Aktuálně: 3 504 inzerátů217 073 diskuzních příspěvků18 333 uživatelů

Psi v médiích

Fikovnice
Fikovnice 14.11.2023, 13:06:53 xxx.xxx.62.83
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 14.11.2023, 12:49:41

Ano. A jak píšu, vadí-li mi něco/někdo, kdo opakovaně porušuje zákony a vyhlášky, tak je potom potřeba opakovaně kontaktovat orgány, kterým přísluší to řešit. A každé oznámení o narušení pořádku je Policie POVINNA nějak řešit. Ono to popadesáté přestane bavit nejen ty, co zákony nedodržují, ale i ty policajty.

Fikovnice
Fikovnice 14.11.2023, 13:12:08 xxx.xxx.62.83
Tenurri:

nedá se ten hrnec do něčeho dát? větší lavor? Nebo několik podložek/ručníků pod to? 

Já mám doma pod jednou miskou v koupelně (tam máme dlaždice) hadr a pod druhou miskou velký tác, takže všechno rozlité kolem je v tom tácu a ne na podlaze. Nebo mít přes den ty hrnce ve vaně/sprchovém koutě?

Je to teda OT, ale Willy si právě často máčí v miskách packy, nebo tam háže hračky, takže dát něco pod ty nádoby na vodu byla nutnost.

Ano ano, zabezpečeno hadry, obloženo…

Ono Elsa samozřejmě také miluje máčení tlapajzen. Holt máme ty sourozence…😄

Bohužel Elsa “jen” tak mírně pokapávala okolí, ale Fido prostě hrnec posouval po podlaze. Děsím se návratu souseda domů, psal, že po návratu se mi ozve. Já mu sama nabídla peníze, ale netuším o kolik si řekne. No, moje blbost…😟

anonymní (neregistrovaný) 14.11.2023, 13:13:05 xxx.xxx.87.55
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 14.11.2023, 13:04:29

Já si hlavně myslím, že bezohlední lidi se řvoucíma psama nežijou jen na vsi. Neustále řvoucí psi jsou i ve městech, ale tam se to možná řeší snáz. Město je víc anonymní, policie všude dostupná. Na ves než dorazí policie k volně pobíhajícímu psovi, pes je dávno v trapu, svědkové nikde nebo nechtěji hrotit vztahy. Řešení mezilidských záležitostí je na vsi o dost složitější. 

Myslím, že v této debatě nejde o vesnici či město, ale o lidi bezohledné jak ke svému okolí, tak k lidem i ke psům. Ti jsou všude - vesničani či měšťáci, starousedlíci či naplaveniny.

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 14.11.2023, 13:14:13 xxx.xxx.119.6

Jak se z pár příspěvků (který jsou třeba ještě psaný pod tíhou frustrace?) pozná, jak se člověk chová? 

Tož já jsem taky naplavenina a naplaveninou budu navždy, páč tak to bývá. Jsou tu lidi naplavený před třiceti lety a jsou naplavený furt, protože naplavenina je každej, kdo tu nebyl porozen. 

Souhlasím s Buggyrou, pokud se bojíte reakcí, hlašte anonymně, není váš problém, že je někdo neohleduplnej jedinec. Oni si na vás teda asi stejně budou ukazovat, asi budou vědět odkud vítr vane, ale znovu, je jejich problém, že si neumějí, nebo nechtějí zvíře zajistit.

Fikovnice
Fikovnice 14.11.2023, 13:17:28 xxx.xxx.62.83
anonymní:

No a to je právě to vesnické specifikum - volejte na vesnici na někoho, komu opakovaně volně pobíhá pes, opakovaně policii. A můžete se stěhovat rovnou. I když pobíhající pes napadal starousedlíky, obtěžoval, lidi se bojeji, v ten okamžik se semknou proti náplavě , co si dovolila volat na někoho polici. “No představte si to pani, to sme tu nikdy neměli !” A bude co probírat v obchodě i v hospodě…. Chudák bude ten, na koho ta bekaná náplava zavolala cajty.

S těma náplavama versus starousedlíkama je to vůbec zajímavý.  Zajímalo by mě , za jak dlouho se z náplavy stane starousedlík. Protože skoro všichni starousedlíci byly svého času náplavy a z náplav se časem stali starousedlíci. 

Jenže bez toho jste holt ve slepé uličce…

Co vám jiného zbývá? Buď to tedy tolerovat, anebo si stěžovat…a následně ustát, že se dostanete do řečí.

Já bych taky teoreticky mohla sousedovi tvrdit, že mi doma absolutně nic neteče (také by momentálně nic nenašel) a že je vytopený třeba z bytu šikmo nad ním (ono se to stalo, a ne jednou). Ale vím, že za to můžu já, tak si holt ponesu následky.

Fikovnice
Fikovnice 14.11.2023, 13:21:14 xxx.xxx.62.83

Stran anonymity: Jen dotaz do placu. Je povinna se policie zabývat anonymním ohlášením přestupku nebo prostě něčeho, co se dané osobě nelíbí? 

Ono tedy je anonymita a “anonymita”. Pokud cajti budou chtít, tak si samozřejmě mohou zjistit, kdo jim volal (pokud to teda nebudu chtít jo tajit třeba koupí SIMky na jedno použití, kterou následně spláchnu do záchoda).

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 14.11.2023, 13:23:38 xxx.xxx.119.6
Odpověď na příspěvek uživatele anonymní z 14.11.2023, 13:13:05

Prostě existují vyhlášky a ty nemají být pro srandu králíkům. Dělejte si nějaký záznamy a votravujte, jo budete votravná náplava, ale jen proto, že jste náplava, nemá někdo jiný, právo nechat vás svým psem obtězovat.

Fikovnice
Fikovnice 14.11.2023, 13:24:18 xxx.xxx.62.83

Asi si sama odpovím. Myslím, že Policie musí řešit i anonymní ohlášení. Ostatně kolikrát bylo třeba v médiích, že někdo volal cajty třeba na exhíky atp. A v telefonátu se oznamovatel jménem neohlásil.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 14.11.2023, 13:28:11 xxx:xxx.21d4:63d4
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 14.11.2023, 13:04:29

A tak to máte taky pravdu. Já už prostě cítím silnou alergii na lidi, kteří se stěhují na vesnici a mají pocit, že nám konečně objasní, jak se tu doteď žilo špatně. To je prostě osud vesnic v dojezdové vzdálenosti Prahy a jiných větších měst. Nás zatím nikdo neotravoval, ono by mu to taky nebylo nic platné, nicméně někteří sousedi tím dost trpí. Je zajímvé, že hlavně ti, kteří byli původně vstřícní a v lecčem ustoupili.

Fikovnice
Fikovnice 14.11.2023, 13:42:26 xxx.xxx.62.83
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 14.11.2023, 12:49:36

Bohužel nemám…

Já snad vytopila sousedy poprvé. Nevím ani, zda by se mi to tedy vyplatilo…

Vím akorát, že naši byli od sousedů nad námi vytopení snad 20x. To bylo ještě za komoušů a tuším s tím nic moc nenadělali. Pak jsem už já sama byla vytopena od souseda. Když jsem mu to řekla, opáčil, ať si nechám vymalovat a dám mu následně účet. Tak jsem to tak tehdy udělala…

Leithian
Leithian 14.11.2023, 13:42:52 xxx.xxx.124.127
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 14.11.2023, 13:28:11

Anonym.by se potentoval bydlet v nasem byvalem domove. Za barakem koleje (pravda lokalka nakladni 2x denne) 300m psi utulek a na dvore prebytecni utulkaci cca 10-60 jeden cas. A vse to rvalo. Bud hromadne nebo ma stridacku. Ticho nebylo nikdy. Co by delal? Utulek vznikl posledni tak by ho nechal zavrit? Psy jim sel postrilet? Nebo v byvale jine vsi 1km vojenske letiste. Zakazal by stihackam vzlety a tudiz i prulety kus nad barakama pri cvicenich? Boze boze

assil
assil 14.11.2023, 13:45:59 xxx.xxx.121.3
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 14.11.2023, 13:42:26

Kupte betonovou misku, s tou kočka ani nehne.

assil
assil 14.11.2023, 13:47:50 xxx.xxx.121.3
Odpověď na příspěvek uživatele anonymní z 14.11.2023, 13:13:05

Jo, u nás i kdyby policie hned skočila do auta, nebude tu dřív než za 10 minut, ale obvykle to je spíš tak že jako Teď máme něco důležitějšího, přijedem až budeme mít čas.

Je to prostě neřešitelný a fakt se nedivím, že někde někomu rupnou nervy a nemusí hned střílet, ale hodí otráveného buřta.

Fikovnice
Fikovnice 14.11.2023, 13:55:47 xxx.xxx.62.83
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 14.11.2023, 13:47:50

Hmm, ale to je divný. U nás na toto policajti slyší. Ale na druhou stranu kamarádka s manželem mají chatku v zahradní kolonii. Opakovaně byli vykradeni a pak dokonce zjistili kým. Jakousi feťačkou, znali její jméno, totožnost. Už si nepamatuji, jestli ji tam snad dokonce někdy nepřistihli. Nedělala velké škody, tuším jim vždy zničila plot, zámek, sežrala jídlo, vychrápala se tam… A v tomto případě je policie asi fakt bezzubá. Ženská nikde nebydlí, majetek nemá nulový, ale mínusový. A na zavření to nebylo. Kamarádka byla tehdy šíleně naserkaná. Musím se jí příležitostně zeptat, jak to tehdy dopadlo.

anonymní (neregistrovaný) 14.11.2023, 13:58:52 xxx.xxx.87.55
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 14.11.2023, 13:42:52

Bože bože, všimla jste si, že tu celou dobu píšu o odpovědnosti majitelů psů za chování jejich psa a za to, aby nadměrně neobtěžoval okolí neustálým řevem ?! Proč asi pes několik hodin denně v kuse prořve ? Nevychovaný + nevyžitý, protože majitel přece nebude obětovat svůj čas a energii na výchovu a vyžití svého psa kvůli nějakým prudivým sousedům.

O nevychované a nevyžité stíhačce jsem nic nepsala, o místní lokálce taky ne. No a psí útulky by se dle mého názoru měly budovat a realizovat tam, kde nikoho neustálý psí řev neruší a neobtěžuje.

Fikovnice
Fikovnice 14.11.2023, 13:58:54 xxx.xxx.62.83
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 14.11.2023, 13:45:59

Kéž byste měla pravdu. Betonové napáječky jsme mívali pro králíky, ale byli schopni je čumákem posouvat. Já zkusím asi ještě dnes někam zajet a něco rozumného koupit. Ty hrnce jsou několikalitrové, přesto je Fido tlapou posune. Když je voda po okraj, je to těžší a posouvá se mu to hůř, ale zas voda snadněji vyžbryndne…

Mmch. pokud se maluje koupelna (fakt malého rozměru), máte někdo prosím odhad ceny (současné)?? Abych večer nepadla do mdlob.

assil
assil 14.11.2023, 13:59:07 xxx.xxx.121.3
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 14.11.2023, 13:55:47

Problém je v tom, že na vesnicích žádná policie není a policie z města se tam kvůli takovýmhle “kravinám” nehrne.

A taky prostě vědí, že než tam dojedou, pes bude v trapu a bude to zbytečný minimálně půlhodinový výjezd.

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 14.11.2023, 14:02:15 xxx.xxx.119.6
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 14.11.2023, 13:59:07

Taky tak. 

Sarah01
Sarah01 14.11.2023, 14:02:40 xxx.xxx.11.197
anonymní:

Ano - máme u nás vyhlášku zakazující volný pohyb psů.  Už dlouho a stejně dlouho ji pár vybraných jedinců nedodržuje. Jejich psi se opakovaně volně pohybují po vsi, ohrožují okolí, útočí na psy, auta i lidi a co jako. Tak to přece na vsi bylo odjakživa. Pes má hlídat, tak ho přece nebudu uvazovat, když nemám plot. Když se pes chce jít proběhnout , tak ať jde. Tito lidé moc dobře vědí, že na ně nikdo nemůže. Jsou to přece ti praví kovaní vesničani, náplavy i starosta jim může víte co. Komu to vadí ať se odstěhuje do města. 

Vyhlášky musí být vymahatelné a někdo je nějak musí vymáhat. Na vsi s kovanými vesničany nevím kdo a jak. A stejně pruději jen ty náplavy. Pravověrným vesničanům to sice vadí taky, ale “nechtěji si dělat zle.” Takže opět vítězství bezohledných.

U nás to pomohlo, i když pravda trvalo to několik let. A to u nás dřív pobíhaly volně i slepice a husy. Mám pocit, že na každém zastupitelstvu si vždy někdo stěžoval, tak zřejmě se s tím opravdu snažili dělat všechno možné, co bylo v jejich silách. Na druhou stranu ti nově přistěhovaní si stěžovali na retardéry v obytné zóně, že jim to ničí auta atd., takže je tady už nemáme a já si při vyjíždění od domu musím dávat setsakra pozor, aby mě někdo nesmetl. 

Fikovnice
Fikovnice 14.11.2023, 14:07:38 xxx.xxx.62.83
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 14.11.2023, 13:59:07

No počkejte, ale ta naše famílie žije na vesnici. A jak jsem psala, Měšťáci tehdy Flokyho dovezli dokonce z jiné vesnice přímo k famílii domů, vyloženě mu udělali TAXI. A co si pamatuji, tak to nebylo, že by byl ztracený třeba dva dny; odhaduji, že byl dovezen možná i dřív než famílie zjistila, že není na zahradě.

Myslím ale, že tehdy schytal nějakou ránu od cajtů - bylo mi řečeno, že byl děsně schlíplej. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.