Aktuálně: 3 193 inzerátů222 384 diskuzních příspěvků18 375 uživatelů

Psi v médiích

drvodelkafialova
drvodelkafialova 14.01.2025, 13:49:50 xxx.xxx.0.190
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 14.01.2025, 11:37:35

Ne všichni, ale jo stalo se mi že si pes něco přivlastnil a nechtěl dát. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 14.01.2025, 16:47:10 xxx:xxx.3147:b75

https://medium.seznam.cz/clanek/tomi-forik-nepochopitelny-narust-obliby-nebezpecneho-plemene-american-bully-xl-nekde-uz-jsou-zakazani-112660?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=blogy.sznhp.box&dop_vert_ab=&dop_vert_id=&source=hp&seq_no=1

Je možné, že by skutečně s těmi psy byl problém jen v Evropě?

Sardullah
Sardullah 14.01.2025, 17:26:12 xxx.xxx.189.104
Dublinbarzoj:

Ze spousty plemen  se teď  dělají chůvičky,  canisterapeuti, lidi je mají  místo mimin….a bohužel  tím trpí  OBĚ strany.  Mám teď  blízko k barzojům a nějak se u nich tento nešvar začíná  rozmáhat, přitom  je to špatně,  jsou to tvrdí rusové,  velcí, silní, schopni samostatně pracovat, ale s velkým smečkovým pudem, už taky pár psů, díky  tomu špatně dopadlo. Pes je šelma, smečka je úplně  něco jiného než  jednotlivec a dítě nemá  nikdy autoritu, může být milováno, ale když  je průser, tak instinkt vítězí. 

Tak já musím říct, že třeba afgán byl k dětem super z pohledu bezpečnosti…nikdy ani v tom největším trysku a v nepřehledné situaci se nestalo, že by do dítěte byť nechtěně vrazil a dítě povalil. Když si děti hráli na zemi, tak u nich ležel…můj malý nemluvný syn mu pořád něco vykládal…v případě mých velmi dobře socializovaných dětí nehrozilo, že by na ně zaútočil. S mojí tříletou dcerou si za piškoty hrál v obýváku na cvičák…

No a tím veškerá pozitiva a sociální jistoty končí…nemůžu říct, že by to byl pro děti nějaký parťák na hraní…a pokud by ho děti nějak intenzivněji otravovali…a nemyslím nic špatnýho, třeba by se jen chtěli mazlit, on nebyl moc kontaktní, tak nevím, jestli by mu třeba nedošla trpělivost.

No a teď mám Ginu…jako jestli můžeme někoho označit za děckou psí chůvu, tak mojí pyrenejku určitě…něco tak trpělivýho a něžnýho a opatrnýho v přístupu k dětem jsem ještě neviděla (teda po té, co dospěla) a to ani vlastní děti nemáme, takže pozorování u cizích dětí…ale co by se stalo, kdyby vyhodnotila, že dítěti hrozí nebezpečí??  Tak to by teda nebezpečná mohla být a nechci domyslet, kdyby se tam přimotalo děcko…nemyslím, že by na něj zaútočila, ale teda nejsem si jistá, že by na dítě dávala v té situaci pozor. Myslím, že ona je zrovna z těch…co by v klidu ležela na zahradě u pískoviště a hlídala si svojí holčičku a sousedovic Pepík by tu naší praštil lopatkou po hlavě, strčil do ní a ta naše by upadla a začala ječet….třeba by neudělala nic, protože dítě a dítě, ale třeba by to byl průser…třeba by tohle prošlo jednou, dvakrát, desetkrát a někdo by mohl říct…ona je hodná, ona neublíží…no a po jedenáctý už by jí došla trpělivost…

Moje děti vyrostly se psy…s ovčandou, afgánem a pak s berberama….u každého svého psa jsem věděla jakej je na něj spoleh a musím říct, že moji psi mě nezklamali nikdy…ale za předpokladu, že je stejnej spoleh i na děcko…což není a tak se to prostě musí hlídat. Mezi smečku pubošů bych já osobně děcko nepustila. Nenechala bych svoje dítě, aby psu ubližovalo a to ani s omluvou, že je malé a nemá z toho rozum…

Když kolikrát vidím ty videa dětí a psů, co všechno rodiče dítěti dovolí, aby psu nebo se psem dělalo…ještě se tomu smějou a pěkně natáčí…tak se mi vaří krev a je mi mdlo z toho, co by se mohlo stát…

Ph (neregistrovaný) 14.01.2025, 19:19:41 xxx.xxx.95.102
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 14.01.2025, 16:47:10

tyhle clanky jsou strasne paskvily. Je to poskladane ze zprav na netu pel-mel, padni komu padni….nad tim nema ani cenu premyslet. Zrovna vcera jsem cetla neco o svem plemeni - a jako jednotlive odstavce jsou vlastne pravdive, ale jako celek to byl blabol…

je treba si hlidat autora a zdroj. dneska vice nez kdy jindy pred tim…

Ph (neregistrovaný) 14.01.2025, 19:24:56 xxx.xxx.95.102
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 14.01.2025, 13:49:50

to ma varovat a ne kousat 😇

me muj vlastni pes ted ve hre zmacknul pest - jako macka micek. Normalne jsem na par vterin uplne odpadla. nejaka obrana vubec nehrozila. Nemam kousance -jen tlakove modrinky - ale pochroumanou celou ruku. Diteti by 100% praskaly kustky. 

Ne, je to porad selma, je treba to respektovat

lesnizinka
lesnizinka 14.01.2025, 19:25:08 xxx.xxx.81.35

Měla jsem takové oba psy. Nepřeháním. Woruška…tak ten to má v popisu plemene, to je prostě něžnost sama. Ale i berňák Berry byl opatrný, trpělivý, nechal na sobě dříví štípat a  nikdy nebyl zbrklý. Pomohlo nám asi i to, že od štěňat za nima chodila předškolačka sousedka…jinak by se ani neměli jak na děti naučit…tedy vlastně krom těch, co se na ně všude venku vrhaly😀 6letá se s pubošema honila po zahradě, zpočátku jsem na jejich reakce dohlížela, pak už ani ne, byli v pohodě. 

Zrzavci
Zrzavci 14.01.2025, 19:49:16 xxx.xxx.17.45
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 14.01.2025, 17:26:12

Když kolikrát vidím ty videa dětí a psů, co všechno rodiče dítěti dovolí, aby psu nebo se psem dělalo…ještě se tomu smějou a pěkně natáčí…tak se mi vaří krev a je mi mdlo z toho, co by se mohlo stát…

jo přesně tak. Já teda teď už dlouho nic,protože nekoukám, ale kdysi jo a to člověk fakt žasnul. Někteří by neměli mít psa ani náhodou. A některým bych zabavovala - jdu dneska z práce, proti mě spěchá žena, za ní spěchá malý dítě, který na žůžovým vodítečku s kamínkama vláčí  za sebou jak kačera nebohýho skoročivaváka. A pochopitelně vůbec nekouká, co dělá pes. Takže dítě nemohlo vidět, že pes se potřebuje vyčůrat, zvedá nožičku a následně……….letí krásně na tom vodítku s kamínkama v kotrmelcích po schodech. Všiml si toho někdo?????? Ne, jen já. Bylo mi toho prdítka malýho hrozně líto.

Sardullah
Sardullah 14.01.2025, 20:21:39 xxx.xxx.221.216
Ph:

to ma varovat a ne kousat 😇

me muj vlastni pes ted ve hre zmacknul pest - jako macka micek. Normalne jsem na par vterin uplne odpadla. nejaka obrana vubec nehrozila. Nemam kousance -jen tlakove modrinky - ale pochroumanou celou ruku. Diteti by 100% praskaly kustky. 

Ne, je to porad selma, je treba to respektovat

Já jsem několikrát měla část těla v nepraviu chvíli na nepravém místě… modřiny jsou asi to nejmenší…

Jednou se mi stalo, že jsem hrábla po míčku ve stejnou chvíli jako pes… ten si teda uvědomil, že má v tlamajzně mojí ruku a nedocvaknul, ale zmáčknu pěkně, ruka mě bolela tejden.

To že mě při hře pes praští zubem… nepičítám aneb modřina sem modřina tam.

To že mi Maťula podá pac, když zrovna koukám, kde co lítá… škrábanec přes celou nohu… dítěti by hrábnul do obličeje.

Se Sárou jsme se na sebe smály a ona mi dala hudlana, ale s otevřenou hubinkou, já taky otevřenou tlamu, urazila mi kus zubu.

Jessinka jako štěně ještě s mléčným chrupem… blbly jsme… chňapaly po sobě… no zasekla mi zoubek do tváře a jak se chtěla odseknout, tak mi tím ostrým zubiskem rozřízla tvář… krve jak z vola a jizva mi zůstala.

Nic z toho nebyl útok, bylo to v rámci hry a já si prostě nedávala pozor… ale při představě,  že by na mém místě bylo menší děcko….

Vůbec si neumím představit, jak bych dopadla, kdyby to můj pes myslel vážně a pustil se do mě. Ono se to nezdá… Gina je třeba něžňoučká, měkoučká… ale když se mordujeme a ona se rozdovádí, tak ta síla je obrovská… a to nejede na plno, není to útok, hraje si a já řeknu “ auuu.. opatrně”, ale děcko by v tomhle pes nemusel respektovat a v rámci hry by ho mohl pěkně zmordovat…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.