Ale nepřihlášení by blokovaní být nemohli. Kdyby di mě zablokovala třeba orionka, mohla bych psát jako nepřihlášená a ona by me viděla.
Psi v médiích
https://www.idnes.cz/hradec-kralove/zpravy/divoke-prase-brana-rodinny-dum-broumov-zahrada.A241216_090301_hradec-zpravy_the
Tak to už není sranda. Přitom ten pes prase neohrožoval.
drvodelkafialova:https://www.idnes.cz/hradec-kralove/zpravy/divoke-prase-brana-rodinny-dum-broumov-zahrada.A241216_090301_hradec-zpravy_the
Tak to už není sranda. Přitom ten pes prase neohrožoval.
Můj pes taky na jaře na procházce divočáka neohrožoval a dopadl takto. Naštěstí se z toho i ve 12ti letech dostal, na zádech narostla nová kůže a v noze šrouby už zůstanou.
Když jsem četla příspěvek drvodelkyfialove úplně jsem si na Idorka vzpomněla. Jak chudák malý páreček dostal naloženo. Ale je to pašák a bojovník a jeho panička to zvládla na výbornou 😀
Stelle:Ale nepřihlášení by blokovaní být nemohli. Kdyby di mě zablokovala třeba orionka, mohla bych psát jako nepřihlášená a ona by me viděla.
To si myslím, že by technicky vyřešit šlo. Pokud chodí ze stále stejné ajpiny. Ale to už je jen na bázi takové plané diskuze. 🙂
Ono je stejně rozumnější psát odpovědi na taková kontroverzní témata do zpráv, což právě u dotazů na kastrace praktikuju už delší dobu. Tady jsem se holt nechala pod vlivem předešlé diskuze unést a napsala to Vahine otevřeně a dobře mi tak. 😂 Aspoň si zas budu nějakou dobu pamatovat, že nemám “obohacovat” diskuzi veřejně. 😂
Ale já Vám za to děkuju, Impakt. Pochopila jsem, že to je cesta. Pokud by útulek, spolek chtěl na krásně vyhovět druhé straně, není asi jak. Já teda aspoň netuším, jak zaručit, že se adopťák nestane nástrojem množení….ale nechci rozpoutat dalších 20 stránek neplodné diskuze s hádkami.
💐 ❤️
Myslím, že blokace IP cesta není, protože by to neblokovalo jedince, ale kohokoli, kdo tu IP přihlašuje. To mohou být potenciálně desítky i více lidí, kteří nebudou moci přispívat a nebudou tušit proč. Takže náhodný přispěvatel to třeba nebude řešit a přestane přispívat úplně. Naopak ten, kdo ví, že je blokovaný, to bude moci poměrně snadno obejít.
Taky si myslím, že tam mohly zaznít celkem zajímavé informace. Tohle téma (jak boj s množírnami, tak i ty kastrace) by se mělo jednou za čas vytáhnout a probrat, ať to z povědomí nezmizí. A někdo se třeba něco dozvěděl nebo aspoň ujistil.
Mně to nepřišlo jako zvlášť vyhrocená diskuze - impact psala vysmáté smajlíky a že se mými odpověďmi baví, a já se sice úplně nebavila a myslela celou diskuzi víc vážně, ale zas mi nepřišlo nějak zatěžko reagovat. Kdyby mi ta diskuze byla proti srsti, tak to dám najevo nebo neodpovím.
A pak se to najednou z příspěvku na příspěvek zvrtlo…
bambule:Když jsem četla příspěvek drvodelkyfialove úplně jsem si na Idorka vzpomněla. Jak chudák malý páreček dostal naloženo. Ale je to pašák a bojovník a jeho panička to zvládla na výbornou 😀
Páreček je krásný 🙂
….no kupovala jsem psa s PP, ale s vadou vyučující výstavy a chov….stal polovinu co stěně do chovu a na výstavy, chovatelce jsem podepisovala smlouvu, že nepůjdu na výstavy a nebudu psa pouštět do chovu…Impact chápu proč to dělá a respektuji….ale pokud bych adoptovala, šla bych tam, kde podmínku kastrace nemají ve smlouvě….
Kilian:….no kupovala jsem psa s PP, ale s vadou vyučující výstavy a chov….stal polovinu co stěně do chovu a na výstavy, chovatelce jsem podepisovala smlouvu, že nepůjdu na výstavy a nebudu psa pouštět do chovu…Impact chápu proč to dělá a respektuji….ale pokud bych adoptovala, šla bych tam, kde podmínku kastrace nemají ve smlouvě….
On je dost problém v tom, že málokdo to dodrží. Hodně lidí si takhle koupí papíráka a pak na něm vesele mrská bez PP, vada nevada. Tím nemyslím Vás 🙂
Jenže dokud budou lidi bezpapoše kupovat se slovy, my nechceme chodit na výstavy, nám to takhle stačí…, nic se nezmění.
..jj vím….no já nikdy nemnozila ani uchovněné papírky, prostě jsem na to nikdy neměla podmínky…nějak ten chov jde mimo mně….
..jj vím….no já nikdy nemnozila ani uchovněné papírky, prostě jsem na to nikdy neměla podmínky…nějak ten chov jde mimo mně….
Vůbec nic proti Vám, Varaxi. Čtu Vás moc ráda, v mnohém souhlasím. 🌷
Je prostě na každém, jakého psa si ten který člověk pořídí. Máte pravdu i v tom, že je potřeba čas od času tohle o množkách vytáhnout, ať mají lidé povědomí.
Já už napořád budu mít dokola adopťáka ze spolku nebo útulku, protože chci naplnit srdce láskou oboustranně. Kastrát/nekastrát.
Když mě ten můj bílej kluk pozlobí, tak mu říkám, že už zapomněl na to, jak se předtím měl, že byl za mřížema, jak tam brečel a že měl chleba a vodu (takovou info jsem od dočasky skutečně dostala)
Z bazoše ani odtud z inzerce bych si bezpapoše nevzala, na peswebu je psů dost.
To téma je prostě kontroverzní, ale ustály jste to. 🌷
kometa:Jenže dokud budou lidi bezpapoše kupovat se slovy, my nechceme chodit na výstavy, nám to takhle stačí…, nic se nezmění.
To já vím
Já s Impact naprosto souhlasím …a teď nejde o to, že mám už druhou fenu preventivně kastrovanou…
Když jsem hledala nový domov kavkazandě Jessince, tak 3 potenciální zájemce zajímalo, zda je hodně ostrá, že by jí chtěli na chov…bezpapírovou fenu, která sice vypadá jako kavkazák, ale vůbec nemají tucha, jestli to není s něčím sprcnutý, měli by jen moje info, což je u cizího člověka informace typu “jedna paní povídala” jací jsou kavkazandy rodiče.
Takže pokud by byla ostrá a já upadlá z jahody na znak a fenu jim dala, tak by na ní množili zaručeně čistokrevná štěňata kavkazanů…a to prosím kavkazan bez PP stojí pakatel, povětšinou 5-8 tisíc, tak to snad při velikosti těchto psů snad ani není rentabilní a navíc plemeno, které není nějak masově v kurzu….a teď když si představím mnohom atraktivnější a poptávanější plémě….
Takže Impact, ať jsou moje názory na plošnou kastraci jakékoliv, tak v tomhle teda s vámi naprosto souhlasím…a ať už kastrace budeme probírat horem dolem, jaká jsou rizika pro fenu, tak určitě lepší nechat vykastrovat, než riskovat, že čubina skončí někde v množírně.
Já osobně pokud bych měla odkudkoliv nějakýho pejsana či čubinu adoptovat, tak to jestli je jedinec kastrovaný a nebo ne, by nemělo na moje rozhodování vliv, šlo by spíš o vzájemné sympatie a temperament konkrétního psa, protože nebudu si pořizovat akční torpédo, když jsem gaučovej povaleč. S čím bych ale problém měla by byla podmínka kastrace. To už je situace jiná…to si chci rozhodovat sama a nechci třeba pod kudlu se psem, který nemá zdravotní problém a ani nemagoří z háravek a podobně…takže nekastrovanýho psa s podmínkou kastrace bych si nevzala.
Ale třeba mě se ip mění, to by šlo asi na jeden den🤔.
Děkuji. 💐
Ono je to právě o té reálné osobní zkušenosti, vlastním prožitku. To je to, co nás lidi utváří.