Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 01.11.2023, 21:14:35
Jo, tohle si myslím taky.
Móda je stejně zvláštní. Dřív si dámy z lepší společnosti pořizovaly takové ty něžné psíčky typu maltézáček, a pitbull byl pes dělníka z doků nebo takové té drsné spodiny. Střední třída spíš napodobovala bohaté. Teď se móda bohužel pro psy a i lidi změnila a místo malých něžných pejsků si kdejaký ňouma pořídí ,,drsného"psa a straší s ním okolí.
No to je proto, že ti dělníci z doků jsou dnes střední třída. Bohatí stále holdují společenským plemenům, protože nehodlají věnovat čas nějakému zásadnímu výcviku. No a chudí mají malé psy, aby je uživili.
Móda je stejně zvláštní. Dřív si dámy z lepší společnosti pořizovaly takové ty něžné psíčky typu maltézáček, a pitbull byl pes dělníka z doků nebo takové té drsné spodiny. Střední třída spíš napodobovala bohaté. Teď se móda bohužel pro psy a i lidi změnila a místo malých něžných pejsků si kdejaký ňouma pořídí ,,drsného"psa a straší s ním okolí.
Ráda bych napsala, že jsem si pořídila drsného psa a straším s ním okolí….když ale teď mrknu očkem do obýváku a vidím svojí “drsnou” pasteveckou fenu, jak hajá na gauči, hlavinku na polštáři v poloze na zádech…🤔.
Pravdou je, že když se nad tím zamyslím, tak přestože už se nemohu považovat momentálně ani za střední třídu, tak ve své podstatě napodobuji bohaté…cituji.."V 17. století sloužil také jako ceněný společenský pes, mimo jiné byl znám na dvoře Ludvíka XIV."
No a vzhledem k tomu, že Gina je taková rapsodie v bílé, což samo o sobě nemá žádný preventivní odstrašující účinek, tak všechnu práci na strašení okolí musím vykonat já😴, takže jsem to já, kdo pořád všem říká “Jo, vypadá jako anděl, ale pozor…je to pastevecký pes a klidně vám bez varování ukousne palici, když vyhodnotí, že je to nutné". 😇…
No s tím strašením…ono je to všechno o lidech…kdyby nebyly bull psi, tak budou takoví debulové terorizovat okolí s německým ovčounem. On i takový pes se dá “vychovat” na agresivního magora.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 02.11.2023, 17:49:03
Spis s rtw. Nebo v horsim s tim pastevcem. Nezvladnutej bull je pruser. Tezkej. Ale nezvladnutej pastevec…. Nebo pokazenej. Tam to vidim na zbran hromadnyho niceni (jen srovnani obrazne)
Ale tak to je všechno pravda. Napsala jsem to neobratně, módou myslím majitele psů, kteří k pořízení zvířete přistupují stylem jaký je vidět třeba ve vlákně o vipetovi. Pokud si takový typ člověka pořizuje psa, jsem rozhodně radši, když je zrovna v módě čivava a ne pitbul.
Ále pastevec je takový teritoriální, nechodí po ulici takto, že narazí na psa a nechá se vyprovokovat k útoku. Ne že by mezi nimi nebyli slušní bojoví psi, ale tolik startovací nejsou, je to hodně o jejich území.
Budu v médiích, když Megy zabije lišku? A zabije ji vůbec? Teda je to bezpečné, nenakazí se mi něčím? Když to nikomu nepovím, zakopu…, že jo?
Jenže ona ta liška stála dva metry ode mě a tři od Megy. Nemohla jsem se hned rozhodnout, esi pustit psa, esi to je bezpečné, tak jsem zařvala a hodila cihlu. Utekla nahoru… nějak to nechápu, co tu jako dělala, je to od lesa daleko a po cestě má spoustu jiných svačinek. Zajímavé je, že Megy začala řvát, přestože je doma v posteli.
Že prý z týrání ho obviní. To je to, o čem se tu hovoří? A obecné ohrožení nic? Na zahradě se střílet nesmí, natož na cizí. Řeší dva měsíce, a ještě nesmysly.
použití střelné zbraně je možné pouze za určitých podmínek a to docela určitě není tenhle případ. Minimálně by pachatel měl přijít o zbraně a zbrojní průkaz.
A to si myslím také. Na tohle by se měly sepisovat petice… Aby se nekoukalo jinam, když je to vlastně kámoš. Pokud opravdu okolnosti byly takové, měl by na něj majitel psů podat trestní oznámení pro porušení zákona o zbraních. Teda nevím, jaká by pak byla právní kvalifikace, jestli by to byl přestupek a nehrozilo by ani to odebrání povolení, tak pak samozřejmě by to bylo jen zahlcování státního aparátu.