Aktuálně: 2 505 inzerátů235 202 diskuzních příspěvků18 632 uživatelů

Psi v médiích

Sarah01
Sarah01 14.04.2025, 13:12:32 xxx.xxx.217.40
Sardullah:

Jo…afgáni jsou psí víly a ve své podstatě se vznášejí, afgán ve výstavní srsti bere dech…

Teda docela mě mrzí, že to povětšinou vyhrávají afgáni v nějakých klasických barvách…tady zlatej, Milton (táta mýho afgána) byl pískovej…strašně bych si přála, aby tohle někdy vyhrál bílej pes…protože to je neskutečná krása.

No a teď si dovolím jednu veselou historku z natáčení…

no a pak střih a máme tady realitu, vyrazíte se svým afgáním psívílákem na prochajdu, tak to se vedle něho člověk nese jak pávice…a pak se vám tehle krasavec vyválí v …chtěla jsem napsat v exkrementu, ale to nevystihuje situaci..prostě se vyválí v hovně a cestou domů už to taková přehlídková hitparáda není, spíš se člověk modlí, aby nikoho nepotkal. A pak další věc…můj afgán byl jak kočka, takže přízeň mi projevoval nejčastěji tím, že se o mě otíral, přesně jak to dělají kočeny…a to si pak dává člověk kurňa majzla, aby to neudělal v tom smrdutém stavu…takže abychom byli ještě nenápadnější, tak jsem ho vedla s nataženou rukou, abych ho držela od sebe.

Jeho fotku nemáš? Nemyslím v tom pos.aném stavu, ale nějakou, abychom se mohli pokochat. 😉

Vahine
Vahine 14.04.2025, 13:15:23 xxx.xxx.19.71
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 14.04.2025, 10:20:41

Sardullah,  Tys mi otevřela oči tím, jak jsi popsala psívíláka a jeho chování kočeny.  Díky Ti 🙋‍♀️, teď už je nad slunce jasné, že běloušek vyrůstal v původní rodině  natuty s kočkama. 

Respektuje kočky, kámošil by se s nima, blíže se stejným způsobem, jako kočka..náprsenku, tlapky, bůček a tak a tu náklonnost, tu nám takhle projevuje taky, že se nám ustavičně otírá o nohy, ale zbrkle, až to někdy trochu bolí…a já myslela, že mu ve všem rozumím, ale tohle jsem nechápala…a díky Tobě jsem prozřela 😃🌷 on je naše převlečená kočička….to musím říct hnedle manželovi…👏

Sardullah
Sardullah 14.04.2025, 15:07:02 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 14.04.2025, 13:12:32

Fotku nemám…to bylo v roce cca 1995-96…vlastnila jsem mobil NOKIA 1610 a tím bych víláka spíš utloukla, foťák to nemělo…jo asi jsme už v tý době měli digitální foťák, ale ten jsem sebou netahala…ani nevím, jestli bych to fotila…jasně, teď jsme tady s vámi v pejskařský komunitě, tak dneska by bylo hned zdokumentováno a vloženo pro obecné pobavení…ale v tý době? Těžko budu ukazovat známým fotky a komentář “No a na této fotografii je náš pes, jak se vyválel v hovně” 😂

Fíkovnice (neregistrovaný) 14.04.2025, 20:12:11 xxx.xxx.34.2
assil:

No ti útočníci, které nezastaví ani střelba, jsou ti na fentanylu nebo piku říznutém fentanylem neb necítí bolest a mají asi tak 10x větší sílu.

Až to dojde k nám, budeme to tu vídat taky.

Na fentanylu moc sílu mít nebudete. To jsou zombíci v divných polohách postávající, polehávající atd. S pikem…to už je jiná.

No a fentanyl tu už je, bohužel…

assil
assil 15.04.2025, 08:12:40 xxx.xxx.248.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fíkovnice z 14.04.2025, 20:12:11

Ano, jsou to zombíci, ale pokud mají důvod a začnou se třeba bránit, mají mnohem větší sílu než normálně a tím, že necítí bolest, nezastaví je ani střelba, proto v USA policajti už to vědí a jsou tam teď víc ty incidenty mezi policií a feťákama, oni už vědí, že ani několik policajtů fyzicky nepřemůže jednoho feťáka na fentanylu.

Fíkovnice (neregistrovaný) 15.04.2025, 09:08:00 xxx.xxx.34.2
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 15.04.2025, 08:12:40

No, je to hrůza!!! Na YT jsou příběhy obětí fentanylu.

assil
assil 15.04.2025, 11:51:02 xxx.xxx.248.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 15.04.2025, 11:46:41

To myslím, že ne, píšou tam, že dvě třetiny dveří vidí, takže asi i dítě a to by asi zastavil, ale jork už visel na vodítku někde pode dveřma.

Fatia
Fatia 15.04.2025, 12:45:18 xxx.xxx.205.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 15.04.2025, 11:46:41

Dítě nebudete mít na vodítku, takže to by zůstalo stát na nástupišti. Ponaučení je, že s batohem, kufrem a psem na flexině nedobíhám metro. Je to strašlivé, ale vina je bohužel na majitelce psíka. 

Zrzavci
Zrzavci 15.04.2025, 12:52:58 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 15.04.2025, 12:45:18

A hlavně - mám psa striktně u nohy, je to veřejné prostranství, prostor, kde se pohybujou davy, tedy i lidi, kteří se psů bojí, je tam ruch, i pes, který jel stokrát se může leknout, může se stát cokoliv. Prostě pes striktně u nohy, žádný očuchávání čehokoliv, žádný jojo na vodítku, natož na flexině.

assil
assil 15.04.2025, 12:56:21 xxx.xxx.248.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 15.04.2025, 12:52:58

Já hlavně takhle někde v davu jsem nosila na ruce i Dorina a to měl 8 kg, jorka bych nesla určitě, bych se bála, že na něj někdo šlápne.

Sarah01
Sarah01 15.04.2025, 12:58:28 xxx.xxx.11.197
Zrzavci:

A hlavně - mám psa striktně u nohy, je to veřejné prostranství, prostor, kde se pohybujou davy, tedy i lidi, kteří se psů bojí, je tam ruch, i pes, který jel stokrát se může leknout, může se stát cokoliv. Prostě pes striktně u nohy, žádný očuchávání čehokoliv, žádný jojo na vodítku, natož na flexině.

Já právě z tohoto důvodu flexinu vůbec nepoužívám, je to pro mě na běžný denní chození nepraktická věc. Na normálním pevným vodítku 1,2 m max délky zvládnu dva psy, batoh, tašku v ruce a ještě tašku na rameno (takhle vybavená jezdím na výstavy a když se mně nechce vracet na parkoviště, unést to musím).

Zrzavci
Zrzavci 15.04.2025, 13:03:40 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 15.04.2025, 12:58:28

Jojo, to pevné vodítko a dva psy v pohodě, na flexině si to představit nedovedu a to ani v malý velikosti. Nicméně, já za sebe flexinu nezatracuju, hezky se na ní dá se štěnětem učit třeba bezpečný zastavování u chodníku, když už ví , ale není spolehlivý. A i to přivolání. A nikdy jsem neměla potíž, že by z toho vzniklo tahání. Vlastně pak, když už se Tali nepohybovala tak, že bych lítala vzduchem ale, nebyla spolehlivá, nebo, když hárala, tak nám flexina hezky posloužila. ale je to jako se vším, člověk musí vědět kdy a jak to použít a nezapomenout, že pořád, pořád je tam ta funkce pevnýho krátkýho vodítka, že toho psa nepouštím jak draka na provázku.

Fatia
Fatia 15.04.2025, 13:04:28 xxx.xxx.205.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 15.04.2025, 12:52:58

Já to původně psala. A pes u nohy. Jenže mi došlo, že ani tak bych s batohem, kufrem a psem metro prostě nedobíhala. Za 3 minuty jede další… Stačilo, aby ta ženská zůstala stát ve dveřích, pak by se dveře nedovřely, řidič by ji viděl… Je to hrozná tragedie, příšerný zážitek pro majitelku, další lidi v metru i toho řidiče.

Sarah01
Sarah01 15.04.2025, 13:06:03 xxx.xxx.11.197
Zrzavci:

Jojo, to pevné vodítko a dva psy v pohodě, na flexině si to představit nedovedu a to ani v malý velikosti. Nicméně, já za sebe flexinu nezatracuju, hezky se na ní dá se štěnětem učit třeba bezpečný zastavování u chodníku, když už ví , ale není spolehlivý. A i to přivolání. A nikdy jsem neměla potíž, že by z toho vzniklo tahání. Vlastně pak, když už se Tali nepohybovala tak, že bych lítala vzduchem ale, nebyla spolehlivá, nebo, když hárala, tak nám flexina hezky posloužila. ale je to jako se vším, člověk musí vědět kdy a jak to použít a nezapomenout, že pořád, pořád je tam ta funkce pevnýho krátkýho vodítka, že toho psa nepouštím jak draka na provázku.

No právě, spousta lidí to tak používá a pak se diví. Mám pocit, že se stal i případ, kdy byl pes zvyklý na přechodu vystartovat dopředu a přejelo ho auto.

Buggyra
Buggyra 15.04.2025, 13:21:04 xxx.xxx.198.226

Dobře, raději nebudu psát, jak bych zacházela se psem nebo dítětem.

No tak jiná situace, dítě jakékoli vyběhne z vagonu na poslední chvíli ven, dveře ho chytí za kapuci, šálu, dítě upadne, neviditelné, vlak jede. 

Teď neřeším, čí je to vina, ale špatně nastavené protokoly pro řešení takových situací.

Sardullah
Sardullah 15.04.2025, 13:22:12 xxx.xxx.189.104
Sarah01:

Já právě z tohoto důvodu flexinu vůbec nepoužívám, je to pro mě na běžný denní chození nepraktická věc. Na normálním pevným vodítku 1,2 m max délky zvládnu dva psy, batoh, tašku v ruce a ještě tašku na rameno (takhle vybavená jezdím na výstavy a když se mně nechce vracet na parkoviště, unést to musím).

je to pro mě na běžný denní chození nepraktická věc

Přesně…Jako já vůbec nevím, jak někdo může s flexinou permanentně fungovat. Já flexi používám a připínám k ní psy, když jsme v lokalitě, kde jim můžu dát větší “volnost” k čmuchání, ale zároveň to není místo, kde bych psa mohla pustit úplně na volno….že bych šla se psem na flexině někde ve městě …to mi přijde hódně nepraktický…

Navíc teda pokud je větší frekvence lidí, tak psy vedu u nohy…

Je to trága…pejsek měl ošklivou smrt a myslím, že majitelka si to bude do smrti smrťoucí vyčítat..😟

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
  • +
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.