Já jsem měla kdysi v zaměstnání kolegyni, je to už cca 10 let, která si našla hnědého labíka v inzerátu. Přivezli jí ho na benzínku. Ona ale nejdříve požadovala vyšetření na veterině, dřív že za něj nezaplatí. Divím se, ale množitelka prý na to kývla, jeli tam, štěně samozřejmě začervený a nemocný, tak ho odmítla. Nakonec si vzala z útulku nějakýho křížence podobnýho labradorovi.
Od mojí sestřenky mladí si přivezli štěně zlaťáka a první co doma udělali tak to, že ho museli vykoupat. Protože štěně tak neskutečně páchlo chcankama a hovnama, že po cestě domů s ním museli mít otevřené v autě okna. Ale jejich argument byl, že to bylo aspoň blízko a že mají dobrý pocit z toho, že zachránili štěně. Radila jsem jim psí školku, cvičák, protože jsou nepolíbení pejskaři a nic…. A co budu chodit daleko moje švagrová, se kterou já ani manžel nekomunikujeme, si doma pořídila množku jorku. A když na ni rodina tlačila ať to řeší, tak si prostě svůj problém odevzdala spolku, který si tu 20-ti hlavou smečku odvezl. Chápete to mít v pidi domku o dvou místnostech 25 psů? ( Ona si tři nejoblíbenější nechala, dva si vzal její bývalý přítel.)
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 21.03.2025, 14:00:04
No ona by to jen tak nezrušila, kdyby se z toho domku nemusela vystěhovat a kdyby jí tchýně nedala nůž na krk. To ona obvolala spolky, to ona šla do toho domu a pomáhala s odchytem psů. Švagrová jenom plácala jak ona ty svoje psy miluje, ale že se jí pářily sourozenci mezi sebou ji vůbec nevadilo.
Jednou se se mnou dál do řeči člověk. Znáte to “máte hezkého psa, odkud ho máte?” Z Moravy. “Z takové dálky?” No, on je s PP. “To jste za něj platila?” Jo, ….."Cože?"…….A teď to přijde: “Za pěkného samce králíka na výstavě klidně dám i (bohužel si nepamatuju kolik, kecala bych), ale pro štěně si dojdu do hospody, pár piv, nebo flaška rumu…..”
Řekla bych, že tenhle vesnický způsob je lepší, než podporovat množírny. Jen je blbé, že až mu poprvé “zbourá” králíkárnu, vezme ho lopatou a dojde si do hospody pro jiného. Možná do vedlejší vesnice.
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 21.03.2025, 16:15:15
Jo. Pripadne az mu pes onemocni a on by mel vysolit penize za leceni …
Zrovna nedavno psala kamoska co dela sestru na veterine. Prislo jim stene s anaplasmosou. A pan oznamil ze nez by dal dva litry za atb, radsi ho necha chcipnout a ze tri piva dostane jiny …
Ohledne psu s PP a bez PP, to uz snad ani nema cenu o cokliv se snazit. Vsak ja uz ty prihody nekde driv psala …
Jedni znami moc moc moc chteli labinku. Vysvetlila jsme jim rozdil s a bez PP, nasla osvecene chovky, udelala nalejvarnu … a za mesic si privezli stene buh vi odkud, na sesti tydnech a pak se v dospelosti moc divili ze je cuba takova lehka a do sediva … bodejt by ne, kdyz tam nahodou sel kolem vymar.
A druzi experti, to meli dokonce psa ode mne. A kdyz jim odesel, tak prej at jim najdu nejaky dobry mimi. Tak ja hledala, psala, zarucovala se … a oni opet … “jeee, diky, ale uz mame stene bez PP …” A jeste mela pani ten skvelej napad, ze kdyz by s nim byl nejakej problem, tak si ho prece vemu a pomuzu jim s tim, jako jsem to udelala u sveho odchovu …
Nekdy si rikam ze psychotesty pro nove majitele zvirat by vlastne vubec nebyly od veci.