taky je na tom projevu videt, co je prirozena reakce psa a co naucena 😇
Ad pastevec a obrany… vyskakují na mě videa obran s kavkazáky… občas se saoši, nějakej ten moskevák. Nikdy jsem neviděla video s pyrenejem.
Vůbec si neumím představit, že by Gina reagovala na figuranta, když ví, že to není doopravdy, neumím si představit, že by se do něj zakousla… maximálně by ho seřvala, když by byl hodně”otravnej”…ale spíš by se podívala na mě “tvl, co to je?” a já bych řekla “ to je figurant, měla bys ukázat jak mě ubráníš”…a Gina “😂😂😂😂😂 tak to jsi mě pobavila”… už vidím, jak bych se jí snažila drsným tónem namotivovat “ vem si ho… trhej” a ona by tam stála a chvíli na to koukala a pak by jí to možná přestalo bavit a šla by si čuchat nebo by si lehla.
No jestli to maj ostatní pyrenejci podobně, tak chápu, že videa nejsou.
Aneb není pastevec jako pastevec.
Taky vlastně nechápu, proč by se měly s pastevci dělat obrany… možná mají smysl nějaké modelové situace, ale taky nevím, jaká je pravděpodobnost, že pes bude vědět, že je to jen jako a jak je potom vypovídající.
Ve své podstatě já potřebuju jediné, abych svýho pastevce udržela v klidu, pokud já vím, že mi nic nehrozí, ale můj pastevec má opačný názor. A nemyslím si, že v tomhle by mi obrany pomohly.