Aktuálně: 3 731 inzerátů210 865 diskuzních příspěvků18 259 uživatelů

Psi v médiích

Orionka (neregistrovaný) 13.12.2023, 10:44:05 xxx.xxx.64.54
Ph:

Kdo si je jistý, že to ještě někde nepřetrvává?

a i kdyby to teda -možná a někde - přetrvávalo - je to dost dobrý důvod zakázat “obrany” jednou pro vždy a všem? 

nehledě na to, že to chce kus systematické práce na obranách - předělat psa, co to v něm není - na život ohrožující zbraň. To není, že se 2x nechá rozčílit v kruhovce… 

Jako nebudu zastírat, že u nějakých labilních jedinců obecně - nejsou obrany dobrý nápad. Ale nevidím to jako obecný problém - všeobecné ohrožení - aby se to muselo hromadně zakazovat. 

Já jsem nikde nežádala, aby se obrany zakázaly všude a všem. Jen jsem názoru, že by je neměl cvičit každý, ani jako trenér, figurant či majitel. Protože ne každý tomu rozumí, umí to a ví, co dělá. A docela je možné, že psi typu pitbul, či staford, kteří by se měli vyznačovat laskavostí  a tolerancí vůči lidem, si to neporovnají v hlavě správně a tu svou důležitou vlastnost ztratí.

Ph (neregistrovaný) 13.12.2023, 10:51:09 xxx.xxx.94.184
Doron:

Skládaly se všestranné zkoušky - stopa, poslušnost, obrana , pes tedy musel prokázat taky velmi dobrou ovladatelnost, schopnost soustředění atd..

No, kéž by se dnes dělalo postaru..,bylo to perfektní prověření povahy . 

Skládaly se všestranné zkoušky

tak to se snad deje i ted, ne? 🙂

Kilian
Kilian 13.12.2023, 10:58:36 xxx:xxx.5f2b:aa3a
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 13.12.2023, 10:25:39

….tvrdí se, že to nevěděl, že to zjistil až poté….

balu
balu 13.12.2023, 11:02:08 xxx.xxx.152.98
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 13.12.2023, 10:33:42

Psa mám, krom toho, že je to kamarád, parťák, člen rodiny, taky na ochranu. A chci po něm, aby zasáhl, pokud by došlo k situaci, kdy by to bylo potřeba. A naopak po něm nechci, aby šaškoval na hřišti s vylomenou hlavou, byl sportovním náčiním a kamarádil se s figurantem.

Vím z dřívějška, že se v tomto neshodneme. Ale vůbec mě to netrápí, i když se svým pojetím působím  tak trochu jako dinosaurus. 

Ph (neregistrovaný) 13.12.2023, 11:06:06 xxx.xxx.94.184
Kilian:

….tvrdí se, že to nevěděl, že to zjistil až poté….

A zaroven, ze mel zanet v drapech….

Ph (neregistrovaný) 13.12.2023, 11:19:19 xxx.xxx.94.184
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 13.12.2023, 11:02:08

Normalni (zadouci) chovani psa pro zivot v civilizaci je tohle poradi : Hlidat, vyhodnocovat a podle toho se chovat. Prvni by melo byt ze strany psa - tohle me vubec nezajima, tohle by mohlo byt problem - a pak nasleduje varovani, pak zastraseni a az jako posledni vec - zautocit/kousat. Ne, ze to kouse na prvni dobrou vsechno a vsude.

Mam za sebou několikaletou anabazi se psem, aby se naucil kousat sportovku 😀 I proto tady porad pisu, ze ty obrany nejsou vsemocne 😀Problém, proč bylo tak těžké uspět s ním ve sportovce byl fakt, že tohle zvíře nechtělo kousat ze hry. Jeho vrozena mentalita byla a je fungovat jen v realu - a kousnuti bere jako posledni moznost, kdyz vycerpa vse ostatni ( ale pak teda zase nema problem 😂).

Nicmene - trenink obran tohle vrozene nastaveni psa nezmenil. Naucil se hrat si, to jo.

Psi proste rozlisuji sport a real zivot. 

Buggyra
Buggyra 13.12.2023, 11:29:11 xxx.xxx.198.226

Tady k tomu bych měla zamyšlení - mám za to, že psi rozlišují sport a reál život jen pokud k tomu mají příležitost. Pokud je jejich majitel neustále utvrzuje, že cvičák je reál a přenáší praktiky ze cvičáku i do reálného života, tak se domnívám, že se pes začne podle toho chovat. Pokud se takto bude postupovat od štěněte, budeme mít předpokládám psa, který nikdy neměl šanci přemýšlet o tom, co je “jen jako”, a co je reál. Dělá, co ho naučili.

Ph (neregistrovaný) 13.12.2023, 11:31:33 xxx.xxx.94.184
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 13.12.2023, 11:29:11

Co si mam predstavit pod tema “cvicakovyma praktikama”? 

Kilian
Kilian 13.12.2023, 11:42:44 xxx:xxx.5f2b:aa3a
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 13.12.2023, 11:06:06

..ano, ale u toho tvrzení o  zánětu bylo osvětleno, že kecá, protože při zánětu se léči ten daný prst s drápem bez amputace a ne, že se odamputují preventivně všechny drápy i s články prstů….

Tenurri
Tenurri 13.12.2023, 11:43:30 xxx.xxx.213.168
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 13.12.2023, 09:59:22

Já taky nepíšu o zákazu obran, ale o tom, že trenér psů, ať už cvičí, nebo necvičí obrany by měl mít nějaký papír k tomu, že je oprávněn k tomu trénovat psy a že prokázal nějaké znalosti a schopnosti k tomu, aby ten “papír” získal. Nejsem pro zákaz obran, jsem pro to, aby u nás nemohl trénovat psy každý, komu to zrovna přijde jako dobrý nápad, protože k tomu vůbec nic ofiko nepotřebuje. 

Ph (neregistrovaný) 13.12.2023, 11:48:48 xxx.xxx.94.184
Tenurri:

Já taky nepíšu o zákazu obran, ale o tom, že trenér psů, ať už cvičí, nebo necvičí obrany by měl mít nějaký papír k tomu, že je oprávněn k tomu trénovat psy a že prokázal nějaké znalosti a schopnosti k tomu, aby ten “papír” získal. Nejsem pro zákaz obran, jsem pro to, aby u nás nemohl trénovat psy každý, komu to zrovna přijde jako dobrý nápad, protože k tomu vůbec nic ofiko nepotřebuje. 

že trenér psů, ať už cvičí, nebo necvičí obrany by měl mít nějaký papír k tomu, že je oprávněn k tomu trénovat psy a že prokázal nějaké znalosti a schopnosti k tomu, aby ten “papír” získal

papir nefunguje - nikde ve svete. V Nemecku si treba udelate 8 hodinove skoleni a dostanete razitko, ze muzete trenovat…Spis je to naopak - papir je jen schovavacka a alibi pro ty, co stejne nic neumi. 

a co se tyka obran -v CR a na SK by skoncily obrany, pokud by figuranty nedelali pro verejnost lidi z rad profi policajtu a vojaku - psovodu. 

Tenurri
Tenurri 13.12.2023, 12:33:57 xxx.xxx.213.168
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 13.12.2023, 11:48:48

Tak zrovna policejní a vojenské psovody vnímám jako osoby znalé a oprávněné se nějak angažovat v tréninku psů. 

Já na obranách nikdy nebyla, ani to není sport kterému bych se chtěla v budoucnu se psem věnovat. Netušila jsem, že figuranty dělají pouze/hlavně(?) vojenští psovodi a policisté. 

Buggyra
Buggyra 13.12.2023, 12:40:25 xxx.xxx.198.226
Ph:

Co si mam predstavit pod tema “cvicakovyma praktikama”? 

vim já? Píšu obecně. Já byla na cvičáku naposled před 30 lety 😀 

Ph (neregistrovaný) 13.12.2023, 13:15:09 xxx.xxx.94.184
Tenurri:

Tak zrovna policejní a vojenské psovody vnímám jako osoby znalé a oprávněné se nějak angažovat v tréninku psů. 

Já na obranách nikdy nebyla, ani to není sport kterému bych se chtěla v budoucnu se psem věnovat. Netušila jsem, že figuranty dělají pouze/hlavně(?) vojenští psovodi a policisté. 

Ne pouze, ale je jich vetsina. 

Ono to neni sranda pro ne, je to docela rasovina. A lehce se prijde k urazu a to nepisu o pokousani, ale zada, klouby, vazy…

Me staci kdyz jen podavam psovi rukav ze 2-3 m.  Poslusnost z obran se uci hlavne mimo obrany, bez figa. Bereme si jen ten rukav - a modlim se, aby mi pes neublizil 😂a jsem moc vdecna, kdyz uz to pes umi natolik, abych to mohla prenest na figuranta. 

Predstava, ze na me bezi ten muj drobecek v plne rychlosti pres cele hriste - me opravdu nelaka 😂 

A plati to i naopak - ja nepustim psa na figa, co to neumi. A muze mit papiru i osvedceni milion. Ukazana plati - vysledky. Ne jen reci. Prilis si vazim zdravi sveho psa. I ke zraneni psa je totiz jen kousek na obranach… ( opet krk, zada, svaly, vazy, nohy).  

Dalsi dilek do skladacky, proc jsem skepticka k nejakemu masovemu zneuzivani obran 😀 

Orionka (neregistrovaný) 13.12.2023, 13:31:03 xxx.xxx.64.54
Ph:

Ne pouze, ale je jich vetsina. 

Ono to neni sranda pro ne, je to docela rasovina. A lehce se prijde k urazu a to nepisu o pokousani, ale zada, klouby, vazy…

Me staci kdyz jen podavam psovi rukav ze 2-3 m.  Poslusnost z obran se uci hlavne mimo obrany, bez figa. Bereme si jen ten rukav - a modlim se, aby mi pes neublizil 😂a jsem moc vdecna, kdyz uz to pes umi natolik, abych to mohla prenest na figuranta. 

Predstava, ze na me bezi ten muj drobecek v plne rychlosti pres cele hriste - me opravdu nelaka 😂 

A plati to i naopak - ja nepustim psa na figa, co to neumi. A muze mit papiru i osvedceni milion. Ukazana plati - vysledky. Ne jen reci. Prilis si vazim zdravi sveho psa. I ke zraneni psa je totiz jen kousek na obranach… ( opet krk, zada, svaly, vazy, nohy).  

Dalsi dilek do skladacky, proc jsem skepticka k nejakemu masovemu zneuzivani obran 😀 

Nejde o úmyslné  zneužívání, ale o neznalost, pokusy a blbost.

Quash
Quash 13.12.2023, 14:11:12 xxx.xxx.33.234
balu:

To si myslím taky. 

Necvičím, tak mě požadavky zkušebních řádů netrápí. Zajímá mě praktické použití, opravdový zásah psa, když by o něco šlo. Není tam lepší zloba, než kořistnický pud? Mně připadá, že ano. 

Nejde spíš jen o způsob, jakým lze postupovat s ohledem na vyzrálost psa? Je  špatně rozvíjet lovecký a kořistnický pud štěněte a mladého psa ve sportovní části výcviku a na to pak plynule navázat služební částí výcviku s rozvíjením obranného a bojového pudu, když je pes mentálně připravený?

Anonymní (neregistrovaný) 13.12.2023, 16:25:00 xxx.xxx.175.220

Pre bezni zivot je. 

Doron
Doron 13.12.2023, 16:39:11 xxx.xxx.162.126
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 13.12.2023, 10:51:09

Jj, jasně to jsem psala pro lidi, co psali, že se v tom nevyznaj . Jako , že obrana byla ( je) součástí komplexního výcviku .

Myslím, že může být problém, když se cvičí separátně, jak se s některými bulíky dělá .

orionka
orionka 13.12.2023, 16:54:40 xxx.xxx.64.54
drvodelkafialova:

https://cnn.iprima.cz/ridic-natocil-jineho-sofera-jak-venci-psa-za-autem-tyrani-zvirat-zuri-ochranci-419758

Jako samozřejmě se to nemá a je to nebezpečný, ale musím se přiznat, že mě to trochu pobavilo. 😄

Snad majiteli medializace postačí k tomu, aby s tím přestal.

No jo, Liberecko ! Tam se dějí věci. V Liberci už skvělá E.N. venčila svou skvělou Briginu z auta. Ale jela pomaleji a Briga běhala po chodníku.  Zase - na lyžích, když už Brigina nemohla, hodila ji Eva do batohu. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.