Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 10.11.2023, 07:18:37
Myslím, že už se znají, ti lidé a psi tam, věděli, že to není tak vážné. Viděla jsem nějaká videa, kde se kangalo anatolci používají jako bojoví psi… a to teda vypadalo jinak.
No, když se zrovna rvou jako vlčáci, cvakaj zuby a lítaj nohy, tak asi nic, ale když se takhle chytnou a drží, což by se mohlo třeba u nějakých těch bull psů stát…? Tak by mě zajímalo, zda to funguje.
Mě překvapilo, že tomu anatolovi nikdo do tlamy nenacpal klacek a nezapáčil… Třeba to nejde…
Tak když už toho psa držím, tak mu nemusím nic lít do nosu, ne?
No musíte, dyk jste to viděla u těch kangalů. Stojíte u něj, držíte ho za hlavu - a von tu hubu jen tak neotevře. Proto se ptám, jestli by ta voda fungovala.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 10.11.2023, 09:45:11
Jo takhle. Pořád nevím - jak tam tu vodu technicky nalít. Chrstnout na čenich by asi nestačilo. Nalít do tlamy - taky nevím. To už mi přijde efektivnější to přiškrcení.
Mám zkušenost jenom při zvedání ležících krav - nalít vodu do ucha. Ale ani to nebylo na 100%.
To mně přijde zrovna asi nej to strčit do huby klacek a zapáčit. Ono stačí tu hubu otevřít jen na maličko, aby se vysoukala kůže protivníka. Škrtit takové hovado, to si vůbec neumím představit, vždyť vážím stejně jako on. Bych musela mít festovní lano a ten klacek provlíct a protočit to lano za ten klacek, abych měla na to škrcení páku. Nalít z petky do čenichu vodu (lít a lít, však on se jí nadechne) je pro mě novátorská myšlenka, tak mě zajímá, jestli by to fungovalo. Ale někdo by musel mít petku s vodou, že. Klacek se u nás tedy najde spíš.
Nalít z petky do čenichu vodu (lít a lít, však on se jí nadechne)
jj. urcite pejsek v klidu pocka, az trefite z petky do nosu v case nadechu 😄
ze se na psy chrstne kybl vody - neni o nadechu, ale o prekvapeni. proto obcas i nekteri pusti. A nekteri ne.
A ja teda spis premyslim, co je na tom videu vlastne - zajimaveho? Perou se psi, normalni sarvatka, nic na zivot a na smrt, lidi je nezajimaji -ani se nenechaji oddelit, ale ani se do lidi nepusti - v takovem afektu zase nejsou. Chovani skupiny psu. Jo, jsou velci.
Já jsem při rvačkách psům vodu do nosu nelila. Ale když jeden držel a nechtěl pustit, zmáčkla jsem mu nosní houbu a v okamžiku, kdy si potřeboval dodat kyslík a nadechl se tlamou, pustil protivníka a rvačku jsem ukončila. Udělala jsem to i cizímu psovi, když rval toho mého. Ale dost osobní odvahy to chtělo a asi bych to nedělala nějakému cizímu psovi zabijákovi.
Odpověď na příspěvek uživatele KatyQ z 09.11.2023, 11:14:59
Ano máte pravdu. Skvělá práce Policie ČR. Bohužel ani Policie ČR nic nezmůže proti “inteligentům”, kteří si pořídí psa - nejlépe nějaké náročnější pracovní plemeno, nechaji ho na dvorečku ať se tam zabaví sám - třeba neustálým štěkáním, až zoufalému a bezmocnému sousedovi po několika letech soustavného štěkacího teroru rupnou nervy a řvouny si vyřeší sám po svém.
Představte si dny a roky neustálého psího řevu, kdy nemůžete užívat svůj majetek - zahradu, nemůžete se vyspat, denně posloucháte hodiny a hodiny psího štěkotu a nezmůžete vůbec nic. Fakt se nedivím, že to někdo vyřeší usmrcením psů. Bohužel to odskáčou za svého bezohledného a debilního majitele.
Kéž by následky takového jednání vedly též k tomu, že by dotyčný nemohl užívat vlastní majetek. Páč by rotoval po veřejně prospěšných pracích a platil škodu jak mourovatej.
Pak by se příště třeba rozmyslel a řešil situaci jinak.
Pokud bezmocnému a zoufalému sousedovi rupnou nervy, nemá co legálně držet zbraň. Co když si na vedlejší zahradě zřídí někdo dětskou skupinu.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 10.11.2023, 10:52:24
“Pak by se příště třeba rozmyslel a řešil situaci jinak.”
A to by mě velice zajímalo, jakpak se takováto situace řeší jinak. Máte na mysli odstěhováním se někam, kde nežijí bezohlední a idiotští majitelé štěkacích komand ? Mars, Venuše, Jupiter…. Nebo snad stížností na místní úřad, přivolání Policie ČR, domluvou s majitelem psa či něco podobně úsměvného ?
A pozor, nemám na mysli občasné zaštěkání psa, ale každodenní hodinové řevy zoufalých nevychovaných, nevyžitých a frustrovaných psů.
Taky pes v médiích, jak zní téma a vyblesknutý přes apku na hlídání 😉 čumák spinká na mém místě a na mé noční košili, kterou jsem tam pro ty účely nechala…a vyšlo to 😍 ráno ale občas vypravuje u dveří, že jsme ho doma zapomněli….
Taky se dá postavit protihluková stěna, taky se dá odhlučnit barák, taky se dá najmout zahrádka jinde, taky se dá se sousedem domluvit na zábavě pro psa, taky se dá sousedovi postavit odhlučněný kotec, jéje, nedrážděte mou fantazii 😀