Taky bych asi podal žalobu pro tu citovou újmu a možná i veřejné ohrožení? Škoda že tu už ty právničky nejsou, zajímal by mě odborný názor.
Psi v médiích
https://www.pravniprostor.cz/clanky/spravni-pravo/pes-jakozto-zbran-ci-pachatel-k-otazkam-verejnopravni-odpovednosti-vlastnika-psa
Tak něco jsem k tomu našel.
Už se to řešilo, trest dostaly obě strany - jedna za to, že psa vystavila takové hrůze; druhá za tu hrůzu. Dostaly pokuty. Protože kdo jako dosvědčí, že pes byl na vodítku?
Jaké obecné ohrožení, ty experte na bojové psy? Úplně mimo.
Tohle je ohrožení a zabití. A zas podmínka. Jé. To je slušně retardovaný stát.
https://www.idnes.cz/liberec/zpravy/soud-pes-doga-starenka-smrt-utok-podminka.A231023_111821_liberec-zpravy_jape
https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/526497-smecka-bulterieru-ji-napadla-fenky-ze-strachu-chtela-prodat-dum?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=1184030&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
Mě na těchhle případech fascinuje oprsklost majitelů psích agresorů.
Přesně. Asi to nebude poprvé, co jejich psi někoho napadli, tak odpadá šok a lítost a přecházejí rovnou do protiútoku, aby odradili majitele napadeného psa od řešení incidentu. Asi jim to vychází a párkrát už se vyhnuli následkům.
Pokud se lidi sami nebudou bránit, tak bohužel. Stát, jak je vidět, je neochrání.
Tak to je hustý. Jednoho dokopete, ale tři?
Dneska jsem měla blbej pocit i když se vůbec nic nestalo .
Potkala jsme na procházce s vnoučaty dvojici, taky měli kočárek a pán na vodítku něcojakostafa, šourali se pro psa nesnesitelně pomalu.
Když jsme se míjeli, pes celej našpovanej, takovej konfrontační pohled upřenej na vnoučka, tož jsem ho zašoupla za sebe a chlapík se taky postavil mezi nás a psa, kterej evidentně nebyl ani trochu přátelskej.
Pesan byl celou dobu úplně nakrátko, na krku měl elektriku a neměl kulky .
No já dneska potkala taky nějakýho bulla, paní zastavila a zapřela se a držela psa, pes fixoval pohledem Malinu, hleděl na ní jako na kořist. Zaujala mě však reakce naší vždy velmi přátelské Maliny, na psa se ani nepodívala. Míjeli jsme je a Malina celou dobou koukala jinam jakoby tam nebyl. Vlastně jsem u ní tuhle reakci ještě neviděla.
Ten náš pán se taky zapřel 😅, to mě vždycky znervózní.
Malina na to šla dobře, koukat mimo je jeden z konejšivých signálů, umí holt po psovsky 🙂.
Ta ho hnala
KatyQ:https://www.novinky.cz/clanek/krimi-nemam-signal-odbyla-majitelka-psu-pokousanou-zenu-na-domazlicku-40448267#source=hp&seq_no=2&dop_ab_variant=1181000&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_campaign=abtest228_personal_layout_3_varC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
To je ale milá a zodpovědná paní! Mít něco takového v sousedství musí být lahoda.
To je prostě neuvěřitelný…tohle se stát mě, že by někoho pokousal můj pes, tak se za prvé propadnu do západního Německa hanbou a za druhé, to že takové osobě zajistí pomoc, to je snad naprostá samozřejmost…
Jako mě tohle vytáčí, už teda minimálně proto, že potom jsou samozřejmě všichni majitelé psů naházeni do jednoho pytle.
A pak druhá věc…pokud mám jen stín podezření, že by můj pes mohl bezdůvodně někoho pokousat…takže nepočítám masové vrahy, co by na prochajdě napadli mě nebo psa…tak do pytle pes dostane koš a basta fidli…jasně ono i s kovovým košem může udělat pěknou paseku, ale za mě to je základ. A další věc…kurňa, proč si lidi pořizují psy, které potom fyzicky neudrží…resp. které neumí vychovat tak, aby je udrželi a evidentně ani neumí vyhledat pomoc odborníka, která by jim pomohl takového psa zvládat.¨
Prostě to je fakt děs…ignorantství, arogance a nezodpovědnost ze strany některých majitelů psů mě děsí a děsí mě, že naše světská spravedlnost s nimi neumí zatočit. O tom, že když mi cizí čokl zakousne mého psa, tak je to v poho, jen přestupek….super, takže to znamená, že místo toho, abych dávala prachy za právníky a snažila se z dotyčného vysoudit alespoň nějakou tu korunu českou, tak je snad lepší zaplatit si “odborníky”, kteří dotyčnému vysvětlí ručně a stručně, že tohle se nedělá.
Vzpomínáš Jani, jak v Brně ten “velký pes” (nějaký kříženec) zadávil na místě čivavku, kterou venčila desetiletá dcerka mých přátel?? Oni to dost sdíleli na FB. Psala jsem to ještě na IF.
Otec té holčičky, můj kamarád, se neudržel, když přijeli Měšťáci. Strašně laxně to řešili a osoba venčící zadavitele, tvrdila, že byl na vodítku, přitom byl navolno. No a můj kamarád se neudržel a babu chytil pod krkem. Nic jí neudělal, ale čelí nějakému přestupkovému řízení či co. Oni zas podali podnět na ně (na babu s manželem), ale vleče se to už snad dva roky.
Jo, poslední věta je správně. Bohužel, ale je to tak.
Ono nakonec opravdu nezbude, než mít zbrojní pas a agresivního psa na místě zastřelit.
Jo. A pak naznačit, že ještě dobře, že páník nešel toho svýho agresora bránit. A nedostal se náhodou do rány…
Včera zprávy TV Prima, jak soused zastřelil druhému sousedovi přes plot fenu! Natočila ho kamera, nikde jinde to medializované nevidím, chtěla jsem hodit link, zvláštní. Viděli jste to?
To je tak, když má bambitku každej Josífek.
Na druhou stranu, kdyby neměl bambitku tak to udělá otrávenou klobásou nebo něčím jiným.
Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde.
Anonymní:Včera zprávy TV Prima, jak soused zastřelil druhému sousedovi přes plot fenu! Natočila ho kamera, nikde jinde to medializované nevidím, chtěla jsem hodit link, zvláštní. Viděli jste to?
Jo, taky jsem to viděla. Celkem nechápu, co jim tak dlouho trvá vyšetřit. Ten chlap byl jasně na sousedním oploceném pozemku, tam se nikdo cizí dostat nemohl.