Aktuálně: 3 724 inzerátů210 791 diskuzních příspěvků18 258 uživatelů

Psi v médiích

drvodelkafialova
drvodelkafialova 14.11.2023, 09:36:19 xxx.xxx.120.36
assil:

Normálním lidem nevadí štěkající pes, ale vadí jim štěkající a řvoucí hodiny v kuse a že někteří psi dokážou takhle prořvat půl dne a noci.

A ani ti nemají právo ho zastřelit.

balu
balu 14.11.2023, 09:39:58 xxx.xxx.152.98
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 14.11.2023, 09:23:05

Zřejmě proto, že při evakuaci bývá nouzové ubytování a třeba v takové tělocvičně, když byste si vy dovedla psa, sousední rodina kočku, další papouška, a další dva potkany, a támhle ti králíka, tak jak by to soužití vypadalo? Byl by to zdroj konfliktů, hluku, nehledě na to, že i tato zvířata zaberou nějaké místo. 

anonymní (neregistrovaný) 14.11.2023, 09:48:51 xxx.xxx.87.55
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 14.11.2023, 09:35:24

myslím, že tohle není ani tak o vesnici x město, ale o tom, že bezohlední tupci žijí tam i tam. On ten pes může řvát hodiny i ve městě. A přijde mi úsměvné, jak vesničani argumentují náplavami a tím, že jim na vesnici vadí psi a kohouti. 

“Mistři světa” žijí všude.

assil
assil 14.11.2023, 09:56:19 xxx.xxx.121.3
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 14.11.2023, 09:36:19

Nemají právo ho zastřeli, ale prostě někomu rupnou nervy. Protože prostě ve valné většině případů nemá žádné zákonné právo domoct se nápravy.

V některých případech by fakt nebylo od věci zavést sem některé americké manýry.

assil
assil 14.11.2023, 09:58:35 xxx.xxx.121.3
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 14.11.2023, 09:39:58

No to mě taky napadlo, ale stejně v dnešní době ochrany čehokoliv mi fakt připadá divný, že chtějí po těch lidech, aby tam ty zvířata nechali dva týdny bez jídla a vody.

Sarah01
Sarah01 14.11.2023, 10:02:22 xxx.xxx.11.197
anonymní:

myslím, že tohle není ani tak o vesnici x město, ale o tom, že bezohlední tupci žijí tam i tam. On ten pes může řvát hodiny i ve městě. A přijde mi úsměvné, jak vesničani argumentují náplavami a tím, že jim na vesnici vadí psi a kohouti. 

“Mistři světa” žijí všude.

Tak já jsem třeba taky náplava, ale vzhledem k tomu, že jsem na vesnici vyrostla, tak mně vesnický hluk přijde normální. Zatímco někteří lidi z města, kteří tu bydlí cca 5 let, do té doby bydleli v paneláku, si myslí, že tady budou všechny stavět do latě. A že jich teď nějak přibývá. Jo, na vesnici byl vždycky nějaký člověk, který všechny prudil, ale teď je jich prostě nějak víc. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 14.11.2023, 10:06:23 xxx:xxx.4ebb:fc1e
Odpověď na příspěvek uživatele anonymní z 14.11.2023, 09:48:51

Ono je to stejné, jako když blbá náplava argumentuje výrazem ,,tupý vesnický buran" a ani není schopná se normálně přihlásit, ale píše jako anonym.😘

balu
balu 14.11.2023, 10:10:44 xxx.xxx.152.98
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 14.11.2023, 09:58:35

U nás by to bylo stejné. Prostě lidský život má absolutní přednost a zvíře je jen zvíře. Na druhou stranu ti lidé možná mají možnost sednout do auta i se svými mazlíčky a odjet a ubytovat se někde soukromě (nevím jak přesně na tom Islandu, ale teoreticky). 

balu
balu 14.11.2023, 10:17:40 xxx.xxx.152.98
Sarah01:

Tak já jsem třeba taky náplava, ale vzhledem k tomu, že jsem na vesnici vyrostla, tak mně vesnický hluk přijde normální. Zatímco někteří lidi z města, kteří tu bydlí cca 5 let, do té doby bydleli v paneláku, si myslí, že tady budou všechny stavět do latě. A že jich teď nějak přibývá. Jo, na vesnici byl vždycky nějaký člověk, který všechny prudil, ale teď je jich prostě nějak víc. 

To není jen vesnice. Bydlím na okraji druhého největšího města v republice. Naše městská část je tvořená především rodinnými domky, je to původně vesnice, a malým sídlištěm. Lidi se sem stěhují právě pro tu klidnou až vesnickou atmosféru. Ale těm novým pořád něco vadí. Štěkot psů, kokrhání, kdákání, řehtání, cirkulárka, sekačka, ohně (pálit se může jen dvakrát týdně), dokonce zvonění zvonů na kostele, autobusy ve smyčce, toulání koček, a já nevím co všechno ještě. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 14.11.2023, 10:24:51 xxx:xxx.4ebb:fc1e
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 14.11.2023, 10:17:40

Jo, s tím kostelem máte taky pravdu. U nás odbíjí zvon každou čtvrt hodinu a každou celou ještě počet hodin😀. Pravda je, že náš kostel zaplaťpánbu hodně těchle nerváků vyřadil z řad zájemců o tiché venkovské bydlení.

anonymní (neregistrovaný) 14.11.2023, 10:27:37 xxx.xxx.87.55

Mně třeba nevadí, když pes párkrát za den zaštěká v rámci hlídání, ale vadí mi, když ten samý pes prořve hodiny v kuse a majitel řekne, že je mu to jedno. Zrovna tak mi nevadí, když kohout kokrhá přes den, ale vadí mi, když kokrhá od půl čtvrté od rána - proč si ho ten majitel nezavře ? 

Ty náplavy asi jdou na vesnici za klidem a hle - klid nikde. Tak jsou zklamaný a “pruději”.

balu
balu 14.11.2023, 10:32:10 xxx.xxx.152.98
Odpověď na příspěvek uživatele anonymní z 14.11.2023, 10:27:37

Proč by si kohouta zavíral?Takhle to vždycky fungovalo… 

Náplavy by si měly zjistit před tím, než se naplaví, co život na vesnici obnáší. A když se jim to nelíbí, tak si mají koupit dům v satelitním městečku, kde nikdo slepice a jiná zvířata nechová, zahrádku jim opečovává zahradník v pracovní době a jinak je tam mrtvo. Tedy klid a ticho.

Buggyra
Buggyra 14.11.2023, 10:35:26 xxx.xxx.198.226

Kamarádka má u sousedů pávy 😀 Nějakej kohout je proti tomu prd. A všichni si zvykli.

Fatia
Fatia 14.11.2023, 10:47:59 xxx.xxx.205.210

Kohout mi nevadí, ani v půl čtvrté ráno. To se dá odflitrovat, asi máme v okolí tiché kohouty, nepřijde mi jejich zvukový projev tak hlasitý a hlavně, není nepřetržitý. Sousedi měli vždycky psy, tedy feny. jedna z nich řvala v kuse celou noc a celý den. Když tu jednou spala moje máma, vstala ve 3 ráno a šla si se sousedovic psinou povídat, aby neřvala. Když už nespí ona, zabaví psa, aby mohli spát všichni v okruhu 300 m. Já jednou zoufalá vybehla na balkon (nahatá 😀 😀 😀) a zoufale řvala “drž hubu ty čubko!”. Snad si to sousedka nevzala osobně. Vzít zbraň a střílet je řešení neakceptovatelné a nepřijatelné, přesto nechat proštěkat psa celou noc je nepřijatelné úplně stejně. To se nedělá, na vesnici, malém městě ani kdekoliv jinde. Nevadí mi pes štěkající na něco, vadí mi pes, štěkající na nic. U nás se situace vyřešila i bez střílení, uštěkaná fena je už v pánu, stejně jako paní sousedka, další fena tolik neštěká a “mladí”, co se nastěhovali evidentně nemají stejně pevné nervy, kvalitní špunty do uší nebo prostě jen lépe slyší a nenechají psa řvát v kuse několik hodin. Když štěká dýl, ozve se z okna “mazej”, pes zaleze boudy a je klid.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 14.11.2023, 10:57:04 xxx:xxx.4ebb:fc1e
Odpověď na příspěvek uživatele anonymní z 14.11.2023, 10:27:37

je mi úplně a dokonale jedno, za jakým účelem a z jakého důvodu se tito lidé stěhují na vesnici. Nehodlám a nebudu kvůli nim měnit svoje zvyky a žít jinak, než se vesnicích žilo odjakživa. Můj kohout bude klidně kokrhat v ½ čtrvté ráno, moji psi budou hlídat - proto je mám, husy budou ječet, a včely pobodají každého, kdo k nim poleze moc blízko. Když budu chtít klidně si zas pořídím kozu a prase, až budu v důchodu. 

Takhle to prostě na vesnici je, kdo chce ticho, ať žije ve městě.

anonymní (neregistrovaný) 14.11.2023, 11:02:57 xxx.xxx.87.55

No mně jednou soused, když jsem mu řekla, že jeho pes prořval už několik nocí řekl: “ No viď, že to vydrží !” A mimochodem tento pes, když neřval ve dne v noci, tak běhal po vsi a obtěžoval lidi a psy. Ale to je přece normální, že psi neustále řvou a běhaji po vsi, takhle to vždycky fungovalo. To přece vadí jen náplavám.

Já bydlela ve městě i na vesnici, ale nikde bych nedopustila, aby moje zvíře (jakékoli) nadměrně  obtěžovalo okolí. Styděla bych se za svoji bezohlednost a neschopnost.

Fikovnice
Fikovnice 14.11.2023, 11:07:00 xxx.xxx.62.138
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 14.11.2023, 10:57:04

Myslím, že každý extrém je špatně…

Jasně, že na vesnici psi štěkají a kohouti kokrhají. Mně osobně by to asi nevadilo. Ale moje famílie žije na vesnici (od narození všichni) a jejich sousedi měli psa, který celé noci provyl. Vím, že babička nemohla spát, byly z toho fakt sousedské spory. Ale stejně se nevyřešilo nic, dokud Bobík (jestli si pamatuji dobře) nepošel…

megi-the-pes
megi-the-pes 14.11.2023, 11:14:21 xxx.xxx.124.42

A tak třeba je to tak, že bordel dělají náplavy.

Ale ze slov zde plyne, že úřady doopravdy pisatel nezkusil. Bude to takové to stěžování si u piva, ale nic se mi dělat nechce.
Když uštěkance vypustím do polí a zavolám odchyt, dostane to majitel k úhradě. Nevěřím, že to zacvaká víc jak jednou, spíše ani jednou. 
Dál k řešení nic. 
A kohout náš kokrhal zavřený. Má jen jedny hodinky.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 14.11.2023, 11:21:51 xxx:xxx.4ebb:fc1e
anonymní:

No mně jednou soused, když jsem mu řekla, že jeho pes prořval už několik nocí řekl: “ No viď, že to vydrží !” A mimochodem tento pes, když neřval ve dne v noci, tak běhal po vsi a obtěžoval lidi a psy. Ale to je přece normální, že psi neustále řvou a běhaji po vsi, takhle to vždycky fungovalo. To přece vadí jen náplavám.

Já bydlela ve městě i na vesnici, ale nikde bych nedopustila, aby moje zvíře (jakékoli) nadměrně  obtěžovalo okolí. Styděla bych se za svoji bezohlednost a neschopnost.

Co je pro jednoho nadměrné obtěžování, je pro druhého něco zcela v normě. Pokud můj pes v rámci hlídání štěká v noci na lidi, kteří courají po vesnici, je to zcela v pořádku. Pokud sousedovic omladina pořádá bujaré večírky, mávnu nad tím rukou, taky jsme byli mladí. Atd, prostě se tak na vesnici žije, žilo a žít bude. Přizpůsobit se musí ten, kdo se přistěhoval. Až se přestěhuji do města, taky si nebudu stěžovat na zvonění tramvají apod.

Mnohem víc než trocha hluku, my vadí nepříjemní prudiči, kteří neustále svými nesmyslnými stížnostmi na cokoli obtěžují okolí daleko víc, než by zvládlo jakékoli domácí zvíře.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.