Aktuálně: 3 729 inzerátů210 809 diskuzních příspěvků18 259 uživatelů

Psi v médiích

Doron
Doron 12.10.2024, 17:55:19 xxx.xxx.166.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 12.10.2024, 10:12:31

Moc zajímavý rozhovor, paní je mi názorově blízká. 

My se stopami trochu zápasíme, Framík na stopě pamlsky nechce, obtěžují ho tam a zdržují,  budu muset hledat jinou motivaci.

Kilian
Kilian 14.10.2024, 07:31:38 xxx:xxx.ee16:e988
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 11.10.2024, 20:11:51

…děkuju za článek…..pokud se mi podaří uzavřít vyhledávání předmětů, chtěla bych stoparinu s motylem začít….zkoušeli jsme krátkou rovnou a zájem tam byl, tak mně to láká zkusit to rozvíjet….

bambule
bambule 18.10.2024, 15:38:11 xxx.xxx.73.177
»
Odpověď na příspěvek uživatele Nepřihlášená Zrzavci z 18.10.2024, 14:38:56

Krásné a také nesmírně poučné. Jinak celý můj manžel😋. Já si zase s Bambulí musela zvykat na opačný problém, totiž až na přílišnou oddanost a závislost na mě. Nikdy předtím jsem to se žádným psem nezažila, naprostou bezpodmínečnou oddanost, ochotu mě následovat až do horoucích pekel…. 

Vahine (neregistrovaný) 19.10.2024, 09:11:35 xxx.xxx.179.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 18.10.2024, 15:38:11

Tohle zažívám taky s běloušem, oddanost a závislost na mě, a to kdekoli a řekla bych, že je to u Vás i u mne tím, že jsou z útulku, ale především je to tím, co zažili než se do útulku dostali. Můj byl ztracen (rozuměj byl vypuštěn a opuštěn předchozími páníky) a hned, jak ho vytáhly děvčata z Dočasek z útulku, s ním mohly chodit na volno. On byl ztracen nerad a pamatuje si to furt. O většině toho, co zažili předtím, nevíme… 

nepřihlášená Zrzavci (neregistrovaný) 22.10.2024, 20:53:14 xxx.xxx.126.137

No, třeba se touhle cestou podaří těm třem, co díky povodni přišli o domov, připostrčít změnu v osudu: https://hanacka.drbna.cz/zpravy/spolecnost/32933-hledame-panicka-tri-pejsci-prisli-o-svuj-domov-pri-nedavnych-povodnich-nyni-cekaji-na-novou-sanci-v-utulku.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_vert_ab=0&dop_vert_id=int1&dop_req_id=9n9J4pxeYvv-202410221838&dop_id=35105407

Orionka (neregistrovaný) 27.10.2024, 09:46:32 xxx.xxx.226.32

To opatření chápu, jen nechápu toho vašeho smajla. I když chápu opatření, tak to pokládám za hodně velkou tragédii. A hlavně za výsledek nesmyslné ochranářské politiky a ostudu zanícených ochránců zvířat. 

Mám zdůraznit, že medvěd není pes?

Arbora
Arbora 29.10.2024, 10:59:37 xxx.xxx.131.15

Tak hlavne, že po tom, ako sa začali strieľať od jari medvede hlava-nehlava, útokov na človeka ubudlo, že? 

A za všetko môžu ochranári, aj za tie vnadiská za obcami, špiny jedny. 

Aluška
Aluška 29.10.2024, 11:22:02 xxx.xxx.200.75
Vahine:

Tohle zažívám taky s běloušem, oddanost a závislost na mě, a to kdekoli a řekla bych, že je to u Vás i u mne tím, že jsou z útulku, ale především je to tím, co zažili než se do útulku dostali. Můj byl ztracen (rozuměj byl vypuštěn a opuštěn předchozími páníky) a hned, jak ho vytáhly děvčata z Dočasek z útulku, s ním mohly chodit na volno. On byl ztracen nerad a pamatuje si to furt. O většině toho, co zažili předtím, nevíme… 

To samý Idorek, už nechtěný majitelem. Ten mi odezírá myšlenky a nejradši by trávil každý den celý den u mě na klíně. Oproti tomu Slovenská lidožravka byla hodně dlouho, několik let, rezervovaná. Když jsem jí hladila, nebo nedej bože chtěla pochovat, měla jsem pocit, že to jen trpí. Teď po skoro 9ti letech u mě si dokonce už párkrát řekla, že chce pochovat a mazlit se taky nechá, hlavně večer a ráno v posteli. Už stárne, babča jedna 😀

Anonymní (neregistrovaný) 30.10.2024, 10:25:51 xxx.xxx.105.225

Zábavu dětí na hřišti v pražských Vršovicích o víkendu narušil agresivní rotvajler, který jedno z dětí napadl a pokousal. Pes neměl náhubek a jeho majitelé podle matky napadeného chlapce vůbec nezasáhli a dítěti ani nepomohli.

Zas a pořád dokola!!! Mrtví, potrhaní, zranění, napadení a nic se neděje!! Kdy už bude sakra nějakej zákon na tyto bestie? Řeší se prkotiny a důležité věci ne.

https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/579797-rotvajler-na-hristi-napadl-chlapce-majitele-vubec-nezasahli-rika-matka

efe
efe 30.10.2024, 10:33:03 xxx.xxx.199.5

Kdy už bude sakra nějakej zákon na tyto bestie?

To jako vážně?

Bobik (neregistrovaný) 30.10.2024, 10:33:33 xxx:xxx.3f28:6914
Arbora:

Tak hlavne, že po tom, ako sa začali strieľať od jari medvede hlava-nehlava, útokov na človeka ubudlo, že? 

A za všetko môžu ochranári, aj za tie vnadiská za obcami, špiny jedny. 

Vlastně mucholapka na medvědy. Oni tam budou chodit vždycky z jihovýchodu, takže každého příchozího střelit. Střílet střílet střílet 

Tenurri
Tenurri 30.10.2024, 10:58:16 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 30.10.2024, 10:25:51

Myslíte na ty majitele bez mozku, co nechávají nezvládnutého psa běhat na volno a ještě ho dovedou na dětské hřiště? 
Jako ze článku těžko něco soudit, nova je dost bulvární zpravodajství a dítě evidentně vyvázlo “jen” s pár šrámy na zádech…to nic nemění na tom, že majitelé psa jsou totálně de*entní.
Kdyby jim chtěl rotvík nějak vážněji ublížit, tak se mu to asi i podaří, je dost možné že si chtěl jen s vískajícími dětmi hrát, což u takovýho hovádka je samo o sobě dost nebezpečný. Však je to tank.

Sardullah
Sardullah 30.10.2024, 11:20:50 xxx.xxx.189.104
Anonymní:

Zábavu dětí na hřišti v pražských Vršovicích o víkendu narušil agresivní rotvajler, který jedno z dětí napadl a pokousal. Pes neměl náhubek a jeho majitelé podle matky napadeného chlapce vůbec nezasáhli a dítěti ani nepomohli.

Zas a pořád dokola!!! Mrtví, potrhaní, zranění, napadení a nic se neděje!! Kdy už bude sakra nějakej zákon na tyto bestie? Řeší se prkotiny a důležité věci ne.

https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/579797-rotvajler-na-hristi-napadl-chlapce-majitele-vubec-nezasahli-rika-matka

Jo tak zákon na ty “bestie” resp. nezodpovědné a ignorantské majitele psů …jde spíš o potrestání a hlavně postihy takových majitelů…když budou hodně citelné, tak se třeba situace zlepší. 

Ono když by majitelé museli zaplatit nejen tučnou pokutu, ale i vysoké odškodnění dítěti, tak by si třeba svoje nezodpovědné chování rozmysleli. Otázkou jsou pak spíše majitelé psů, kteří jsou nemajetní, sociální případy, nepřizpůsobiví, opilci, feťáci a nebo prostě jen hovada, na kterých si člověk nic nevezme….těm jsou nějaké pokuty u zadele a člověk by sice mohl něco vysoudit, ale stejně z nich ty prachy nedostane.

Samozřejmě, jednoduchý by bylo takovýho člověka zavřít do vězení, ale zase jsme u toho…věznice praskají ve švech, vymýšlí se alternativní tresty, aby stát nemusel tolik vězňů “živit”, tak je to z mého pohledu sci-fi…

Někdy mi přijde, že pokud pes neroztrhá na cucky mateřskou školku včetně učitelky, tak se asi nic zásadního majiteli psa nestane.

Anonymní (neregistrovaný) 30.10.2024, 13:22:38 xxx.xxx.105.225

však ano, nemyslím čistě bestie 4 nohé ale i lidi. Dnes se eviduje každý prd, kolik kdo vyprodukuje odpadu, kolik kdo spotřebuje mléka. To mi neříkejte že nemuže existovat evidence bojových plemen psů a jejich majitelů.

Tenurri
Tenurri 30.10.2024, 13:30:25 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 30.10.2024, 13:22:38

Jenže rotwailer není žádné bojové plemeno - to tedy ani oficiálně neexistuje.
Je veden jako: Společenský, služební a pracovní pes.
Ve FCI potom: Skupina: 2 Pinčové a knírači, molosská plemena, švýcarští salašničtí psi. Sekce: 2.1 Molosská plemena typu mastifa.

Stejnou neplechu může udělat jakýkoliv větší/těžší pes, který ani nemusí mít zlé úmysly. 

a evidence? u nás? Do teď nebyli schopní udělat ani žádný oficiální obecný registr psů pro ty povinné čipy.

I když registrujete psa u města/obce kvůli poplatku, tak po vás číslo čipu nikdo nechce.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.