Aktuálně: 3 724 inzerátů210 790 diskuzních příspěvků18 258 uživatelů

Psi v médiích

anonymní (neregistrovaný) 10.11.2023, 11:26:56 xxx.xxx.87.55
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 10.11.2023, 11:16:54

No pokud budou na zahradě děti vřeštět denodenně několik hodin a bude to trvat roky a roky nevím nevím. To samé se sousedem řezajícím denodenně několik hodin, roky a roky.

Je vidět, že si neumíte představit tu narůstající frustraci ze psů, kteří řvou den co den hodiny v kuse. A pes žije deset až patnáct let. Za to, aby pes nadměrně neobtěžoval okolí zodpovídá majitel psa. Týká se to jak napadání psů, lidí, zabíjení cizích domácích zvířat, kálení ve věřejném prostoru, tak i nadměrného štěkání.

Buggyra
Buggyra 10.11.2023, 11:28:49 xxx.xxx.198.226

Za to, aby pes nadměrně neobtěžoval okolí zodpovídá majitel psa.

Tak proč teda nezastřelit toho majitele? 
Zastřelíte psa a majitel si zrovna pořídí jiného a za rok vám to tam koncertuje znova.

anonymní (neregistrovaný) 10.11.2023, 11:30:10 xxx.xxx.87.55
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 10.11.2023, 11:20:34

Jakože mám díky sousedovi za své drahocené peníze stavět protihlukové stěny, odhlučňovat si barák, pronajímat si zahrádku jinde, když ji mám u své nemovitosti, starat se psovi souseda o zábavu a vyžití a postavit mu za mé drahocené peníze odhlučněný kotec ? Tak to jsem teda pobavena.

Myslím, že s bezohledným ignorantem se člověk nedomluví, a týká se to jak napadání psů a lidí volně pobíhajícími psy, tak i neustálého psího řevu.

Doron
Doron 10.11.2023, 11:49:15 xxx.xxx.88.155
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 10.11.2023, 11:28:49

Řekla bych, že střelec určitě přijde o zbroják a to nebude všechno .

Majitelé měli říct, že střelce viděli, nevím, jestli je záznam z kamery která zabírá cizí pozemek průkazný, tedy jestli může být brán jako důkazní materiál.., mám takový matný pocit že ne.

Zoufalství lidí, kteří jsou obtěžováni neustálým štěkotem chápu, takhle se to ale řešit nedá .

Oni ti majitelé  provozovali nějaký útulek, jestli jsem to správně pochopila ?

Ph (neregistrovaný) 10.11.2023, 12:09:35 xxx.xxx.89.208

V civilizovanych zemich je zakaz mit psa v noci venku uprostred obydlenych mest a vesnic. 
Nebydlis na samote?  Tak si nech psa stekat - ale u sebe v baraku. 

Kupodivu -funguje to. 

megi-the-pes
megi-the-pes 10.11.2023, 12:14:02 xxx.xxx.124.42

Berou si nechtěné psy. Takové ty, co je nikdo nechce. 

Pokud mě otravuje sousedův pes, pustím ho ven a zavolám odchyt. I kdyby otevřít dlouhou tyčí, co jako, pes se dostane do lepších podmínek, nebo si majitel vykoupí, ale když se to stane dvakrát třikrát…

V tomto případě střelby už bych byla dávno u nadřízených - státní zastupitelství a třicet stížností na nečinnost denně. 

Jsem sousedům řekla, buď budete sekat křoviňákem v pracovní dny a ne v čase večeře a v devět večer, nebo budu pokaždé volat policii a vy si pokaždé zacvakáte pokutu na národním výboře a nemám problém stokrát volat hygienu. 

Už sekaj normálně. 

A klidný, ale pevný hlas funguje líp než řev. Je totiž děsně děsivý.
Zapnu kameru a jdu. Co jako. Obličej netočím. 

Mi neříkejte, že všecky instituce řekly - to nevadí, my nic dělat nebudem.
Dejte jejich zápisy, su hrozně zvědavá.

Tady to byl záznam kamery od majitelky těch psů a kamera snímala její příjezdovku a garáže, jen kousek sousedova baráku, ale z dálky, vlevo. Když mezi nimi není překážka… televize taky natáčí, akorát nesmí skrz zavřené okno. Skrz děravý plot může. 
Tento důkaz tady ale není potřeba, on se k tomu přihlásí, ne? Však někde už jeho bratr řekl, že se chlubil. Nebo co. 
Na hlavu je práce té policie, že navrhli týrání, ale to, že nám tu tlapká psychopat ozbrojený, neva. 

Zrzavci
Zrzavci 10.11.2023, 12:18:35 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 10.11.2023, 11:49:15

No ano, píšou, že dělali dočasky. A já si tady právě v tichosti melduju to, že pokud třeba prostě k tomu nepřistupovali opravdu zodpovědně a s ohledy vůči ostatním a neměli tam ty psy tak, aby neobtěžovali ostatní, tak bohužel nesou svůj díl viny. Ale to nevíme, že jo. Jak to měli a mají, ale bohužel dnes do psího světa vstupuje čím dál tím víc nezodpovědných, psi posléze obtěžují ostatní a pak to taky můžou ti psi odnést. Jasně, třeba je ten střelec čistej magor, naprostý hovado a oni to vedou tak, že ostatní sousedé o psech nevědí. To se z článku nedozvíme. Škoda psího života a trápení té druhé fenky. Já jsem radši na ty záběry z kamer nekoukala.

Tenurri
Tenurri 10.11.2023, 12:18:59 xxx.xxx.213.168

To, že někomu ruply nervy fakt není omluva situace a říct, že byl vlastně v právu…no.

Já taky nepůjdu zastřelit svoje sousedy, protože to jsou nevychovaný hovada, jejich děcka řvou celej den (prakticky deno denně) na balkoně, do toho na ně řve jejich matka, dělají bordel před budovou a jezdí za něma divný existence (hlavně v noci) s hlasitýma autama…

Teď taky ti majitelé psa můžou třeba jít a každý den od rána do večera pouštět hlasitou hudbu…co udělá soused? Zastřelí je taky? 

Zrzavci
Zrzavci 10.11.2023, 12:37:54 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 10.11.2023, 12:23:51

Dík. ale neměla jsem se dívat ☹️ každopádně se psy problém nebyl a ten člověk střílí na cizí pozemek, kde se navíc pohybují děti - fakt hrůza. nechápu, v čem má policie problém, jak může mluvčí říkat, že v případě, že pachatel bude vypátrán - vžďyť ho mají na kameře, po čem chtějí pátrat? 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 10.11.2023, 13:50:21 xxx.xxx.1.46

Vlastnit zbraň je odpovědnost. Její použití si má vlastník rozmyslet, pokud ji použije tak, jak ji použil v tomto případě, má jít bez pardonu sedět. Na takovýhle teror není žádná omluva.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 10.11.2023, 13:51:48 xxx.xxx.1.46
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 10.11.2023, 12:09:35

Vzhledem k fotkám, pokud nemají postel na zahradě, spali psi v domě.

Zrzavci
Zrzavci 10.11.2023, 13:59:09 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 10.11.2023, 13:50:21

ano, s tím  bez výhrady souhlasím.

Anonymní (neregistrovaný) 10.11.2023, 14:06:52 xxx.xxx.87.55
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 10.11.2023, 13:50:21

Vlastnit psa je odpovědnost. Jeho pořízení si má majitel rozmyslet, pokud nezajistí, aby pes nadměrně neobtěžoval okolí,  má jít bez pardonu sedět. Na takovýhle teror není žádná omluva.

Jakožto milovník psů odjakživa v žádném případě neobhajuji střílení po psech. Jen mě takovéto případy přimějí k zamyšlení nad tím, co k nim asi vedlo. Nevím, co k tomu vedlo  v tomto případě. Třeba nějaké osobní spory a snaha ublížit člověku. 

Já žiju v psím teroru už asi deset let, několik denodenně a několikahodinově řvoucích psů v okolí. Fakt super. “Zastřelili” jsme je už mnohokrát - teoreticky, protože s jejich majiteli není rozumná řeč a psi i lidi jsou jim jedno. Oni ti “šílení střelci” občas magoři opravdu jsou. Ale občas jsou to objektivě nešťastní a frustrovaní lidé v bezvýchodné situaci.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 10.11.2023, 14:33:56 xxx.xxx.1.46
Anonymní:

Vlastnit psa je odpovědnost. Jeho pořízení si má majitel rozmyslet, pokud nezajistí, aby pes nadměrně neobtěžoval okolí,  má jít bez pardonu sedět. Na takovýhle teror není žádná omluva.

Jakožto milovník psů odjakživa v žádném případě neobhajuji střílení po psech. Jen mě takovéto případy přimějí k zamyšlení nad tím, co k nim asi vedlo. Nevím, co k tomu vedlo  v tomto případě. Třeba nějaké osobní spory a snaha ublížit člověku. 

Já žiju v psím teroru už asi deset let, několik denodenně a několikahodinově řvoucích psů v okolí. Fakt super. “Zastřelili” jsme je už mnohokrát - teoreticky, protože s jejich majiteli není rozumná řeč a psi i lidi jsou jim jedno. Oni ti “šílení střelci” občas magoři opravdu jsou. Ale občas jsou to objektivě nešťastní a frustrovaní lidé v bezvýchodné situaci.

To, co tu srovnáváte je směšné. Střelná zbraň ma sloužit k sebeobraně, ne k zastrašování sousedů natož útokům na jejich majetek. Štěkot psa, ječení dětí, hlasitost všeho druhu není nejmenší omluva či důvod k použití zbraně.

assil
assil 10.11.2023, 15:17:29 xxx.xxx.121.3
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 10.11.2023, 14:33:56

Jenže ono to tak bylo celou lidskou historii, tam kde vrchnost rezignovala na zachování pořádku, tak si prostě ti lidi ten pořádek zajistí sami. V současný situaci myslím, že takovýhle případů bude přibývat.

Tenurri
Tenurri 10.11.2023, 15:19:10 xxx.xxx.213.168
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 10.11.2023, 14:06:52

Ale občas jsou to objektivě nešťastní a frustrovaní lidé v bezvýchodné situaci.”

Já třeba nerozlišuju, jestli celé dny vrtá soused, sousedi po sobě řvou, brečí, křičí a dupají děti nebo štěká pes, případně si nad námi pořádají divoké párty každý víkend do rána (minule na sousedy volali ten stejný večer/noc policii 4x!!! protože otevřené okno dokořán, hudba na plné pecky. Nepustil je dovnitř a ještě se jim vysmíval z okna a nemohli nic. Vždycky jen tytyty a odjeli pryč asi nemohli vyrazit dveře, když je nepustil)…prostě mě to neopravňuje k tomu jít a někoho zastřelit. 

A někteří lidi jsou opravdu magoři a vadí jim i to, když si v bytě vedle někdo pomalu prdne. Aby na mě baba klepala, že mám moc hlasitý vysavač, nebo že se moc nahlas směju a povídám si ve svém vlastním bytě PŘES DEN je fakt přes čáru zase pro mě. To se tedy nestalo přímo mě, ale na návštěvě u kamarádky…milá důchodkyně se celé dny nudila, tak prudila všechny sousedy v okolních bytech…taky jí z toho mohlo švihnout a mohla jít někoho zastřelit, že. Když ji frustrovalo, že v paneláku přes den není absolutní klid…vtipné bylo, že když na ni někdo mluvil, tak odsekla, že neslyší a šla pryč 😀 …

Prostě pro vytažení zbraně kvůli frustraci opravdu nemám pochopení. To bychom se tu za chvíli mohli střílet všichni, že.

Někomu vadí, že na vesnici kokrhá kohout, někomu vadí, že za barákem smrdí krávy, někomu vadí x dalších věcí. Hodně lidí dělá z komára velblouda a nedávají ani to, když pes párkrát přes den štěkne u plotu. Pro někoho je totiž i to občasné štěknutí extrémně obtěžující, stejně jako normálně si hrající děti vedle na zahradě. Každý na to má totiž tu citlivost i nervovou soustavu jinou. 

Bohužel, jestli je někdo tak citlivý, že nedává žádný hluk a frustruje ho to natolik, že by to řešil násilím, má se odstěhovat někam na samotu. Ticho totiž není nikde. Když tu zbraň použije, měl by jít sedět.

xyz (neregistrovaný) 10.11.2023, 17:13:04 xxx.xxx.87.91
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 10.11.2023, 15:19:10

POkud někde každý den štěká pes v kuse kolik hodin ,  a trvá to třeba roky, tak to nejde srovnávat s občasným zaštěkáním psa. A milovníky psů by první mělo zajímat, co to ten majitel na tom svým psovi páchá. Spokojený, vyžitý, vychovaný pes celé dny neřve jak tur. Takovýho majitele bych já třeba zastřelil docela s chutí (samozřejmě nadsázka) 

Sarah01
Sarah01 10.11.2023, 17:49:56 xxx.xxx.162.253
assil:

Jenže ono to tak bylo celou lidskou historii, tam kde vrchnost rezignovala na zachování pořádku, tak si prostě ti lidi ten pořádek zajistí sami. V současný situaci myslím, že takovýhle případů bude přibývat.

Taky si myslím. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.