Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 13.12.2023, 09:59:29
Tady zas lidi pro pofiderni prinos nechaj fene vybrakovat vnitrek. Protoze to je dobry. Nevidim v tom rozdil. Z cca 30 kastrovanejch fen ruznych plemen co jsem poznala byly vsechny s nadvahou, vsechny s mizernou srsti a vsechny se chovaly jinak. Ale kastrace je coooool!
Tady zas lidi pro pofiderni prinos nechaj fene vybrakovat vnitrek. Protoze to je dobry. Nevidim v tom rozdil. Z cca 30 kastrovanejch fen ruznych plemen co jsem poznala byly vsechny s nadvahou, vsechny s mizernou srsti a vsechny se chovaly jinak. Ale kastrace je coooool!
Nevidim v tom rozdil.
Pak je zcela nepochopitelné, jak můžete psát, že to tomu zvířeti nevadí, že mu utli články prstů? když to vidíte stejně a tohle Vám vadí a tam píšete, že to nevadí.
Máte v tom chaos. Nicméně je zbytečné to točit dokola.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 14.12.2023, 10:55:35
Doron - já celou dobu vycházím a reaguji na základě tohodle:
Ty tygrici to v nicem neprekazi. Rvacky s tygry ani pobyt ve volne prirode ji necekaji. Neni duvod aby mela jakykoli problemy
To je to co mě zvedá ze židle, plus někde rada, abych řešila spíše opravdu týraná zvířata. jako že tohle není dostatečný týrání? a že to by mělo zůstat nepovšimnuto? Aby se pak každej tímhle vymatlancem inspiroval?
….vadí mi zbytečn kastrace psů a proto bych si ho z takového útulku nevzala, vadí mi raná kastrace koťat,proto jsem si brala vždy od chovatelů kdy jsem si rozhodla sama kdy vykastrovat..u Vemoli mi vadí zmrzačení kotěte, vadí mi I ty jeho lži, jak nevěděl, jak miluje….
Ještě že tady z toho džapánu nemáme víc zpráv, protože to bychom teprve koukali. A my máme za to, že Emerika je země neomezených možností, ale ta už dávno není na špici žebříčku neomezeného 😀
V případě Vémoly snad jde o (údajné? - to mu musí prokázat jiní) PORUŠENÍ zákona/zákonů.
Asi většina jsme pokrytci (pokud nemáme vše na háku), někteří víc, někteří míň. Tak třeba budete mít možnost zasadit se o zákaz pokrytectví, kastrací…. Proč se o to nepokusit?
Budeme “omlouvat” porušení zákona, protože kastrace?
Já teda kastraci jako takovou nepovažuji za týrání. Za týrání ji považuji až v tom případě, že se kastrují nedospělá zvířata, která tím nedostanou šanci dospět. (Do otázky spolků a plošné kastrace se pouštět nechci.) Je to odstranění části těla, ale tomu zvířeti to funkčně nevadí. Pokud pak není inkontinentní…
Ale odstranění článků prstů funkčně vadí, musí vadit, při chůzi, pohybu.
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 14.12.2023, 12:10:53
Mám to velmi podobně.
Můj pes kastrovaný je, ale až na osmém roce a ze zdravotních důvodů.
Povahu nezměnil, spíš ho mění věk, stejně jako lidi.
Jak píše Leithian, ty projevy - tam může být více aspektů.
Psa z útulku už bych dneska nechtěla, právě proto, že kastrují strašně brzo, a špatně je to, jak píšete Vy. Ale zas chápu, proč to dělají, jelikož většina populace jsou i****i, kteří nechám, že nechat na zahradě hárající fenu není OK nebo stále věří, že každá fen aby měla mít alespoň jednou za život štěňata.
A psů je všude moc, pekelně moc, těch bezprizorních obzvlášť.
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 14.12.2023, 12:23:12
Já jenom k tomuhle:
Psa z útulku už bych dneska nechtěla, právě proto, že kastrují strašně brzo,
Pozor, to tak není všude, a právě útulky jako takové tohle šmahem, myslím, nedělají, tohle šílenství je hlavní záležitostí některý soukromých zařízení /možná většiny, ale některé spolky to také nedělají. Já bych pořízení sekáčového pesana z tohodle důvodu nezatracovala, protože najít se určitě dá. Myslím, že zrovna třeba místo, odkud má Plaka teď toho svýho tlusťocha pruhatýho 😀 /Pepíno promiiň!/ bude takovým spolkem, kde nejsou zmagoření? Dá se najít, určitě dá. Tak jen jsem to musela napsat, aby se to nebralo obecně jako šmahem.