Ještě předevčírem v registru nebyl. Naskočilo to na vetkomu a v nrmz až včera. Což mě prostě udivuje s ohledem na dobu, kdy se hledá. No nic, hlavně že tam je.
Třeba to tam až včera zaregistrovali, říkala jsem jim, kde všude mám psy já a nenapadlo mě se ptát, jestli oni taky, beru to jako automatický, i když vlastně u hodně nalezených psů je čip nedohledatelný, tedy neregistrovaný. No prostě by mě to v týhle době nenapadlo a přitom se to děje….
mohl přece střílet napřed do vzduchu…i když si nedokážu představit tu situaci,že by byl dvůr plný mrtvých slepiček….že neřekl té sousedce “tak pojďte si pro něho se mnou”..třeba by jí poslechl??kde byla momentálně ona?.Jí to bylo líto,že jim utekli,šla to říct..a..to musela být taková rychlost..zkrat toho pána..nedokázala bych ale vystřelit přímo na toho psa…jen,kdyby snad držel moje dítě..ale to bych se zas bála,že postřelím to děcko..nevím,asi bych šla ho napřed odehnat😟je to těžké..je mi líto i toho pesana,i toho pána..i slepiček..a následně páníčky toho postřeleného psa..ale věci se prostě dějí…☹️
Pořád nad tím tady přemýšlím. co bych , jak bych já….
Když si člověk místo slepiček /který třeba nikdo neřeší/ dosadí, že by tam měl svoje psy? a ten návštěvník by měl jednoho v tlamě? To bych přece střílela, bez ohledu na vyděšenou sousedku. Možná bych pak dala i do tlamy já jí.
Já bych teda rozhodně nestřílela už jen proto, abych si nezabila svýho psa. Neuměla bych v té rychlosti zhodnotit to, zda je můj pes opravdu mrtvý. Borec měl navíc evidentně oko z Kašparovy krávy, když se neuměl trefit a mohl zabít kohokoliv, kdo by stál ve směru za psem. Podle mého názoru by člověk, který takto jedná v afektu, vůbec neměl zbraň vlastnit.
Já se divím že mě ještě nekleplo, jak se rozzuřím a řvu na psa a na majitele 😀. Možná bych majitele i přetáhla klackem, kdybych ještě měla třetí ruku a mohla ho v ní držet.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 03.01.2025, 12:07:56
No já nosím v pravé kapse u kalhot nůž, takže si umím představit, že psa drapnu a když nebude zbytí a bude mi třepat s nějakým prckem, udělám mu díru mezi žebra… 🙄
A pak řeknu, že napadl mě a bránila jsem se.
Ale jako pálit kolem sebe jak u Verdunu, evidentně v zástavbě. Dyť ten chlap je magor. Soudila bych ho za něco úplně jinýho.
Mě na tom vadí, že se měří dvojím metrem. Mám psy ráda, ale je to zvíře jako všechny, nevidím až takový rozdíl. Podle popisu situace na psa zkoušel křičet, ale pes dál pokračoval, jasně je to lovecký pes, ale to není problém majitele slepic. Rozhodně ho napřed zkusil zahnat. Než došel domů pro tu pušku, mohl pes klidně utéct. V tomhle má máslo na hlavě hlavně majitelka psů. Navíc kdykoli psi něco sousedům zabijí - myšleno hospodářské zvíře, maximálně majitel psa zaplatí hodnotu nové slepice, králíka či kozy…. Nikoho nezajímá, jestli to byl třeba mazlíček nebo že to byla slepice na začátku snášky, kterou předtím kolik měsíců piplal. Prostě zaplatí pár stovek a má pocit, že je vše v cajku. Tady má majitel psa najednou pocit, že dosáhne nejlíp zavření majitele slepic na kolik let a k tomu úhradu psa, nákladů na veterinu apod. Za mě by neměla dostat nic + pokutu za slepice.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 03.01.2025, 12:53:07
Jsem nedočetla, co to bylo za zbraň kuwa. Je to jak píše vejš drvodělka. Nicméně stejně bych mu primárně soudně zakázala vlastnit jakoukoliv střelnou zbraň. 😵💫