POkud někde každý den štěká pes v kuse kolik hodin , a trvá to třeba roky, tak to nejde srovnávat s občasným zaštěkáním psa. A milovníky psů by první mělo zajímat, co to ten majitel na tom svým psovi páchá. Spokojený, vyžitý, vychovaný pes celé dny neřve jak tur. Takovýho majitele bych já třeba zastřelil docela s chutí (samozřejmě nadsázka)
To se taky ale neřeší střelbou, anébrž povoláním příslušných úřadů. Třeba veterinární správy. Už jen ta jejich návštěva je pro majitele takového psa známkou, že se něco děje a někdo se stará.
Zkusit můžu, proč by ne 🙂 Pokud se nastěhuju někam, kde už to řve, tak jsem si to měla rozmyslet. A pokud to začne řvát v době, kdy já už jsem tam zabydlená, tak to chce začít řešit rázně a rychle. To se klidně dá obejít pár sousedů v dosahu řevu a sepsat nějaká petice. A samozřejmě povolat kontrola z KVS. Ano, je to plýtvání zdroji, ale já rozhodně nepůjdu a nezastřelím sousedům psa. (dílem proto, že nemám zatím čím)
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 13.11.2023, 14:24:51
Asi takhle, KVS vám na tohle nepřijede a v podstatě ve valné většině případů vám nepřijede ani policie. Jediná možnost je stěžovat se na obecním úřadě a ve většině případů se opět dozvíte tak akorát, že pes je pes a tak štěká.
V podstatě lidi tímhle obtěžovaní nemají žádnou možnost jak to řešit.
A samozřejmě, ono to nic nevyřeší, prostě to jen otravuje toho majitele, nic jiného. Dokud nechce řešit majitel, tak to za něj nikdo jiný řešit nebude 🙂
Ale rozhodně je takové otravování majitele lepší, než jít a psa zastřelit. Nemyslíte?
U nás zafungoval městský úřad. Sousedí se domluvili, průběžně natáčeli videa v noci jak tam ta fila vyřvání v kotci. Sjednali si schůzku se starostou a bylo to. Majitel po nepříjemné návštěvě z úřadu psa přestěhoval, nakonec se ho, ale stejně zbavil a bylo to ku prospěchu všech zúčastněných, včetně toho chudáka brazilského. Asi záleží na konkrétním městském úřadě, my jsme malé město, lidi se tu dobře znají a takové věci se hned rozkřiknou.
Když žiju na vesnici, musím počítat s tím, že sousedům štěká pes, kokrhá kohout, rámusí sekačka nebo cirkula a se spoustou dalších zvuků. Komu to vadí musí buď zůstat ve městě nebo si pořídit špunty do uší.
Rozhodně my míň vadí štěkající pes než volně pobíhající psychopat se zbraní. Kdyby ti psi na okolí útočili, někoho pokousali, zakousli jeho zvířata, prosím pak je eventuálně možné je zastřelit, ale určitě ne kvůli štěkotu. Příště bude střílet po dětech.
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 14.11.2023, 07:55:09
“Když žiju na vesnici, musím počítat s tím, že sousedům štěká pes, kokrhá kohout, rámusí sekačka nebo cirkula a se spoustou dalších zvuků. Komu to vadí musí buď zůstat ve městě nebo si pořídit špunty do uší.”
Tohle je přesně argumentace bezohledných ignorantských vesnických buranů. (A nejen jich). Celodenně řvoucí vesnický pes opravdu není přijatelný vesnický kolorit. To byl možná v dobách, kdy byla vesnice plná psů uvázaných na řetěze u boudy, kdy jejich jedinou celoživotní činností bylo řvaní u boudy. Dnes by i na vesnici měli žít ohleduplní lidé a spokojení vyžití a vychovaní psi. Pokud kohout vyřvává od půl čtvrté ráno a ruší okolí, opět je to bezohlednost majitele kohouta. Kohouta má mít zavřeného a pouštět ho kokrhat v přijatelnou hodinu. Sekačka a cirkula neřve celé dny a noci (na rozdíl od některých psů) - a ano, i na vesnici by tyto nástroje nemuseli řvát celou neděli, poledne nevyjímaje.
Všechno je to o prostých lidských ohledech k ostatním, o “selském rozumu”, o tom, abych druhým nečinil to, co by třeba vadilo mně. Jenže některé věci - třeba vyžití a výchova psů, stojí nějaký čas a úsilí a proč se namáhat něčím tak přízemním jako je ohleduplnost, že ?!
No a ta KVS, Policie, starosta…. s debilem stejně nic nezmůžou a takové ty sousedské války taky nic moc.
““Když žiju na vesnici, musím počítat s tím, že sousedům štěká pes, kokrhá kohout, rámusí sekačka nebo cirkula a se spoustou dalších zvuků. Komu to vadí musí buď zůstat ve městě nebo si pořídit špunty do uší.”
Tohle je přesně argumentace bezohledných ignorantských vesnických buranů.”
Mě by třeba zajímalo, proč i v dnešní době je možná evakuace jen bez zvířat jako psi, kočky, ptáci nebo prostě taková zvířata, který s sebou vezmu během minuty.
Jakože jsou ti lidi pak někde hromadně ubytovaní a nechtějí tam zvířata?
Moje konečné stanovisko je, že to máte buď řešit legální cestou a nebo se přizpůsobit. Opravdu nechtějte, abych měla pochopení pro člověka, který vezme flintu. Nemám. A to jsem věčně uštěkaného psa měla za zdí bytu dvacet let.
Odpověď na příspěvek uživatele anonymní z 14.11.2023, 09:11:57
A proto se nestěhujte mezi vesnické burany. Na vesnici žiju celý život a věřte mi, že mě nic nepobaví víc, něž náplava z města, co mi přijde vykládat jak mu vadí zvuky zvířat .😂😂😂