ad maliny - prohnala jsem to drtikolem - mimo kořeny teda - a nasypala do záhonu, říkala jsem si , že to dám dospod a pak dám štěpku ze stromů, která je hezká, ale ono i tohle na tom záhoně vypadá pěkně. Odstranila jsem ze záhonu mulčovací kůru, a dala ji do výběhu pro budoucí slípky a do záhonu si dala tu štěpku, kterou jsem původně vyráběla právě do toho výběhu. Je to moc hezký, ty ovocné stromy jsou barevné, vypadá to pěkně, rozhodně hezčejš, než ta kůra a taky je to pro ty kytky zdravější, než ta kyselost z kůry.
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 13.04.2025, 14:38:21
Ale vám ostatním fakt případne normální chodit venčit s nabitou pistolí?
On není rozdíl, jestli jdete se psem, jedete na nákup a nebo na rodinný výlet. Prostě bez ní nevychází ven.
A neváhat střílet na přibíhajícího psa?
Nemyslím si, že by tu kdokoliv schvaloval střílení na přibíhajícího psa. To jste si vyfantazírovala. My ostatní tu mluvíme o dlouhodobě problémové agresivní ovčandě, která napadala psy v okolí, až donutila dědu vystřelit.
Jaká je reakční doba od zaregistrování běžícího psa na vytáhnutí pistole, zamíření a výstřel?
Profesionál potřebuje alespoň šest metrů na blížící se objekt (mluvím teda o člověku).
A že Vás to znepokojuje? To bude tím, že jste neměla doteď tušení, kolik lidí se pohybuje na veřejnosti se zbraní. Mimochodem zbroják má takřka 350 tisíc Čechů.
A že Vás to znepokojuje? To bude tím, že jste neměla doteď tušení, kolik lidí se pohybuje na veřejnosti se zbraní. Mimochodem zbroják má takřka 350 tisíc Čechů.
pak ?? tisíce mají plynovky, flobertky …atd, volně prodejné od 18ti let a některé vyjdou i cenově lépe než paralyzéry, můžete použít i pepřové nábojky, nezabijí ale hooodně znepříjemní počínání útočníků, ať už psů nebo lidí
Upřímně, to, že někdo chodí venčit s pistolí mě asi neznepokojuje…ono s pistolí chodí vícero lidí a asi to bude ještě víc než si umím představit, protože pistole se nosí skrytě. Spíš mě znepokojuje, kdo všechno může zbraň legálně vlastnit. Já si donedávna myslela, že na zbroják jsou potřeba i psychotesty, ale byla to opravdu jen moje doměnka…takže mě spíš znepokojuje, že pistoli může mít i nějaký reaktivní debul.
A to, že někdo neváhá střílet na přibíhajícího psa…tady tenhle konkrétní případ pořád nějak vytrháváme z kontextu…přibíhající pes nebyl můj sluníčkovej berňák, který běží přátelsky pozdravit svého psího kolegu, což je možná nepříjemné, ale rozhodně nejhrozí nebezpečí a jelikož ho okolí zná, tak bude vědět, že žádnou pistoli tahat nemusí….ale přibíhal pes, který opakovaně útočil na psy a co teda…čekat až doběhne a opravdu zaútočí.
Upřímně…kdo z nás tady může objektivně posoudit tu situaci…je možné, že přibíhající fena už z dálky vyhrožovala…asi to nebylo tak, že by přiskotačila sluníčková psí kamarádka a byla zastřelena.
Myslím, že je to tak, jak popsala výše Zrzavci…když vzpomenu mého vetchého psího dědečka Jacka a řítit se mi na něj obecně známý psí agresor, tak já si zrovna nemyslím, že bych byla z těch, co by agresora ručně zpacifikovali….
Prostě si myslím, že každý z nás by udělal max, aby ochránil svého psa a tady to max byla střelná zbraň. Co kdyby dotyčný psa nezastřelil, ale chytnul a uškrtil nebo vzal teleskopickej obušek a psovi přerazil páteř.
Takže otázka je, je problém to, že pes byl zastřelen a nebo to, že byl usmrcen?
pak ?? tisíce mají plynovky, flobertky …atd, volně prodejné od 18ti let a některé vyjdou i cenově lépe než paralyzéry, můžete použít i pepřové nábojky, nezabijí ale hooodně znepříjemní počínání útočníků, ať už psů nebo lidí
Já mám plynovýho kolta nabitýho náboji s nervově paralytickým plynem…se psy ho teda nenosím, protože mi to obecně nepřijde moc praktický, blbě foukne vítr a mám to v ksichtě já…ale mám ho v autě, kdyby náhodou na mě vyběhl nějaký agresor, tak jako na nějaké pohrození to stačí…
Mně připadá naprosto ok chodit venčit psa s bouchačkou, když vím, že tu může pobíhat pes čtyřikrát větší než můj, který nás už napadl a s jehož majitelem se nedá mluvit. Fakt mi to v tomto kontextu přijde v pořádku. I u cizího člověka, nejen proto, že to je strýc.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 14.04.2025, 07:40:03
Marja mě včera naskočila na zdi nějaká vítězka doga ze stejné výstavy a ta byla boží. Flekatej harlekýn a měla přes hubu takovej super černej flek, že to vypadalo, jak kdyby ji někdo liskl hadrou. 😂 Škoda, že jsem to neuložila. 😂
Jo…afgáni jsou psí víly a ve své podstatě se vznášejí, afgán ve výstavní srsti bere dech…
Teda docela mě mrzí, že to povětšinou vyhrávají afgáni v nějakých klasických barvách…tady zlatej, Milton (táta mýho afgána) byl pískovej…strašně bych si přála, aby tohle někdy vyhrál bílej pes…protože to je neskutečná krása.
No a teď si dovolím jednu veselou historku z natáčení…
no a pak střih a máme tady realitu, vyrazíte se svým afgáním psívílákem na prochajdu, tak to se vedle něho člověk nese jak pávice…a pak se vám tehle krasavec vyválí v …chtěla jsem napsat v exkrementu, ale to nevystihuje situaci..prostě se vyválí v hovně a cestou domů už to taková přehlídková hitparáda není, spíš se člověk modlí, aby nikoho nepotkal. A pak další věc…můj afgán byl jak kočka, takže přízeň mi projevoval nejčastěji tím, že se o mě otíral, přesně jak to dělají kočeny…a to si pak dává člověk kurňa majzla, aby to neudělal v tom smrdutém stavu…takže abychom byli ještě nenápadnější, tak jsem ho vedla s nataženou rukou, abych ho držela od sebe.