A ví se, kde je ten pes teď? Najde se další dobrovolník, který ho “převychová” ?
Psi v médiích

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-pes-odin-ktery-zabil-sveho-pana-pokousal-i-predchozi-majitele-40517052#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-ze-vzteku-vyhodil-psa-z-okna-v-patem-patre-za-tyrani-chce-poslat-zalobce-jeho-majitele-do-kriminalu-40516967#utm_content=ribbonnews&utm_term=ZE%20VZTEKU%20VYHODIL%20PSA%20Z%20OKNA&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz
státní zástupce jako trest pro Bedřicha Filipa (39) z Karlových Varů dva roky vězení
No tak to bych byla fakt překvapená, kdyby konečně někoho odsoudili natvrdo…
hmn:https://www.novinky.cz/clanek/krimi-pes-odin-ktery-zabil-sveho-pana-pokousal-i-predchozi-majitele-40517052#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Děkuji, jsem ráda, že do Vlachového Březí mám dost daleko.
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-senior-na-vyskovsku-zastrelil-vlcaka-ktery-dotiral-na-jeho-psa-je-mi-te-krasne-fenky-lito-licil-u-soudu-40516553#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Dědek protivnej od pohledu 🤮
Kdyby k mému menšímu psu běžel NO bez koše a vodítka a s pověstí útočníka, tak použiji všechny možné prostředky, abych svého psa (můj majetek) ochránila. Jakou šanci by asi kavalír proti němu měl?

Anonymní:https://www.novinky.cz/clanek/krimi-senior-na-vyskovsku-zastrelil-vlcaka-ktery-dotiral-na-jeho-psa-je-mi-te-krasne-fenky-lito-licil-u-soudu-40516553#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Dědek protivnej od pohledu 🤮
Naopak, dobře udělal. 👍 Aby si konečně majitelé, kteří nemají svý agresivní psy pod kontrolou, uvědomili, že si to už někdo nenechá líbit.

Vloni,už mnou zmiňované bordery,napadly fenku Xbišonka paní,co bydlí naproti.Alan si s fenkou často hraje.Paní říkala,že myslela,že je po fence.snažila se ji vylovit,ale sama něvěděla,jak feny odehnat.Říkala,že byla úplně vynervovaná.Teď že má obavy s fenkou chodit ven aby ji zase nějaký pes nenapadl.Tak se člověk nediví,že to může dojít takle daleko.Téhle fence se naštěstí nic vážného nestalo,ale ze psů už má také strach.Naštěstí ne z Alana.
To je můj strýc. Tu anabázi jsem tu už popisovala.
Styď se, osobo. Je mi trapně, že s takovou ubohou existencí, jako jseš ty, sdílím online prostor.

Je smutný, že vždycky na totální nezodpovědnost některých majitelů doplatí chudát pes..ať už ten chudák, co je napaden a nebo že páník oběti svého psa brání a ublíží útočníkovi.
Přitom by stačilo tak málo…koš a vodítko a problém vyřešen…jenže to by museli mít někteří majitelé psů mozek v hlavě.
Prostě pořád nedovedu pochopit, že to těm lidem není minimálně blbý, že jejich pes napadá jiné psy, že s tím nic nedělají…to mi hlava nebere…
Já bych byla za zavedení fyzických trestů pro páníky…pětadvacet rákoskou na holou a příště by si to kurňa rozmysleli, jenže to je sci-fi…takhle jsou defakto beztrestní a mohou “terorizovat” okolí, jak chtějí.

A kvůli tomu, pro výstrahu, musela zemřít fena, která v té chvíli neútočila? Co kdyby někdo zastřelil vaší fenu venčenou na volno jen proto, že by mohla zaútočit? Nebo nechodíte se psy na volno?

BaLu:A kvůli tomu, pro výstrahu, musela zemřít fena, která v té chvíli neútočila? Co kdyby někdo zastřelil vaší fenu venčenou na volno jen proto, že by mohla zaútočit? Nebo nechodíte se psy na volno?
Normální lidé venčí na volno psy, kteří nejsou agresivní a poslechnou na přivolání.
Ta fena na tu druhou útočila opakovaně. Bránit vlastního psa mi přijde normální a starý chlap těžko bude mít fyzičku na to, aby holýma rukama zastavil rozběhnutého ovčáka. Bylo by asi lepší, kdyby jí místo střelby nastříkal do ksichtu pepřák, ale neodsuzuji v té situaci ani to, že střílel. Totálně to podělali majitelé té útočné feny - měli si ji buď vycvičit, nebo zajistit.

Nikdo jsme u toho nebyli. Ale nečetla jsem “fena útočila na psa/fenu střelce”…
No nic, doufám, že nepotkávám lidi, kteří venčí psa s pistolí. A to říkám jako občasný venčitel psa, který chodí na volno, neútočí na nikoho a poslechne na přivolání. Ale co kdyby byla jednou naše chodka jen více zvědavá a neposlechla hned nebo by si to majitel zbraně špatně vysvětlil…

Zavedení fyzických trestů - o kolik století zpět nebo kam na východ se chcete dostat?
Uvědomujete si, po čem voláte?
Nebudu řešit,kdo byl nebo nebyl v právu,protože pravdu neznám. Z článku a vyjádření odvolacího soudu mi vyplývá,že kdyby se odvolala i druhá strana (střelec),tak by to odvolací soud vrátil,resp. třest snížil,protože on se domnívá,že byl na hranici krajní nouze. V principu jde o to,zda zastřelná ovčačka byla známá profláknutá agresorka nebo ne. A obecně jde o to, že všichni tady ví, víme, že i když někde lítá pes,co prokazatelně napadá nebo i zabíjí jiné psy,nikdo s tím nic nedělá. Výsledek je,že na procházky s pistolí bude chodit lidí víc a víc
On většinou každý, kdo, byť v sebeobraně, použije střelnou zbraň čelí nějakému postihu.

BaLu:A kvůli tomu, pro výstrahu, musela zemřít fena, která v té chvíli neútočila? Co kdyby někdo zastřelil vaší fenu venčenou na volno jen proto, že by mohla zaútočit? Nebo nechodíte se psy na volno?
Tak jestli jste to tady četla všechno, psala Varaxi, že je to její strýc a ta ovčanda útočila na jeho kavalíra opakovaně, viz příspěvky v tomto vlákně z 13. 2.
Ano, venčím na volno, ale moji psi ode mě rozhodně neobíhají 100 metrů a pokud vidím, že se blíží někdo se psem a neznám ho nebo vím, že se s jinými psy nesnese, odvolávám k noze.

janaa:Nebudu řešit,kdo byl nebo nebyl v právu,protože pravdu neznám. Z článku a vyjádření odvolacího soudu mi vyplývá,že kdyby se odvolala i druhá strana (střelec),tak by to odvolací soud vrátil,resp. třest snížil,protože on se domnívá,že byl na hranici krajní nouze. V principu jde o to,zda zastřelná ovčačka byla známá profláknutá agresorka nebo ne. A obecně jde o to, že všichni tady ví, víme, že i když někde lítá pes,co prokazatelně napadá nebo i zabíjí jiné psy,nikdo s tím nic nedělá. Výsledek je,že na procházky s pistolí bude chodit lidí víc a víc
Celkem dobře si vybavuji tu bezmoc, když dva psi šli celkem tvrdě po Malině a široko daleko žádný majitel a upřímně jsem cítila i vztek na ty majitele, protože mít míň mrštného a menšího psa, tak jsem o něj asi letos přišla. Předloni naháněl Malinu vlčák, pán tvrdil, že si jen hraje, ale já viděla podle řeči těla, že loví a taky Malině natrhl kůži na zádech a ano, ani se pak nedivím, že někdo reaguje jako ten pán. Ono je pak člověku houby platný, až bude stát nad zakousnutým psem, že to jejich nikdy neudělal a nebo , že mu pořád říká, že to nemá dělat.
Však já to znám,měla jsem ošklivě pokousanou labinu psem NO, který je agresor,ale nenosí košík,protože mu odírá čumáček a navolno je,protože se musí proběhnout (a taky by ho na vodítku bába neudržela)

janaa:Však já to znám,měla jsem ošklivě pokousanou labinu psem NO, který je agresor,ale nenosí košík,protože mu odírá čumáček a navolno je,protože se musí proběhnout (a taky by ho na vodítku bába neudržela)
A žádná změna i po tom pokousání, běhá nadále bez košíku? Tohleto fakt nepochopím a už vůbec ne to, že to někomu připadá normální.