ocas vyřadila z konzumace? Naši předci přece věděli, co je dobré. Měli to odzkoušené generacemi.
bobří ocas, medvědí tlapy - staré delikatesy 😉 starých trapperů
Veruna asi nikdy nečetla zálesáckou literaturu E.T.Seton aj.
bobří tuk přidávají do "kalorických bomb" musheři na Aljašce psům i teď
No nevím, bobří ocas a medv. tlapy, středověké postní jídlo, bobr byl prý ryba a v receptech se píše o sladké omáčce, ble, dík, nechcu. Z čeho ten ocas je? A tlapa? Něco jako prasečí ucho, nožka? Na žvýkání pro psa by to šlo, myslim.