Jsem teď trochu paranoidní, co se týče těch amerických XL bully .
Jeden se teď k nám přistěhoval , jsou mu tak čtyři měsíce, má kupírovaný ouška i ocas, je ho už pěknej kus a chodí s ním takovej jedenáctiketej klučík, kterej ho ještě udrží, ale už jen tak tak .
Pejsek se mi zdá docela nevyrovnanej, ohůnek pořád mezi nohama .
Jsem velkej fanda mladých kynologů, ale mám trochu strach, že ho kluk později nezvládne . Evidentně ho dostal jako psa, který “miluje děti”, stará se o něj co mu síly stačí, ale zkušenosti a sílu ještě nemá.
Tak řeším, co dělat , jestli ho vyzvat na nějakou společnou procházku a něco ho trochu naučit a skamarádit psy nebo co vlastně…, protože se potkáváme denně a tuším nějaký průšvih..
Odpověď na příspěvek uživatele Mi z 31.12.2023, 15:39:21
Tak jsem to úplně popletla, to jsem se zas předvedla, není to bully ale prý cane corso.🙈
S klučíkem jsem mluvila, říkal že si ho vzali když byl pejskovi měsíc, to by vysvětlovalo tu špatnou socializaci . Kluk je Ukrajinec, ještě hodně špatně mluví česky a taky se stydí, tak z procházky asi nic nebude .
Pes je opravdu hodně bázlivej, vypadá, že na procházce je za trest, ocas úplně vtaženej mezi nohama, tiskne se k páníčkovi . Je mu teď prý šest měsíců.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 31.12.2023, 17:40:13
No chudák…aby nebylo zaděláno na strachoval agresi. Pes zesílí, už se nebude tisknout k mladému páníčkovi a může být zaděláno na pěknej průšvih. Ale co stín, potřebovali by asi pomoci, ale v tomto případě nevím, jestli je to vůbec možný.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 31.12.2023, 17:40:13
Na toho dvojnasob bacha. Bandog nebo cane corso v ne nej rukou jsou horsi jak buly a zrovna o cane jsem slychala dost o nevyrovnanych povahach. Opatrnost je na miste a byt vami paralyzer nebo peprak aspon bych s sebou tahat zacala uz ted. Jistota je jistota
Cane corso je luxusní pés, strážce ochránce to tady popisujete jak labila z Bohnic… to jsou spíše ti cane bazoš corso. Bandog, to je jiná, pořád ještě kříženec; několik mnoho linií a mnoho nepodařených, dá se přirovnat k americkým bully, pokud nevidíte chovatelům domů, tak si můžete zahrát skořápky na Vltavský, vyjde to nastejno. Bacha, půlroční by mohl být ještě štěně, ale tak měsíc dva a přemýšlejte, jak se takový pes odtrhává od jiného. A tam bych ruce nestrkala. Zvlášť, když je na tom takhle, Doron. Oni se ho při prvním trablu zbaví, to tak bývá, ale zas teda není nutný, aby Doronkový psi byli ti první.
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 02.01.2024, 17:00:49
z kamerových záznamů mají značku SPZ auta + posádku - 2 chlapi + ženská, vše kol 50ti - cíleně to házeli jen do zahrad se psy (další magoři na scéně)…uvidíme co s tím udělají "pomáhat a chránit"
z kamerových záznamů mají značku SPZ auta + posádku - 2 chlapi + ženská, vše kol 50ti - cíleně to házeli jen do zahrad se psy (další magoři na scéně)…uvidíme co s tím udělají "pomáhat a chránit"
To nemohou být normální,to snad může udělat jen úchyl.Zavřít na pár let.
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 02.01.2024, 17:12:52
To jsou pro mě jedním slovem hovada!!!😈
Článek od Acher záměrně neotevírám, nechci číst, jaká poranění/utrpení/smrt (?) to tomu pesovi způsobilo. Jen budu fakt tentokrát pevně doufat, že za toto si někdo půjde natvrdo sednout!!! Když nebudou brát ohledy na utrpení zvířete, tak vzhledem k té střelbě na FF UK by to mohli teď brát přísněji. Úmyslně ubližovali živému tvorovi!!!👎👎👎
Článek od Acher záměrně neotevírám, nechci číst, jaká poranění/utrpení/smrt (?) to tomu pesovi způsobilo. Jen budu fakt tentokrát pevně doufat, že za toto si někdo půjde natvrdo sednout!!! Když nebudou brát ohledy na utrpení zvířete, tak vzhledem k té střelbě na FF UK by to mohli teď brát přísněji. Úmyslně ubližovali živému tvorovi!!!👎👎👎
pevně doufat, že za toto si někdo půjde natvrdo sednout!!!
No holka…já bych se zase velmi divila, kdyby to někdo dostal natvrdo. Vlastně si ani nepamatuju, že by za týrání zvířete padnul nějaký nepodmíněný trest (nebo možná je to taková vzácnost, že mi to uniklo a nebo už si to nepamatuju) a to že jsou kolikrát lidi, tak ukrutní sadisti, že je mi z nich blivno a udělala bych jim to samý, co oni tomu zvířeti.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 02.01.2024, 18:38:23
Už JEDEN trest natvrdo padl. Nepamatuji si za co, ale vím, že jsem o tom četla. Pravdou je, že už si nepamatuji, jak dopadlo odvolání…
Každopádně platí už nějakou dobu, že zvíře není věc. Za toto by měl dotyčný jít do chládku a pokud možno, aby mu to spoluvězni trochu okořenili ten pobyt!
a pokud možno, aby mu to spoluvězni trochu okořenili ten pobyt!
Nebudete mě mít Fíkovnice ráda….ale uvědomujete si, že i ve vás sedí nenávist ?
A to je přesně ono. Někdo nenávidí čoklaře, někdo cyklisty, jiný myslivce, někdo motoristy a hlavně důchodce, ty ..…se válí doma a berou a zas jim přidali - balík….. Společností cloumá nenávist ! A pak důležitě zkoumají PROČ ? .
Nemocní lidé vždycky byli a vždycky budou. Důležité je to pořádně ztrestat!
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 02.01.2024, 19:24:00
A Vy opravdu dokážete na tyhle lidi nemít vztek ?
Mnou, myslím, nenávist necloumá, ale když si představím , že někdo je tak pro radost ubližuje, mám vztek strašnej . Je to podle mýho docela adekvátní pocit..