tak to se vám orionko moc nepovedlo a argumentace silně pokulhává, by by se dalo i konstatovat, že je zcela mimo mísu … volání po potrestání magorů všeho druhu nemá s nenávistí nic společného
Mnou, myslím, nenávist necloumá, ale když si představím , že někdo je tak pro radost ubližuje, mám vztek strašnej . Je to podle mýho docela adekvátní pocit..
Vztek mít můžete, jasně, že mám vztek, kolikrát, mít dotyčného po ruce…… Pochopitelně potrestat. Ale přát si, aby je spoluvězni týrali?
z kamerových záznamů mají značku SPZ auta + posádku - 2 chlapi + ženská, vše kol 50ti - cíleně to házeli jen do zahrad se psy (další magoři na scéně)…uvidíme co s tím udělají "pomáhat a chránit"
tak to se vám orionko moc nepovedlo a argumentace silně pokulhává, by by se dalo i konstatovat, že je zcela mimo mísu … volání po potrestání magorů všeho druhu nemá s nenávistí nic společného
Viz odpověď Doron. Všiml jste si, že cituji jen půl věty? proti potrestání ani popel.
já bych všechny "chlapce i dívky" s úmyslnými trestnými činy a recidivisty poslal do lomu s palicí vyrábět štěrk, kde nejsou lomy , tak alespoň na třídírnu odpadu - bez vyjímky, místo počítačových kroužků a posilovny… chceš jíst - tak makej a splácej škody
já bych všechny "chlapce i dívky" s úmyslnými trestnými činy a recidivisty poslal do lomu s palicí vyrábět štěrk, kde nejsou lomy , tak alespoň na třídírnu odpadu - bez vyjímky, místo počítačových kroužků a posilovny… chceš jíst - tak makej
Já taky. Ale nemusí je při tom stejní plácat rozžhavenou lopatou a štípat rozžhavenými kleštěmi.
a pokud možno, aby mu to spoluvězni trochu okořenili ten pobyt!
Nebudete mě mít Fíkovnice ráda….ale uvědomujete si, že i ve vás sedí nenávist ?
A to je přesně ono. Někdo nenávidí čoklaře, někdo cyklisty, jiný myslivce, někdo motoristy a hlavně důchodce, ty ..…se válí doma a berou a zas jim přidali - balík….. Společností cloumá nenávist ! A pak důležitě zkoumají PROČ ? .
Nebudete mě mít Fíkovnice ráda….ale uvědomujete si, že i ve vás sedí nenávist ?
Ale to přece není nenávist, ale vztek.
A já Fikovnici chápu. Kdyby mému zvířeti někdo, jenom pro svoje pobavení, ublížil, tak je ze mě rázem Nemesis. A to jsem jinak člověk nekonfliktní a smířlivý.
Každý někdy řekneme něco, co tak úplně nemyslíme. Ve skutečnosti bychom to neudělali, je to jen prvotní vztek, ale je fakt, že dnes nevíme, pro koho jsme inspirací.
Podepisovali jsme petice za nepodmíněné a tvrdší tresty za týrání zvířat… a loni v lednu padl první bez podmínky - profláklá množitelka Wastlová. Jenže jí nakonec dali podmínku. Jak jsme čekali, my pesimisté. Nebo realisté? https://www.idnes.cz/plzen/zpravy/iva-wastlova-mnozirna-sedlec-soud-vezeni-pes-tyrani-zvire.A230516_105909_plzen-zpravy_vb Opravdu nepodmíněně to dostal ten psychopat, co si týrání psa natáčel - 16 měsíců, takže na půlku šel určitě domů. A ten trest dostal jen proto, že to nebyl jeho jediný problém.
Pak jsou tu ty trapné zákazy chovu, držení zvířat - i těm nejhorším případům, jako je Wastlová, Obermajerová (šarpej, poradkyně chovu, spousta mrtvých a nemocných),… dají třeba tři roky zákaz chovu. Takže potom mohou pokračovat. Za tu hrůzu, co se ani nedá popsat, dostala ta slavná chovatelka šarpejů podmínku. A ta měla jít příkladem, ne? A tedy tvrdší trest.
U nás je zkrátka týrání tak nějak v pohodě. Zabijete deset psů - v pohodě. Podmínka.
Teď jim na Slovensku začal platit zákaz řetězů. Neplatí to pro nebezpečné psy (no utíkáme kontrolovat, esi je Alík nebezpečný, že), hlídací a na kratší dobu. Docela bych chtěla vidět, kdyby to nějakou nešťastnou náhodou začalo platit u nás, co budou dělat s těmi pitbully srbskými psychopatickými v Brně (asi je dají do sklepa), o kterých všichni ví, že slouží na zápasy, bydlí na řetězech, nemají střechu, na nějakou péči člověka v tom počtu psů… Tzn. že majitel dává policii a SVS peníze, aby nic nedělali?
Petardou to začne, čím to bude pokračovat? Žiletkami v párcích nebo otrávenými návnadami? A kdoví, jestli právě oni už nekladli, ale to se na kameře těžko hledá.
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 02.01.2024, 19:24:00
Ne ne Orionko, nemám vůči Vám zášť. Hodně jsem přemýšlela, zda mám napsat to, co jsem napsala… Ale já opravdu nedávám ubližování dětem, starým lidem a zvířatům.
Ne ne Orionko, nemám vůči Vám zášť. Hodně jsem přemýšlela, zda mám napsat to, co jsem napsala… Ale já opravdu nedávám ubližování dětem, starým lidem a zvířatům.
Vypadá to, že se vymlouvám…ale opravdu jsem dost dlouho přemýšlela, zda napsat o tom “okořenění spoluvězni”.
Ono se to dnes stejně neděje, řada vězňů dostane MONčičáka (Možnou Oběť Napadení). A napsala jsem to nakonec proto, že jsem si vzpomněla na tu kočku, co jí zmr.i dali do konečníku petardu a odpálili. Přežila… Dodnes nechápu, proč ji pak veti piplali a neuspali. Orionko, některé naše věznice jsou fešácké. Pracovat není nutnost. Vězně platíme my… V devadesátkách jistý Kulhánek unesl, znásilnil a zavraždil malého chlapce, shodou okolností synka bachaře. A víte, jak to dopadlo? Chytili ho a co si pamatuji, přežil jen krátkou dobu. “Uklouzl na mýdle.” Pak byl i soud s bachaři, už si nepamatuji, zda něco vyfasovali… Chci tím říct, že v takovýchto výjimečných případech dokážu pochopit, že lidé vezmou spravedlnost do rukou, když vědí, že dotyčný by měl vězení jako rekreaci. Já osobně bych to “okořenění” neuměla, myslím, že jsem celkem mírumilovná bytost. Znovu zdůrazňuji, že pomyslná kudla v kapse se mi otevírá, když vím, že někdo krutě ublížil dětem, starým lidem nebo zvířatům.
Vztek mít můžete, jasně, že mám vztek, kolikrát, mít dotyčného po ruce…… Pochopitelně potrestat. Ale přát si, aby je spoluvězni týrali?
Vidíte, co sama píšete?
“…kolikrát mít dotyčného po ruce…”
To je přece velmi podobné tomu, co jsem napsala já. Ano, napsala jsem to ve vzteku, možná i v nenávisti vůči těm hovadům. Ale Vy mi vyčítáte, že jsem “delegovala vykonání trestu na spoluvězně” a sama byste je chtěla trestat sama. A přitom od toho máme soudnictví a následně vězeňství.
Znovu píšu: Nemám důvod Vás nemít ráda. Jen…vadí mi, že tresty při ubližování zvířatům jsou naprosto ubohé, nic neřešící. Takže ano, v tomto případě, kdyby dotyčný dostal nakládačku od spoluvěznů…nevadilo by mi to. Naše věznice jsou fešácké a myslím, že napraví tak 1% vězňů. Znáte z videí věznice třeba v Thajsku? To už je jiná káva!
Petardou to začne, čím to bude pokračovat? Žiletkami v párcích nebo otrávenými návnadami? A kdoví, jestli právě oni už nekladli, ale to se na kameře těžko hledá.
Takoví lidi nemají co chodit svobodně po ulicích.
Asi ve mně sedí nenávist.
No já právě přemýšlela, jak se vyvíjí tady to ubližování. Učebnicově vůči neživým předmětům, pak vůči zvířatům a nakonec takoví sadisté začnou ubližovat lidem (např. dětem, ženám). A co mám info (samozřejmě jen z médií), tak “obyčejné vězení” tyto zrůdy nenapraví, ba naopak.
Ostatně Jiří Straka byl “vykastrován” spoluvězni (= byl mu rozkopán rozkrok, ještě předtím, než se “dobrovolně” podrobil regulérní kastraci). Nevím, zda s tím souhlasím, pravděpodobně ne…ale dokážu to asi pochopit. Mám tedy v sobě nenávist?? Pevně doufám, že ne…ale jsou situace, kdy mnou emoce zacloumají.
Vypadá to, že se vymlouvám…ale opravdu jsem dost dlouho přemýšlela, zda napsat o tom “okořenění spoluvězni”.
Ono se to dnes stejně neděje, řada vězňů dostane MONčičáka (Možnou Oběť Napadení). A napsala jsem to nakonec proto, že jsem si vzpomněla na tu kočku, co jí zmr.i dali do konečníku petardu a odpálili. Přežila… Dodnes nechápu, proč ji pak veti piplali a neuspali. Orionko, některé naše věznice jsou fešácké. Pracovat není nutnost. Vězně platíme my… V devadesátkách jistý Kulhánek unesl, znásilnil a zavraždil malého chlapce, shodou okolností synka bachaře. A víte, jak to dopadlo? Chytili ho a co si pamatuji, přežil jen krátkou dobu. “Uklouzl na mýdle.” Pak byl i soud s bachaři, už si nepamatuji, zda něco vyfasovali… Chci tím říct, že v takovýchto výjimečných případech dokážu pochopit, že lidé vezmou spravedlnost do rukou, když vědí, že dotyčný by měl vězení jako rekreaci. Já osobně bych to “okořenění” neuměla, myslím, že jsem celkem mírumilovná bytost. Znovu zdůrazňuji, že pomyslná kudla v kapse se mi otevírá, když vím, že někdo krutě ublížil dětem, starým lidem nebo zvířatům.
Jj, na to si vzpomínám. Oficiální verze byla, že z výčitek svědomí spáchal sebevraždu opakovanými údery hlavy do mříží.