Já jsem například zlobivá holka a už bych zbroják asi nedostala. Tak nosím aspoň kudličku. 😂😂😂
Psi v médiích
Ono s použitím té zbraně to ve skutečnosti nebude až tak snadný. Mám několik známých co mají doma zbraně. Jak jdou roky, stalo se dvěma z nich, že se dostali do situace, kdy mohli legálně v sebeobraně zbraň použít. I když jí oba měli po ruce v reálu jí nevytáhli a prali se. Když jsme se pak tom bavili, shodli se že si prostě vůbec neuvědomili, že jí mají u sebe. Prostě asi člověk použije to, na co je zvyklý. Proto třeba může být pro vás Impact účinnější zbraň ta kudla než třeba pistole. On ten zbroják, když člověk se zbraní necvičí jako policie nebo vojáci ,je asi v sebeobraně dost k ničemu.
No to je ale třeba i o tom, že ti dotyční, co zbraň nepoužili nespadají do kategorie magorů. I proto po ní nesáhli?
A pak - magor, trotl, je schopen napáchat paseku s čímkoliv. Od tý kudličky, po železnou tyč, když mu hrábne.
drvodelkafialova:Ono s použitím té zbraně to ve skutečnosti nebude až tak snadný. Mám několik známých co mají doma zbraně. Jak jdou roky, stalo se dvěma z nich, že se dostali do situace, kdy mohli legálně v sebeobraně zbraň použít. I když jí oba měli po ruce v reálu jí nevytáhli a prali se. Když jsme se pak tom bavili, shodli se že si prostě vůbec neuvědomili, že jí mají u sebe. Prostě asi člověk použije to, na co je zvyklý. Proto třeba může být pro vás Impact účinnější zbraň ta kudla než třeba pistole. On ten zbroják, když člověk se zbraní necvičí jako policie nebo vojáci ,je asi v sebeobraně dost k ničemu.
To se musí chodit pravidelně na střelnici, aby byl člověk pořád v kondici. Mám taky známé, kteří zbrojak mají, ale zbraň nenosí a říkají, že je to jak být jednou nohou v kriminále. Jak ji člověk použije v afektu, je to špatně.
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-dalsi-otresny-pripad-dve-fenky-vyhuble-na-kost-odebraly-urady-majitelce-v-tabore-40501003
Když jsem si četla o vzduchovce, tohle na mě vykouklo. To je horší a na tu babu zas udělají jen bububu.
Já mám na vodítku upevněné kovové přední světlo na kolo. Na té části u ruky, kde mám i pytlík na bobky. Jednak je to dobré na přisvícení si (naplno na 100 m), ale v případě potřeby a s pohybem vodítka do 8 kolem sebe s tím světlem na druhém konci by to snad fungovalo. Zatím jsem to nemusel použít.
Téhle škatuli bych ten výjezd nechala pěkně zaplatit.
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-pes-na-semilsku-uvizl-na-skalni-stene-zachranili-ho-hasici-40503009
Tak v tom horším případě můj tehdejší zaměstnavatel narazil na chlapa, který právě podřízl holčinu, co pro něj pracovala jako pokladní.Chlap byl u ní sehnutý a sbíral peníze. Můj zaměstnavatel se s ním letmo znal a myslel že se jí snaží pomoct. Ten loupežník na něj šel taky s nožem a on si vůbec neuvědomil že má zbraň a rval se holýma rukama. Takže o magora se rozhodně nejednalo i kdyby do něj vystřílel zásobník.
akže o magora se rozhodně nejednalo
No, no, právě. kdyby to magor byl prošpikuje ho jak cednika. A že by si to zasloužil
Hroznej zážitek, strašný.
No jo, už je to třicet let. Tehdy jsem jí vázala věnec na pohřeb, bylo jí čerstvě 18.
Já si myslím že opravdu jde o tréning. Prostě kdo tu zbraň používá jen na střelnici, když jí má použít v podobné situaci, prostě mu to nedojde. Útočník je něco jinýho, ten si to rozmyslel a jde tam s tím že jí použije.
tak tak, zaplatit a prohnání srny taky
tady se dobře ví, kam se nesmí, natož abych psa pustila z vodítka, vyrostli jsme tu, sami chodili ze vsi do vsi do školy, nikdy, nikdy bych se tam nepřiblížila… no ale některá generace asi nedostávala přes držku, to je z toho
měla by to zaplatit dobrovolně a být ráda, že nespad dolů, to by ho 100% zabilo, jsou tam krásné super obří balvany a peřeje
drvodelkafialova:No jo, už je to třicet let. Tehdy jsem jí vázala věnec na pohřeb, bylo jí čerstvě 18.
Já si myslím že opravdu jde o tréning. Prostě kdo tu zbraň používá jen na střelnici, když jí má použít v podobné situaci, prostě mu to nedojde. Útočník je něco jinýho, ten si to rozmyslel a jde tam s tím že jí použije.
Ježíš, tak mladá holka, to je strašný. 😢 Tady v roce 2004 ubodal vrah na benzínce 50ti letou paní, odsoudili ho na 21 let. To vlastně letos asi vyjde z vězení.
Já mám několik známých i mezi policisty a zatímco kamarádka jezdí taky jen jednou za čas v rámci tréninku na střelnici, tak chlapi, kteří už od PČR odešli, mají firmu na zážitkové střílení a občas jedou i do zahraničí do nějaké akce (přesně ale nevím, o co jde). Ti si myslím, že by zbraň použít uměli.
Ten už může být klidně dávno venku, za dobrý chování.
impact:Ten už může být klidně dávno venku, za dobrý chování.
To je pravda, vůbec mě nenapadlo, že už je to tak dlouho.
Teď si vlastně vzpomínám, že pár dní nato ubodal někdo servírku v baru na Zámeckém náměstí, byl to jiný pachatel. Musím se mrknout, jestli najdu, co se s nimi stalo a jestli už jsou venku.
Edit: tak jsem nic nenašla, jen že by tomu vrahovi mělo být letos 70 let. Té servírce bylo 20 a zabil ji stejně starý kluk kvůli automatům, odsouzen byl jen na 14 let.
Tohohle nikdy nechytli. Občas ho vídám v hledaných osobách jako svědka. Ani ho nevedou jako podezřelého. Byl to ukrajinec, jeden z takových těch výběrčích co škubali ty chudáky co k nám jezdili za prací. Tehdy jsem je vždycky vídala před fučíkárnou, to bylo místo, kde se tak nějak vědělo že kdo chce najmout ukáčko, tak jde tam. To byly devadesátky. Nejspíš utekl domů nebo ho zamordovali ostatní, protože jim udělal problémy.
drvodelkafialova:Tohohle nikdy nechytli. Občas ho vídám v hledaných osobách jako svědka. Ani ho nevedou jako podezřelého. Byl to ukrajinec, jeden z takových těch výběrčích co škubali ty chudáky co k nám jezdili za prací. Tehdy jsem je vždycky vídala před fučíkárnou, to bylo místo, kde se tak nějak vědělo že kdo chce najmout ukáčko, tak jde tam. To byly devadesátky. Nejspíš utekl domů nebo ho zamordovali ostatní, protože jim udělal problémy.
No, v těch devadesátkách to bylo hodně divoký a všechno objasněný nebylo, takže holt někdo zdrhnul. Pro ty pozůstalý to musí být strašný.
impact:Ten už může být klidně dávno venku, za dobrý chování.
Bohužel, je to tak. Je venku. Stačí se podívat na podmínky podmínečného propuštění.
Q_:Bohužel, je to tak. Je venku. Stačí se podívat na podmínky podmínečného propuštění.
Mám opravdu hodně ráda podcasty Mirka Vaňury - Kriminálka a taky Zloději životů od Novinky.cz. ❤️
Případně si občas pustím Hlasy zločinu, ale tam mě děsně irituje, jak si pořád Janata s Kvasničkou skáčou do řeči. 😵💫
Jako koho takový věci zajímají tak upřímně doporučuji. A od tama mám právě naposlouchané i to, jak kolikrát na konci řeší to, že už bude vrah dávno venku.. Já osobně bych byla v případě takové sprosté vraždy pro trest smrti.
Q_:Bohužel, je to tak. Je venku. Stačí se podívat na podmínky podmínečného propuštění.
Přijde mně to hrozně nespravedlivý. Jako nejsem pro trest smrti, ale za vraždu je to žalostně málo. Já vím, život není spravedlivej a soudy už vůbec ne.
Tak to já taky bych byla pro tres smrti, v takových případech jsem neoblomná.
Daja