U nás na zimu farmář krávy z pastvin nažene do kravína a na jaře vyhání ven až cca v dubnu. Jak to dělá, netuším, za celých 20 let jsem to neviděla, nejspíš nějak hodně brzy ráno.
Psi v médiích
Já trpím, když vidím koně celoročně venku. Mají přístřešek - spíš nepřístřešek - který je před ničím nechrání, vodu teď v zimě věčně zamrzlou, v létě často žádnou, seno hnusné a na place, takže pokud prší, sněží, tak mokré, ve výběhu ani stéblo trávy v létě. Ta “milovnice koní”, co je tam má, přijede snad jen dvakrát týdně. Koně jí už několikrát utekli a potulovali se po sídlišti a přilehlé hlavní silnici. Prý před časem někdo na policii nebo KVS nahlásil podezření z týrání, ale nic se nezměnilo. Koně nejsou hubení, nemají zranění,… Vůbec kolem nemůžu chodit, bolí mě srdce, když je vidím.
Nejsme tam nevidime. Zkuste nafotit. Ale jsou kone kterym bohata pastva nesvedci a pro podminky co pisete jsou vicemene delani. Dle vaseho popisu bych jako pruser videla tu vodu hlavne. Ale jinak to bude snaset ct a plnas a jinak hucul nebo ponclik
Tak určitě to budou různá plemena snášet různě. Voda, špatný přístřešek, mokré seno… nejsem koňák, ale tohle je špatně snad pro všechna plemena.
Však leithian píše, že nedostatek vody je průser. A to ostatní , včetně kondice koní, bez fotek neposoudíme.
Na Vondrově mají poncle 24/7, na hlíně, tráva žádná, seno taky volně ložené, takže když prší, zmokne. Přístřešek je v podstatě polootevřený box. Voda je v plovákové napáječce. A všichni jsou lehce obézní.
Voda ano, neměla by zamrzat. Má být dostupná v zimě i v létě.
Mokré seno - dost lidí koním seno namáčí schválně. Snižuje to prašnost. Někteří musí koním seno vyloženě máchat, ponořit ho do vody na desítky minut. Pro snížení obsahu jednoduchých cukrů.
Přístřešek. Nejde z popisu odhadnout, jak vypadá. Lepší je minimálně s jednou stěnou otevřenou. Nebo aspoň s několika velkými východy. Dostatečně velký. Hodně koní ho bude využívat prakticky jen za vedra jako stín. A po většinu jiných dnů, včetně zimy, jen jako záchod. Pokud je přístřešek nastlaný.
Větší průšvih bývá nemožnost uniknout blátu. Často chybí tvrdý, rovný povrch aspoň u krmiště. Někde koně stojí v zimě neustále v hlubokém bahně nebo na zamrzlých kráterech.
Koně jsou přizpůsobení zimě. Pokud jsou zdraví a v dobrém výživovém stavu, nemají obvykle s postupným ochlazováním potíže. A dají v pohodě i teploty pod nulou bez potřeby přístřešku. Naopak teplo snáší mnohem hůř než my. I hůř než psi, řekla bych.
Skoro bych řekla, že píšete o tom jak je to s jednou rádobykoňařkou u nás. Úplně to stejné. Letos tedy po loňské intervenci zatím doteď koně žrádlo mají, ale…….. vzhledem k tomu, že madam je perníkářka , tak je otázkou, jak dlouho jí to vydrží. Taky mě to vždycky hrozně bolí, když jdu okolo. čtyři nebožáci.
edit- abych nebyla nařčena z neobjektivního pohledu - není jen můj, je to pohled i majitelky koní ze sousedství, kde to vypadá zatraceně jinak.
Které hovado má toto na svědomí?
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-straznici-zachranovali-zubozeneho-ridgebacka-40458133#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=8&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Prý zemřel, ten rýdžbek. Ale nemohl se zaběhnout? Že by ho majitel vyhodil i s tak zvláštním obojkem? V době soc. sítí? Někdo ho pozná.
Ten pes už je mrtvej a i kdyby našli majitele, tak co, stejně by se mu nic nestalo.
Už vím, že je ten pes mrtvý. Nezbývá než doufat, že se to majiteli jednou vrátí.
Vlci v Polsku…
Pravděpodobnou majitelku už propírají sociální sítě.
Prosím, dejte odkaz, respektive kde, jaké soc. sítě?
Já mám jen FB a tam chodím málokdy.
Vlastně jsem nějak nenašla odvahu si odkaz otevřít, ale šlo o toho na kost vyhublého psa? Toho jsem zahlédla v náhledovém obrázku na iDNES a článek jsem nenašla odvahu rozkliknout a přečíst.
balu:Které hovado má toto na svědomí?
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-straznici-zachranovali-zubozeneho-ridgebacka-40458133#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=8&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
to je tahle https://www.facebook.com/juditinka.benjaminek
Už jen, že si dá přezdívku Big mama…👎
Hmm, říct někomu “chcípni, k.rvo”, to je výborný. A že jich tam takových je.
Jsem daleka psát někomu, ať chcípne, ale:
V pondělí 22. ledna krátce po třetí hodině vyjela hlídka na základě oznámení do Havanské ulice, kde se vyskytoval bezprizorní pes, pravděpodobně plemene rhodéský ridgeback. Oznamovatelce události se podařilo psa udržet na místě do příjezdu strážníků. To nebyl až tak velký problém, protože pes byl značně podvyživený, ležel v trávě a nebyl schopen chůze. Odchytáři jej na dece odnesli do vozidla a umístili do útulku ve Vápenné strouze s tím, že mu bude zajištěna bezodkladná veterinární péče. (kom. Pavel Šimek, zástupce velitele a tiskový mluvčí).
Pokud je to vina té ženy, zasloužila by si opravdu citelný trest!!! T.j. aspoň chvíli popřemýšlet v chládku…
To jsou jagteriéři ? Nevíte, jak se to stalo ? Při lovu ?
Díky. Snad na ni ten spolek, co se psa ujal, podá trestní oznámení.