»
Odpověď na příspěvek uživatele
impact z 16.12.2024, 09:13:59
Diskuze S VÁMI nemá smysl. Ne proto, že bych Vás chtěla přesvědčovat, ale proto, že už jsme si všechno řekly.
Ale uznávám Vám to, že bych velice nerada, aby se Vaše praktiky rozšířily na všechny útulky, aby se prodej kastrovaných psů stal normou. Pak už jen zbývá zavést praxi z USA nebo od kočkařů, kdy se budou kastrovat štěňata/koťata, a my, co budeme chtít štěně komplet, budeme muset platit násobnou cenu za stěně na chov, protože ta na mazlíka budou všechna kastrovaná.
Připomínám, že ani tato praxe nedokázala množkám zabránit. Zase budou bití jen ti zodpovědní.
Ale též uznávám Vaše právo nakládat se svými psy, jak uznáte za vhodné. Do toho Vám přece nijak nekecám. Nesouhlasím s Vámi, ale nikdy jsem Vám nenapsala, že to děláte blbě.
Každá mince má dvě strany. Vy se ze svého úhlu pohledu bojovnice za masy psů soustředíte na rub, já jako budoucí řadový majitel rodinného psa na líc. Je to logické a přirozené. Neznamená to, že nám nejde ve výsledku o totéž, o blaho psů.
Proč by měl můj pes, na kterém se nikdy chovat nebude, podstupovat zbytečnou a poměrně náročnou operaci, která má potenciál ho nenávratně změnit.
A proč byste měla Vy riskovat, že Váš pes po prodeji skončí v množce. I když, jak jsem psala, dobrý život mu to nezaručí, věřím, že šanci to zvyšuje.
Všechno už jsme si nejednou řekly, přesto mám pocit, že to stále nechápete (nebo nechcete chápat), že s Vámi mohu nesouhlasit, a přesto Vás respektovat a nemít s Vámi osobně problém.
Jestli Vám to zlepšilo den… tak nemáte zač. 🙂