Aktuálně: 3 730 inzerátů210 828 diskuzních příspěvků18 259 uživatelů

Psi v médiích

balu
balu 09.12.2023, 08:34:38 xxx.xxx.152.98
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 09.12.2023, 08:27:31

Tak v zajetí můžou žít zvířata s různým tělesným poškozením. 

Dobře, já asi nejsem objektivní, protože tohle mi připadá zrůdné. Stejně jako vyoperovávání hlasivek aby pes neštěkal - myslím, že se to dělá v USA.

kometa
kometa 09.12.2023, 08:47:40 xxx.xxx.147.163
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 09.12.2023, 08:34:38

Však s tím taky nesouhlasím.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 09.12.2023, 08:48:59 xxx.xxx.106.55
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 09.12.2023, 08:34:38

Ale jistě, pokud se to zvíře zraní tak, že by v přírodě nepřežilo, pak ať ho klidně někdo chová doma.

Jenže zmrzačit zvíře, abych ho mohl chovat je něco jiného. Když bude někdo argumentovat tím, že drápy nepotřebuje a odstraňování nevadí, tak co všechno by se ještě dalo uříznout?

Počkat, zuby vytrháme, žije v zajetí, ať žere mleté. Hlasivky? K čemu, otravoval by sousedy řevem. Kulky ? Na co, aspoň bude míň smrdět.

Třeba nějakou dobrou duši napadne,  co dalšího takový tygr nepotřebuje, aby z něj byl ideální domácí mazlík.

kometa
kometa 09.12.2023, 09:35:43 xxx.xxx.147.163
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 09.12.2023, 08:48:59

Na co, aspoň bude míň smrdět.

Tak zrovna kastraci bych nedávala na roveň odstranění drápů. Všichni mí kocouři taky byli a jsou “bez koulí”.

A v Zoo taky občas kastrují - obě pohlaví, když chtějí zachovat držení ve smečce/stádu, ale nechtějí mláďata. U druhů, které není potřeba rozmnožovat.

S ostatním souhlasím.

Doron
Doron 09.12.2023, 10:24:24 xxx.xxx.162.126

Já bych tipovala, že tygřice byla flaškáč a drápy jí odstranili už jako kotěti , protože ona ta předčasně odstavená koťata pak celý život “ šlapou”, což je dost nepříjemný i u kočky .

Hezký zákrok to není , ale zase mě to to tak nepobuřuje vzhledem k tomu, co zažívají hospodářská zvířata je to nic . A já jejich maso kupuju a dávám ho svým psům. 

Teď tý tygřici ublížili znova , musí být chuděra úplně ztracená . 

orionka
orionka 10.12.2023, 19:09:59 xxx.xxx.64.54

Vémolova tygřice : 

Tato bílá forma tygra indického byla v minulosti uměle vyšlechtěna v Indii, kde se vyskytují klasicky zbarvení tygři indičtí. V roce 1951 lovci v přírodě odchytili světle zbarvené mládě, které se dostalo do soukromé sbírky maharadži z Révy. Odchycené mládě byl samec a maharadža jej pojmenoval Mohan. Maharadžovi se zalíbilo světlé zbarvení srsti, a tak se rozhodl uměle vyšlechtit bílého tygra. V dospělosti zplodil Mohan několik mláďat s nepříbuznou klasicky zbarvenou samicí Begum. Někteří jejich potomci měli světleji zbarvenou srst. Jedním z nich byla tygřice Radha, se kterou Mohan zplodil čtyři bílá mláďata. Tak započal chov této šelmy, která se vyskytuje pouze v chovech v lidské péči, nikoliv ve volné přírodě. Potomci Mohana pak putovali v 60. letech do Evropy i za oceán do dalších institucí, zoologických zahrad a soukromých chovů.

orionka
orionka 10.12.2023, 19:15:23 xxx.xxx.64.54

A pak v ZOO - v některých - usoudili, že vlastně : mají chovat domácí mazlíky? Není to divoké zvíře. Zahrady dostaly jiné poslání - zachraňovat divočinu. Bílí tygři byli jen na efekt. A najednou byl převis koťat. A tak se objevili překupníci a koťata se dostala ledaskam - třeba i k Vémolovi.

Otázka je, jestli jí v Německu bude líp. Jestli by neměla radši za kámoše Vémolu, než druhou tygřici. Jestli jí úřednický šiml víc neublížil, než pomohl. Spolu s Vémolou potrestali i tygřici ( asi ).

lupus4
lupus4 10.12.2023, 19:16:12 xxx.xxx.205.61
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 10.12.2023, 18:10:45

sranda čtení 😉

orionka
orionka 10.12.2023, 19:20:04 xxx.xxx.64.54
Doron:

Já bych tipovala, že tygřice byla flaškáč a drápy jí odstranili už jako kotěti , protože ona ta předčasně odstavená koťata pak celý život “ šlapou”, což je dost nepříjemný i u kočky .

Hezký zákrok to není , ale zase mě to to tak nepobuřuje vzhledem k tomu, co zažívají hospodářská zvířata je to nic . A já jejich maso kupuju a dávám ho svým psům. 

Teď tý tygřici ublížili znova , musí být chuděra úplně ztracená . 

S největší pravděpodobností o společnost druhé tygřice vůbec nestojí. Jestli se u Vémoly měla dobře a pochybením byly papíry……

orionka
orionka 10.12.2023, 19:22:00 xxx.xxx.64.54

Ale jistě, pokud se to zvíře zraní tak, že by v přírodě nepřežilo

Z fotek je zřejmé, že je to bílý tygr. Žádný by v přírodě nepřežil. Ani s drápy, ani bez nich.

orionka
orionka 10.12.2023, 19:39:40 xxx.xxx.64.54
Ronja s motejlem:

https://www.seznam.cz/komentare/24804691-kdyz-k-nam-bezi-agresivni-pes-meli-bychom-se-otocit-zady-a-roztahnout-na-nej-prsty-radi-cvicitelka

Proč jste mi neřekly (i), že když nás chce zabít pes, stačí se otočit zády? 

Jsem zlá, že jo. No jo.

Neřešila ona už se kdysi na iFauně ? Jako blázen a docela nezodpovědná osoba? Napsala o tom agresivním psu knihu: Bude dobrej. A pak se z ní stala cvičitelka.

Otočte se k opravdu agresívnímu psu zády a on vám natrhne….., nebo taky vykousne ledvinu, nebo překousne páteř. 

Repta-A-Repta
Repta-A-Repta 10.12.2023, 20:05:16 xxx.xxx.142.113
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 10.12.2023, 19:39:40

Napsala bohužel i pokračování….a postupně se začala prezentovat jako zkušená v oblasti výchovy a výcviku…

lupus4
lupus4 10.12.2023, 21:19:45 xxx.xxx.205.61
orionka:

Neřešila ona už se kdysi na iFauně ? Jako blázen a docela nezodpovědná osoba? Napsala o tom agresivním psu knihu: Bude dobrej. A pak se z ní stala cvičitelka.

Otočte se k opravdu agresívnímu psu zády a on vám natrhne….., nebo taky vykousne ledvinu, nebo překousne páteř. 

jj, to je ona, typická Kikina, četl jsem jen tu první a těžce se prokousávala svou úplně základní neznalostí a spoustou chyb, ale zase uznání za to, že to nevzdala…

Kilian
Kilian 11.12.2023, 06:07:13 xxx:xxx.ba59:2f4c
Odpověď na příspěvek uživatele Repta-A-Repta z 10.12.2023, 20:05:16

…tak ona ta knížka byla zajímavá vcelku tím, jak to paní se psem nevzdala a co byla ochotna podstoupit ohledně psa……ale tak to máte obdobné jako s panem Jarošem a jeho Klubem moderního psa….také jeden problémový pes a hned profi trenér, no alespoň tomu obětoval čas  a tři roky se vzdělával v ATĚ za nemalý peníz a pokryl místo na trhu pro ty kdož o psech nevědí zhola nic, nechtěji na cvičák ani k opravdu kvalitnímu a osvědčenému trenérovi a přitom nechtějí nechat psa růst jak dříví v lese….. 

Orionka (neregistrovaný) 11.12.2023, 10:24:59 xxx.xxx.191.252
Kilian:

…tak ona ta knížka byla zajímavá vcelku tím, jak to paní se psem nevzdala a co byla ochotna podstoupit ohledně psa……ale tak to máte obdobné jako s panem Jarošem a jeho Klubem moderního psa….také jeden problémový pes a hned profi trenér, no alespoň tomu obětoval čas  a tři roky se vzdělával v ATĚ za nemalý peníz a pokryl místo na trhu pro ty kdož o psech nevědí zhola nic, nechtěji na cvičák ani k opravdu kvalitnímu a osvědčenému trenérovi a přitom nechtějí nechat psa růst jak dříví v lese….. 

Něco jiného je vychovat normálního, i když problémového psa a něco jiného radit, jak na agresora. Když to bude strachový agresor, bude se k vám chtít dostat zezadu a vy se k němu otočíte zády ?

Řekla bych naopak, postavit se zády ke zdi, k plotu a přední část si chránit taškou, batohem….třeba by se zakousl do něj. V tom nejlepším případě mít před sebou třeba strom, husté křoví a pak si chránit boky. A modlit se, aby se objevil majitel, jelo kolem auto…

Kilian
Kilian 11.12.2023, 11:37:19 xxx.xxx.152.68
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 11.12.2023, 10:24:59

…já ake reaguju na to, že se do role poradce nebo trnera pasuje dnes ve své podstatě prvomajitel psa….no on pan Jaroš má také poměrně nebezpečného psa…..s tím jak se bránit napadení agresivním   psem souhlasím s vámi…   

Ph (neregistrovaný) 11.12.2023, 20:12:24 xxx.xxx.94.255
Quash:

V Rakousku hrozí zákaz obran? Neví někdo prosím víc?

https://www.top-dog.at/OTS_20231108_OTS0058.pdf?

ano. A s tim se vete i DE ☹️

Po tom smrticim utoku nejakeho bula na bezkyni - protoze ten bul mel na FB fotky, kde behal s peskem v hube kolem figa 🙄

vyhodnotili to, ze kdyby nechodil na “obrany” nestalo by se to…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.