kometa:No, co k tomu říct? Hon na čarodějnice?
Za mě neexistují bojová plemena, jenom blbí majitelé. Zdravotní problém je mnohem méně pravděpodobný.
A tak já bych označení zas až tak nezatracovala, i když je na něj právě spousta majitelů těchto plemen alergická. Byli šlechtěni k zápasům a teda za mě těžko to z těch psů někdo vymlátí nebo odstraní piškotkem, tomu nevěřím. Ten pes může být doma naprostej milius, může spávat s dětma v postýlce, přesto až dospěje, bude napadat psy samce, pokud to páník venku neukočíruje. I u nás v poslední době vídávám venčit pána takové dva pejsky na flexině, chodí až k večeru, aby nikoho nepotkal a pejsky mohl pustit na volno. Jenže já chodím taky k večeru, na cvičení potřebuju klid a ne aby mě někdo rušil psa z odložení nebo mně chodil do vlečky. A posledně mě teda dost vyděsilo, jak je pán hystericky přivolával, tak nějak jsem byla vyvedená z toho večerního klídku. Což o to, svýho psa si přivolám, ale pokud Ruda nebo jak se pes jmenoval, přiběhne až k nám, tak nevím, co budu dělat, ptž nemám zkušenost. A zatím teda o ni ani dvakrát nestojím.