Zkouška dopadla na výbornou, odkaz funguje, jste dobrá!
🙂
Aha, moc se omlouvám. Mělo tam být Věčerková.
Stelle:Aha, moc se omlouvám. Mělo tam být Věčerková.
V pohodě. ❤️ PéHá mě naved. A mě bylo divný, že mi to nic nenachází. 😀
Irma19:Tohle na mě teď vyskočilo, tak sdílím. 9měsíční whippet skočil z Vyšehradu…😢
Tak jsem koukala na Donio, že na vipeta z odkazu už se potřebná částka skoro vybrala, přeju mu, aby se uzdravil.🍀 Ale povzdechnu si tady…Těch příběhů z probíhajících sbírek je tam strašně moc a ačkoli jsou pro mne zvířata jasně členy rodiny, tak je mi stejně docela smutno z toho, že na zvířata, zdá se, přispějí lidé peníze v Doniu častěji a rychle se potřebné peníze vyberou, než-li na děti i dospělé lidi. Viz Ivona samoživitelka od nás. Sbírka na ni a teď už spíše na její děti, za 6 dnů končí a vybralo se ani ne půl mega. Je to lepší než nic, to jasně, ale bojím se, jak to s dětmi později dopadne 😪 …
Vahine:Tak jsem koukala na Donio, že na vipeta z odkazu už se potřebná částka skoro vybrala, přeju mu, aby se uzdravil.🍀 Ale povzdechnu si tady…Těch příběhů z probíhajících sbírek je tam strašně moc a ačkoli jsou pro mne zvířata jasně členy rodiny, tak je mi stejně docela smutno z toho, že na zvířata, zdá se, přispějí lidé peníze v Doniu častěji a rychle se potřebné peníze vyberou, než-li na děti i dospělé lidi. Viz Ivona samoživitelka od nás. Sbírka na ni a teď už spíše na její děti, za 6 dnů končí a vybralo se ani ne půl mega. Je to lepší než nic, to jasně, ale bojím se, jak to s dětmi později dopadne 😪 …
Ano, vnímám to stejně. Pořádají se sbírky na nemocné děti, protože pojišťovna toho spoustu neproplácí a pokud se nenajde nějaký bohatý sponzor, tak se to často ani nevybere. 😟
Ano, je velmi smutné, že se dřív a víc vybere na zvíře než na člověka.
Asi to lidi berou tak, že člověk má možnost se o sebe postarat sám, ale to zvíře ne.
Já třeba přispívám pravidelně na útulkové sbírky a snažím se sem tam i na kastrační programy koček…Vlastně celkově přispívám hlavně na opuštěné kočky, protože mi přijde, že na ně se kašle nejvíc, lidi je vyhodí ven a nikdo to neřeší, protože je to přece jenom kočka…
Na lidi, pravda, jsem nikdy nepřispívala, protože si myslím, že ti mají mnohem více přispěvatelů, než zvířata…a vlastně se ke mě ani žádné sbírky pro lidi nedostanou, nesleduji to…ty zvířecí většinou sdílí útulky, které sleduji, tak jim sem tam kačku hodím, ale závratné částky to taky nejsou.
Štěňátka ze sbírky je mi moc líto…Doufám, že mu ta sbírka alespoň pomůže…Mám štěně v podobném věku…a když vidím tohle, asi ho raději nikomu na hlídání nesvěřím.
To je strašně nebezpečnej věk, co týká nehod. Sousedům takhke vypadnul pes z okna, resp. vyskočil .
Jo, já na Jackovi úplně vidím, jak vůbec nedává pozor.
Čučí za sebe a jde dopředu, klidně nabourá do lampy…když běhá s polobráchou, tak to oba klidně napálí do mě…občas si zakopnou i o vlastní nohy a udělají kotrmelec…Stačí i když on sám poskakuje s hračkou, tak vůbec nevnímá prostor kolem sebe.
Minule jsem ho stahovala z chodníku, kde jely děcka na koloběžkách, mu to bylo úplně jedno a sbíral si tam klacek, by se klidně nechal přejet kolobrndou 🙃
Tenurri:Jo, já na Jackovi úplně vidím, jak vůbec nedává pozor.
Čučí za sebe a jde dopředu, klidně nabourá do lampy…když běhá s polobráchou, tak to oba klidně napálí do mě…občas si zakopnou i o vlastní nohy a udělají kotrmelec…Stačí i když on sám poskakuje s hračkou, tak vůbec nevnímá prostor kolem sebe.Minule jsem ho stahovala z chodníku, kde jely děcka na koloběžkách, mu to bylo úplně jedno a sbíral si tam klacek, by se klidně nechal přejet kolobrndou 🙃
U psích holek se mi to nestává…nevím, jestli na sebe holčičky už v útlém věku dávají větší pozor…jestli mají třeba lepší prostorovou orientaci ve smyslu…vím kam šlapu, i když se zrovna zabývám něčím jiným. Neříkám, že mi psí holka nikdy do ničeho nenabourala, nezakopla…ale většinou to jsou situace, které jsou nepřehledné…třeba je to interakce s několika psy a čuba tím motáním ostatních psů nemá úplně přehled…nebo je to něco, co na první dobrou nevidí…třeba trávou zarostlý příkop, který splývá s terénem.
U psích chlapečků to není neobvyklé…to je samý juchuchů juchuchů…takový šťastný bezstarostný stvoření ….
Nevim, přijde mi to jak u lidí…já jako ženská zvládám několik úkonů současně a ještě zvládám sledovat svoje dítě a nebo štěně, jestli se neřítí do záhuby…a pes je jak chlap a čím víc podnětů, tím hůř.
Ano…popis “juchuchů juchuchů” krásně sedí na aktuální období 😂.
“Jé list! Jé pták! Jo počkej, tys chtěla sedni!…nebo lehni? Nemam udělat otočku? Hele pes!…načítání…říkala jsi něco ?” A případně u toho ještě zakopne o moji botu a pak sedí a kouká a neví 😁.
Naštěstí sušené plíce jsou i víc než cizí psi, ptáci a cokoliv na světě, takže v těžkých chvílích můžu využít ňaminek. To je pak na něm vidět jak se snaží úplně ze všech sil dávat pozor.
Ale i tak musím mít oči i vzadu. Ne vždy jsou cyklisti slyšet a jezdí tu i po chodnících (i když tu je cyklostezka).
Sardullah:U psích holek se mi to nestává…nevím, jestli na sebe holčičky už v útlém věku dávají větší pozor…jestli mají třeba lepší prostorovou orientaci ve smyslu…vím kam šlapu, i když se zrovna zabývám něčím jiným. Neříkám, že mi psí holka nikdy do ničeho nenabourala, nezakopla…ale většinou to jsou situace, které jsou nepřehledné…třeba je to interakce s několika psy a čuba tím motáním ostatních psů nemá úplně přehled…nebo je to něco, co na první dobrou nevidí…třeba trávou zarostlý příkop, který splývá s terénem.
U psích chlapečků to není neobvyklé…to je samý juchuchů juchuchů…takový šťastný bezstarostný stvoření ….
Nevim, přijde mi to jak u lidí…já jako ženská zvládám několik úkonů současně a ještě zvládám sledovat svoje dítě a nebo štěně, jestli se neřítí do záhuby…a pes je jak chlap a čím víc podnětů, tím hůř.
V tom případě má Bertička geny psího chlapečka. V půl roce se rozeběhla s ostatními, a zatímco ostatní proběhli ven, ona už tam neměla místo,tak to napálila v plný rychlosti do dveří. Půl hodiny nechodila,takže jsem myslela,že si přerazila páteř. Pak se oklepala a šla si rozbít hubu sbíháním kopce😎
A to je chybný předpoklad... Naopak, o své zvíře se má majitel postarat sám.
janaa:V tom případě má Bertička geny psího chlapečka. V půl roce se rozeběhla s ostatními, a zatímco ostatní proběhli ven, ona už tam neměla místo,tak to napálila v plný rychlosti do dveří. Půl hodiny nechodila,takže jsem myslela,že si přerazila páteř. Pak se oklepala a šla si rozbít hubu sbíháním kopce😎
No ale to jsou ty nehody…běželo jich víc a neměla tam místo….kluk je schopnej se přetrazit i když běží sám a to jenom proto, že se na mě otočí a volá “já běžím juchůůůů, to je sranda”…a já volám “Matý pozor, stůůůj” a Matýk říká “cožééé” a už bouráme…
A sbíhání z kopce…to taky není její vina, to je prostě fyzika…pohyb po nakloněné rovině a přitažlivost zemská je potvora, to se kolikrát přerazí i pán tvorstva, jakože člověk…proto z kopce neběhám.
No však jsem psala, že i psím holčičkám se nehoda stane…ale řekla bych, že ty příčiny jsou trochu jiné než u těch chlapečků.
Pravidelně měsíčně už jedenáct let přispívám na jedinou sbírku, která všechny vybrané peníze rozdělí potřebným lidem. Na psy a jiná zvířata dávám příležitostně.
Sardullah:No ale to jsou ty nehody…běželo jich víc a neměla tam místo….kluk je schopnej se přetrazit i když běží sám a to jenom proto, že se na mě otočí a volá “já běžím juchůůůů, to je sranda”…a já volám “Matý pozor, stůůůj” a Matýk říká “cožééé” a už bouráme…
A sbíhání z kopce…to taky není její vina, to je prostě fyzika…pohyb po nakloněné rovině a přitažlivost zemská je potvora, to se kolikrát přerazí i pán tvorstva, jakože člověk…proto z kopce neběhám.
No však jsem psala, že i psím holčičkám se nehoda stane…ale řekla bych, že ty příčiny jsou trochu jiné než u těch chlapečků.
Ne,to nebyla nehoda, ona si prostě myslela,že ty dveře uhnou🤣 takovýto,když to nejde silou,půjde to ještě větší silou😂 ona byla kamikadze štěně
https://www.novinky.cz/clanek/lifestyle-osobnosti-zachranarka-co-vidim-pri-vyjezdu-sanitkou-mazu-se-psy-v-kopcich-40500232#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=6&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
No nevím jestli se to zobrazí, ale moje první zkouška a hlavně článek se líbil.
Daja
Jaká zkouška?
Zkouška dopadla na výbornou, odkaz funguje, jste dobrá!
🙂
Hurá já su tak dobrá👍👍👍.
Daja