drvodelkafialova:Našla jsem zajímavé video, je na něm vidět rozhánění rvačky velkých psů.
Vodu do nosa a okamžitě pustí! Spolehlivě tu vodu vdechne když mu ji lijete do čumáku.
Můžete mi pls někdo objasnit, jak orgán na ulici určí, zda se jedná/nejedná o plemeno na daném seznamu? Popř. jak já, jako majitel, prokážu, že se o dané plemeno nejedná, pokud mám třeba vořecha?
Myslím, že v Německu na to mají proškolené veterináře a celníky. Něco jako celníky, jsem to zapomněla.
A v UK vydali ofic. popis plemene, počítám, že to bude probíhat podobně.
https://www.gov.uk/government/publications/official-definition-of-an-xl-bully-dog/official-definition-of-an-xl-bully-dog
https://www.gov.uk/guidance/prepare-for-the-ban-on-xl-bully-dogs
Ve Wiki (a chybí tam nově ten bully) je:
"Zákon se vztahuje i na křížence výše uvedených čtyř typů psů. Nebezpeční psi jsou klasifikováni podle "typu", nikoli podle označení plemene. To znamená, že to, zda je pes podle zákona zakázán, bude záviset na posouzení jeho fyzických vlastností a zda odpovídají popisu zakázaného „typu“. Toto posouzení fyzických vlastností provádí soud."
Tzn. nestane se, že by mi na ulici policie psa zabavila a šla ho utratit.
Ti zabití lidi taky měli život před sebou, zvláště to batole, žejo. Podle mě je to správný rozhodnutí, lidi jsou debilové a budou takoví vždycky a nikdo je nepředělá žádným vzděláváním ani za 100 let a život lidí má přednost, teď se pár psů utratí a pak už je tam nikdo nebude mít, takže se utrácet další už nebudou.
V dnešní době fakt vůbec není nutný chovat takováhle nebezpečná plemena, klidně ať vyhynou, nic se nestane.
BTW, máme tu teď na vsi debila s podobným plemenem a kdyby mu přikázali toho psa utratit, byla bych fakt šťastná.
Ti zabití lidi taky měli život před sebou, zvláště to batole, žejo. Podle mě je to správný rozhodnutí, lidi jsou debilové a budou takoví vždycky
No to jasněže! To absolutně bez debaty.
Jinak, taky se pochopitelně obávám toho, aby člověk neměl v sousedství debila s nebezpečným psem.
Díky za objasnění, takto je to pro mě ok.
Ta přechodová fáze je/bude palčivá, utrácet zdravá zvířata atd., ale nová už by se vlastně rodit neměla a tím se celkově psům jako takovým i lidem uleví.
Našla jsem zajímavé video, je na něm vidět rozhánění rvačky velkých psů.
Tohle jsem náhodou našla, třeba to někomu pomůže v orientaci plemen typu bull
Ha nevložil se mi obrázek tak znovu
To nejsou velcí psi. To jsou velcí kangalo anatolci. Kavkaze, nebo co to byl, odvedli… mezi cizí kangaly bych fakt nevlezla. 😀 To byli domácí, ale dost mě překvapilo, že na to nemají nějaký trik, třeba přiškrtit, však ti psi mají i ke sto kilům, tahat je za nohy, hm…
Plakátek hezký. Pro ilustraci dobré. Trochu zmatek s Yenkee teriérem, pitem a staffbullem, on yenkee a pit je to stejné, yenkee mu říkali, když dorazil s Iry do Států, jak byl bramborový hladomor, a staffbull skoro taky, ale plemeno jako takové vzniklo později, ne dřív.
S tím Irskem je to takové dnes zvláštní, pitbull vlastně pochází od nich; z těch ostrovů, ale je tam zakázaný.
Pitbulla bychom takto bledého, jak je na obrázku, potkávat moc neměli, je to vada
a tyto barvy jsou spíše u množitelů a kříženců, které pak pojmenují bully xl xxl xxxxxl…
Tedy - na obrázku nahoře s rokem 1800´s je staffbull, ale píší tam stafford. teriér, což je jiný pes, přišel až po pitbullovi - vzali pitbulla, vyfotili, popsali
a řekli, že pod AKC se bude jmenovat americký staffordširský teriér. Byl to Colby"s Primo, narodil se 1935, takže stafford nemohl existovat kolem 1800… a určitě ne tento maličký… ten maličký je staffbull a hrozně dlouho byl mimo oficiální organizace.
Takže ten plakátek zahodit. Pardon.
To nebyla pořádná rvačka. A že je drželi za nohu? Za co, asi? I já jsem kdysi byla svědkem roztrhávání psů (NO) od sebe tak, že je majitelé chytli za ocas a odtrhli od sebe. Kdo by strkal ruku mezi psy, aby chytil obojek?
Co jsem sledovala různá videa, oni se právě takhle spíš postrkují. Ono těch videí je celkem hodně a chovatelé - pastevci tam tvrdí, že se výjimečně poperou kvůli hárající feně, ale třeba nikdy, když se setkají dvě stáda na cestě. Obávám se, nebo spíš doufám, že v zemích původu neberou čistokrevnost u psů tak jako u nás v Evropě. Ono to těm psům moc neprospívá.
drvodelkafialova:Našla jsem zajímavé video, je na něm vidět rozhánění rvačky velkých psů.
Vodu do nosa a okamžitě pustí! Spolehlivě tu vodu vdechne když mu ji lijete do čumáku.
Anonymní:Vodu do nosa a okamžitě pustí! Spolehlivě tu vodu vdechne když mu ji lijete do čumáku.
Jé, to je dobrý, to mě nenapadlo. Děvčata, myslíte, že to funguje? Taky aby měl člověk s sebou zrovna vodu, žejo. Bublinková by mohla být ještě veselejší 😀
Jinak mně se na tom videu líbí, že dorazí bába, houkne, a najednou jsou psi od sebe 😀
Buggyra:Jinak mně se na tom videu líbí, že dorazí bába, houkne, a najednou jsou psi od sebe 😀
Je vidět vůdce smečky.😛
Anonymní:Vodu do nosa a okamžitě pustí! Spolehlivě tu vodu vdechne když mu ji lijete do čumáku.
A jak se v případě zápasících psů lije voda do nosu? To si neumím technicky představit.
Buggyra:Jinak mně se na tom videu líbí, že dorazí bába, houkne, a najednou jsou psi od sebe 😀
To se mi líbilo taky. Taková správná bábuška.
Buggyra:Jé, to je dobrý, to mě nenapadlo. Děvčata, myslíte, že to funguje? Taky aby měl člověk s sebou zrovna vodu, žejo. Bublinková by mohla být ještě veselejší 😀
Viz výše.
No, když se zrovna rvou jako vlčáci, cvakaj zuby a lítaj nohy, tak asi nic, ale když se takhle chytnou a drží, což by se mohlo třeba u nějakých těch bull psů stát…? Tak by mě zajímalo, zda to funguje.
Mě překvapilo, že tomu anatolovi nikdo do tlamy nenacpal klacek a nezapáčil… Třeba to nejde…